Batılı istihbarat servislerinden yetkililer, Rusya’nın ilk başarısız girişimin ardından muhalif siyasetçi Aleksey Navalny’yi ikinci kez zehirlemeye çalıştığını öne sürdü.
The Times gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Navalny ilk zehirlenmesinin ardından tedavi için Berlin’e gönderilmeden önce kendisine ikinci doz zehir verildi.
Navalny, sinir gazı Noviçok ile zehirlendikten sonra Sibirya’dan Moskova’ya yaptığı yolculuk sırasında hastalandı.
Pilot, Omsk şehrine acil iniş yaptı ve burada bir ambulans ekibi kendisine zehirlenmeye karşı bir ilaç olan atropin enjekte etti. Bu panzehirin ikinci suikast girişimini engellediğine inanılıyor.
Navalny, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i zehirlenmesiyle ilgili suçladı.
Rus muhalif Navalny, Ekim ayında Almanya merkezli Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, “İddia ediyorum zehirlenmemin ardından Putin var. Benim görevim artık korkusuz olmak. Putin’e ülkeye geri dönmeyerek hediye vermeyeceğim” dedi.
Kremlin Sözcüsü ise suçlamanın asılsız ve kabul edilemez olduğunu söyleyerek kınadı.
Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin de, “Navalny hiç utanmıyor. O bir alçak. Putin onun hayatını kurtardı” diye konuştu.
The Times: Rusya, Navalny’yi başarısız girişimin ardından ikinci kez zehirledi

Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny (AP)
The Times: Rusya, Navalny’yi başarısız girişimin ardından ikinci kez zehirledi

Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة