Saudi Aramco ve Suudi Arabistan’ın önde gelen telekom şirketi STC, dünyanın en güçlü ilk on bilgisayarı arasında yer alan Dammam 7’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.
Yeni bilgisayarın, keşif ve geliştirmede yeni fırsatlar sunduğu, Aramco’nun keşif ve yatırım alanında karar verme sürecini geliştirdiği bildirildi.
Süper bilgisayarın piyasaya sürülmesi, Saudi Aramco’nun temel operasyonları yeniden şekillendiren, verimliliği artıran ve jeobilimdeki endüstri liderliğini güçlendiren ileri teknolojiyi tamamlayacak dijital dönüşüm stratejisi kapsamında gerçekleşti.
Dammam 7 süper bilgisayarı, Zahran Techno Valley’de STC’nin bir yan kuruluşu olan Solutions ve bir Hewlett Packard Enterprise iştiraki olan CRAY ile ortaklaşa geliştirildi.
Saudi Aramco CEO’su Emin Nasır, “Bu yüksek hızlı bilgisayar, adını ülkede 1938’de keşfedilen ilk petrol kuyusundan aldığı için bu an bizim için bir gurur kaynağı. Karmaşık verileri daha hızlı işleyen bu teknoloji, hem enerji talebini karşılamak için yeterli arzın mevcudiyetini sağlamak, hem de üretkenliği artırırken maliyetleri düşürmek için çok önemli olan yeni keşifler ve iyileştirilmiş geri kazanımlar sağlayacak” dedi.
Saudi Aramco ve STC dünyanın en güçlü bilgisayarlarından Dammam 7’nin piyasaya sürüldüğünü açıkladı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2751526/saudi-aramco-ve-stc-d%C3%BCnyan%C4%B1n-en-g%C3%BC%C3%A7l%C3%BC-bilgisayarlar%C4%B1ndan-dammam-7%E2%80%99nin-piyasaya
Saudi Aramco ve STC dünyanın en güçlü bilgisayarlarından Dammam 7’nin piyasaya sürüldüğünü açıkladı
Saudi Aramco CEO’su Emin Nasır şirket yetkilileriyle bir arada
Saudi Aramco ve STC dünyanın en güçlü bilgisayarlarından Dammam 7’nin piyasaya sürüldüğünü açıkladı
Saudi Aramco CEO’su Emin Nasır şirket yetkilileriyle bir arada
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, geçtiğimiz eylül ayında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’yi kabul etti. (SPA)
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman'ın Nisan 2025'te Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmeden (Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, geçtiğimiz ocak ayında İran'ın Suudi Arabistan Büyükelçisi’ni kabul etti. (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)