Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)
TT

Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)

Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, Göztepe’yi konuk etti. Siyah-beyazlılar ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 44 yaptı ve sezonun ilk devresini zirvede tamamladı.
Maçtan dakikalar 
1. dakikada N'Sakala'nın sol kanattan ortasına iyi yükselen Aboubakar'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.
15. dakikada Ghezzal'ın ortasında Aboubakar'ın zor şartta yaptığı kafa vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.
19. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ghezzal'ın, ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Josef De Souza kafayla topu indirdi. İrfan Can Eğribayat'dan seken topu önünde bulan Cyle Larin yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla gönderdi. Ancak hakem Ali Şansalan tarafından ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.
33. dakikada Ghezzal'ın ortasını Aboubakar göğsüyle indirdi. Aboubakar'ın şutunda top filelere gitti. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.
39. dakikada sol kanattan gelişen atakta Zulj'un rakibinden sıyrılarak çektiği sert şutu Ersin oyun alanına çeldi. Dönen topta Tripic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1
45+2. dakikada Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta kalesini terk eden İrfan Can topu yumrukladı. Yay üzerinde topun sahibi olan Mensah'ı şutunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kontrol etti.
48. dakikada Ghezzal'ın ara pasını alan Adem Ljajic'in, ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak çektiği şut, kaleci İrfan Can'ın bacaklarını arasından filelere gitti. 1-1
56. dakikada Ndiaye'nin ara pasında yay üzerinde buluşan Halil Akbunar'ın şutunu kaleci Ersin kornere çeldi.
60. dakikada N'Sakala'nın müdahalesinde araya girerek topu kapan Ndiaye'nin kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Kalesini doğru zamanda terk eden Ersin, topa müdahale etti ve gole izin vermedi.
74. dakikada Aboubakar ile paslaşarak ceza alanı içine giren N'Koudou'nun şutu diriğin üstünden az farkla auta çıktı.
77. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında altı pas üzerinde kafa ile tamamlayan Aboubakar, topu filelere göndererek takımını öne geçiren golü kaydetti. 2-1
89. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan N'Koudou, rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine girdi ve sert vurdu. Kaleci İrfan Can bu pozisyonda ayaklarıyla gole engel oldu.
90. dakikada Beşiktaş çok hızlı çıktı. Gökhan Töre kendi yarı sahasından aldığı topla ilerleyip N'Koudou'yu gördü. Bu futbolcunun sert şutunda top direkten geri geldi.
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Ali Şansalan, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal
Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef (Necip dk. 90+2 ?), Atiba (Dorukhan dk. 65), Mensah (Ljajic dk. 46), Ghezzal (Gökhan Töre dk. 65), Larin (N'Koudou dk. 65), Aboubakar
Yedekler: Utku, Rıdvan, Oğuzhan, Serdar Saatçi, Atakan, Gökhan Töre
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Göztepe: İrfan Can, Murat Paluli, Titi, Mihojevic, Berkan Emir, Nwobodo, Soner (Ideye dk. 80 ?), Halil Akbunar (Diabate dk. 85 ?), Tripic (Napoleoni dk. 85 ?), Peter Zulj (Kubilay Sönmez dk. 80 ?), Cherif Ndiaye
Yedekler: Megyeri, Kerim Alıcı, Burekovic, Atınç, Alpaslan Öztürk, Beykan Şimşek
Teknik direktör: Ünal Karaman
Goller: Adem Ljajic (dk. 48), Aboubakar (dk. 77) (Beşiktaş), Tripic (dk. 39) (Göztepe)
Sarı Kartlar: Rosier, Ersin, Sergen Yalçın (Teknik Direktör) (Beşiktaş), Ndiaye, Soner, Zulj (Göztepe)



Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç... Tunus, İsveç'e 5-1 mağlup oldu

İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
TT

Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç... Tunus, İsveç'e 5-1 mağlup oldu

İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)

Tunus millî futbol takımı, İsveç millî futbol takımı karşısında oynadığı 2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu ilk maçında ağır bir yenilgi aldı ve sahadan 5-1 mağlup ayrıldı.

Yassine Ayari karşılaşmada iki gol attı. Maçın açılış golünü yedinci dakikada Tunus savunmasından seken topa vurdu ve ceza sahası dışından vurduğu sert şutla topu ağlara göndererek ilk golünü kaydetti. Alexander Isak, 30. dakikada gelişen kontra atakta yerden sert bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Omar Rekik, Hannibal Mejbri’nin kullandığı serbest vuruş sonrası ilk yarının bitimine iki dakika kala kafa golüyle farkı 2-1’e indirdi.

