Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3 golle geçti: İşte karşılaşmanın önemli anları

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3 golle geçti: İşte karşılaşmanın önemli anları
TT

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3 golle geçti: İşte karşılaşmanın önemli anları

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3 golle geçti: İşte karşılaşmanın önemli anları

Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti.
Maçtan dakikalar 
8. dakikada Valencia'nın ara pasında son çizgiye inen Pelkas, ortasını içeri çevirdi. Thiam'ın ön direkten çektiği şut yandan auta çıktı.
14. dakikada Mert Hakan sol kanattan ortasını Pelkas, Thiam'a indirdi. Bu futbolcunun düzgün şutunda top filelerle buluştu. 1-0
27. dakikada Hodzic'in pasında Anıl Koç'un yay üzerinden çektiği şutta kaleci Altay gole izin vermedi.
45+1. dakikada Pelkas'ın ara pasında savunma arkasına sarkan Thiam, ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği düzgün şutla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 2-0
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Olguncan, Kemal Yılmaz
Kasımpaşa: Ramazan, Doğucan, Tirpan, Brecka Haddadi, Hadergjonaj, Sadiku, Anıl Koç, Yusuf
Erdoğan, Alan, Hodzic
Yedekler: Erdem, Ertuğrul, Ahmet Oğuz, Evren Eren, Varga, Mehmet Feyzi, Furkan Külekçi, Berat Kalkan, Yasin Dülger, Hakan Emre
Teknik Direktör: Fuat Çapa
Fenerbahçe: Altay, Nazım, Tisserand, Gustavo, Sadık, Ozan, Mert Hakan, Valencia,
Sinan, Pelkas, Thiam
Yedekler: Harun, Lemos, Sosa, Cisse, Samatta, Ferdi, Ömer Faruk, Uğur Kaan, Eyüp Akcan, Gökhan Gönül
Teknik Direktör: Erol Bulut
Goller: Thiam (dk. 14 ve 45+1) (Fenerbahçe)



Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
TT

Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)

Harry Latham-Coyle 

Singapur'da düzenlenen turnuvadaki serbest bayrak yarışı etkinliğinde bronz madalya kazanan 12 yaşındaki Çinli yüzücü Yu Zidi, Dünya Su Sporları Şampiyonası tarihinde madalyaya uzanan en genç kişi oldu.

Ekimde 13 yaşına girecek olan genç, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışının eleme turlarında yüzdü.

Genç sporcu finalde yarışmasa da takım arkadaşlarından oluşan bir dörtlü, yarışı domine eden Avustralya ve ABD'nin ardından üçüncü oldu ve elemelerde yer alan Yu'nun bronz madalya kazanmasını sağladı.

200 metre kelebek ve 200 metre bireysel karışık yüzmede bireysel madalyaları kıl payı kaçıran yıldız yüzücü, son başarısıyla ilk küresel şampiyonasında mükemmel bir başlangıç yapmış oldu. Programın devamında, 400 metre bireysel karışık yüzmede yarışacak.

Dünya Su Sporları (World Aquatics) kurallarına göre, en önemli şampiyonalarına katılmak isteyen yarışmacıların 14 yaş ve üstü olması gerekse de zorlu zaman standartlarını karşılamaları halinde istisna tanınıyor ki birinci sınıf sporcu olan Yu da turnuvadan önce bunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kuruluşun genel müdürü Brent Nowicki, genç sporcular için doğru önlemleri alıp almadıklarından emin olmak için yaş kurallarını tekrar değerlendireceklerini açıkladı.

Önceki günlerde Singapur'da "Bu konuya gireceğimi düşünmemiştim ama şimdi bunun uygun olup olmadığı meselesine dönüp konu hakkında bir şeyler söylememiz gerektiği kanısındayım" dedi:

İlerlemenin doğru yolu gerçekten bu mu ve başka şeyler de yapmamız gerekiyor mu? Başka koruyucu önlemler de almalı mıyız? Belirli koşullar altında buna izin veriyor muyuz? Cevabı bilmiyorum.

Yu, Berlin'deki 1936 Olimpiyatları'nda kurbağalama dalında bronz madalya kazanan Danimarkalı Inge Sorensen'den bu yana büyük bir uluslararası turnuvada madalya alan en genç kişi oldu.

Independent Türkçe, independent.co.uk/sport