İkinci yarıda Viktor Gyökeres, Ellyes Skhiri’nin büyük hatasını değerlendirerek 59. dakikada skoru 3-1’e taşıdı. Ardından Mattias Svanberg’in golü, VAR incelemesinin ardından geçerli sayılarak farkı dörde çıkardı.

Uzatma dakikalarında 90+6'da Tunus asıllı Yasin Ayari, ceza sahası dışından bir kez daha sert bir şutla ağları buldu ve maçın skorunu 5-1 olarak belirledi. Tunus kalecisi Moez Hassen bu pozisyonda topa müdahale edemedi.


Beyaz Saray'daki UFC kafesinin ışıkları pilotların gözüne giriyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Beyaz Saray'daki UFC kafesinin ışıkları pilotların gözüne giriyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Ticari bir havayolunun pilotu, Beyaz Saray arazisindeki etkinliğin güçlü aydınlatmasının, Ronald Reagan Washington Ulusal Havalimanı'na gece inişi sırasında uçuş ekiplerinin gözüne girdiği iddiasıyla resmi güvenlik şikayetinde bulundu.

Açıklama yapma yetkisi olmadığı için adının gizli kalması şartıyla MeidasTouch'a konuşan pilot, Güney Bahçe'deki UFC sekizgeninin inşaatı ve testinden kaynaklanan yoğun beyaz ışığın doğrudan kokpitlerine vurduğunu bildirdi.

Sekizgen, ABD Başkanı Donald Trump'ın 80. doğum gününü kutlamak için yarın sabah erken saatlerde bir dizi UFC dövüşüne ev sahipliği yapacak.

Pilot, olayı kariyerindeki en ciddi görüş engellerinden biri diye tanımladı.

Pilota göre parlama inişin son aşamalarında, mürettebatın dış görsel referanslara büyük ölçüde güvendiği kritik bir uçuş aşamasında meydana geldi. Pilot, parlamanın "daha önce karşılaştığı tüm lazer tutulması vakalarından 10 kat daha kötü" olduğunu belirtti.

Lazer ışınları havacılıkta bilinen bir tehlike fakat pilot bu olayın lazerlerden ziyade yüksek güçlü beyaz ışıklandırmayla ilgili olduğunu söyledi. Yoğun parlamanın benzer şekilde tehlikeli bir etki yarattığını ve uçuş ekibinin görüşünü geçici olarak bozduğunu belirtti.

Reagan Ulusal Havalimanı çevresindeki hava sahası, halihazırda Birleşik Devletler'deki en hassas ve sıkı düzenlemelere tabi hava sahalarından biri olarak biliniyor. Konumu nedeniyle, iniş yapan uçaklar rutin olarak son yaklaşma sırasında Washington'daki önemli simgesel yapılar üzerinden alçak irtifalarda uçuş rotaları izliyor.

Havacılık güvenliği uzmanları, bu bölgelerde yoğun parlaklığa ani maruz kalmanın, özellikle mürettebatın iniş için kokpit göstergelerinden dış görsel ipuçlarına geçiş yaptığı durumlarda, pilotun gece görüşünü ciddi şekilde tehlikeye atabileceği konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyor.

The Independent, Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yorum istedi.

Uçuşun ardından pilot, hem Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) hem de NASA'nın Havacılık Güvenliği Raporlama Sistemi'ne resmi raporlar sundu; bu sistem, sektör profesyonelleri tarafından güvenlik tehlikelerini belgelemek için kullanılan gizli bir platform.

Pilot ayrıca durumu bildirmek için doğrudan yerel bir FAA ofisiyle iletişime geçti. Pilota göre, FAA personeli aydınlatmaya ilişkin güvenlik kaygıları konusunda Beyaz Saray'la iletişime geçmelerini tavsiye etmiş.

Yetkililer resmi bir soruşturma açılıp açılmayacağına dair henüz açıklama yapmadı ve pazar gecesi bölgede faaliyet gösteren diğer uçuş ekiplerinin benzer görüş aksaklıklarıyla karşılaşıp karşılaşmadığı bilinmiyor.

Pilotun raporu, Washington bölgesinde havacılık güvenliği açısından gergin bir dönemde geldi. Ocak 2025'te, Potomac Nehri üzerinde bir American Airlines bölgesel jetiyle bir ABD Ordusu Black Hawk helikopterinin karıştığı ölümcül bir havada çarpışmada 67 kişi hayatını kaybetmişti.

Independent Türkçe


Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı Avustralya ile karşı karşıya geldi.

ergth
Fotoğraf: Reuters

Kanada'nın Vancouver kentindeki BC Place'te oynanan mücadeleyi Türkiye 2-0 kaybetti.

y6jy6
Fotoğraf: Reuters

Avustralya'ya galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Nestor Irakunda ve 75. dakikada Connor Metcalfe attı.

dgthy
Fotoğraf: Reuters