Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)
TT

Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)

Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, Göztepe’yi konuk etti. Siyah-beyazlılar ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 44 yaptı ve sezonun ilk devresini zirvede tamamladı.
Maçtan dakikalar 
1. dakikada N'Sakala'nın sol kanattan ortasına iyi yükselen Aboubakar'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.
15. dakikada Ghezzal'ın ortasında Aboubakar'ın zor şartta yaptığı kafa vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.
19. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ghezzal'ın, ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Josef De Souza kafayla topu indirdi. İrfan Can Eğribayat'dan seken topu önünde bulan Cyle Larin yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla gönderdi. Ancak hakem Ali Şansalan tarafından ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.
33. dakikada Ghezzal'ın ortasını Aboubakar göğsüyle indirdi. Aboubakar'ın şutunda top filelere gitti. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.
39. dakikada sol kanattan gelişen atakta Zulj'un rakibinden sıyrılarak çektiği sert şutu Ersin oyun alanına çeldi. Dönen topta Tripic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1
45+2. dakikada Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta kalesini terk eden İrfan Can topu yumrukladı. Yay üzerinde topun sahibi olan Mensah'ı şutunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kontrol etti.
48. dakikada Ghezzal'ın ara pasını alan Adem Ljajic'in, ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak çektiği şut, kaleci İrfan Can'ın bacaklarını arasından filelere gitti. 1-1
56. dakikada Ndiaye'nin ara pasında yay üzerinde buluşan Halil Akbunar'ın şutunu kaleci Ersin kornere çeldi.
60. dakikada N'Sakala'nın müdahalesinde araya girerek topu kapan Ndiaye'nin kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Kalesini doğru zamanda terk eden Ersin, topa müdahale etti ve gole izin vermedi.
74. dakikada Aboubakar ile paslaşarak ceza alanı içine giren N'Koudou'nun şutu diriğin üstünden az farkla auta çıktı.
77. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında altı pas üzerinde kafa ile tamamlayan Aboubakar, topu filelere göndererek takımını öne geçiren golü kaydetti. 2-1
89. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan N'Koudou, rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine girdi ve sert vurdu. Kaleci İrfan Can bu pozisyonda ayaklarıyla gole engel oldu.
90. dakikada Beşiktaş çok hızlı çıktı. Gökhan Töre kendi yarı sahasından aldığı topla ilerleyip N'Koudou'yu gördü. Bu futbolcunun sert şutunda top direkten geri geldi.
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Ali Şansalan, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal
Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef (Necip dk. 90+2 ?), Atiba (Dorukhan dk. 65), Mensah (Ljajic dk. 46), Ghezzal (Gökhan Töre dk. 65), Larin (N'Koudou dk. 65), Aboubakar
Yedekler: Utku, Rıdvan, Oğuzhan, Serdar Saatçi, Atakan, Gökhan Töre
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Göztepe: İrfan Can, Murat Paluli, Titi, Mihojevic, Berkan Emir, Nwobodo, Soner (Ideye dk. 80 ?), Halil Akbunar (Diabate dk. 85 ?), Tripic (Napoleoni dk. 85 ?), Peter Zulj (Kubilay Sönmez dk. 80 ?), Cherif Ndiaye
Yedekler: Megyeri, Kerim Alıcı, Burekovic, Atınç, Alpaslan Öztürk, Beykan Şimşek
Teknik direktör: Ünal Karaman
Goller: Adem Ljajic (dk. 48), Aboubakar (dk. 77) (Beşiktaş), Tripic (dk. 39) (Göztepe)
Sarı Kartlar: Rosier, Ersin, Sergen Yalçın (Teknik Direktör) (Beşiktaş), Ndiaye, Soner, Zulj (Göztepe)



Mbappe'nin Dünya Kupası performansı, Fransa'yı Senegal karşısında heyecan dolu bir zafere taşıdı

Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
TT

Mbappe'nin Dünya Kupası performansı, Fransa'yı Senegal karşısında heyecan dolu bir zafere taşıdı

Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)

Kylian Mbappé, 2026 Dünya Kupası’nda Fransa’nın Senegal karşısında turnuvaya güçlü bir başlangıç yapmasına iki golle liderlik etti. New Jersey’de oynanan ve grup aşaması 9. grup ilk maçında gerçekleşen karşılaşmayı Fransa 3-1 kazandı.

Mbappé, bu performansıyla Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu ve 58 gole ulaşarak Olivier Giroud’yu geride bıraktı.

Fransa’nın gollerini Mbappé (66 ve 90+6. dakikalar) ile oyuna sonradan giren Bradley Barcola (82. dakika) kaydetti. Senegal’in tek golü ise yine oyuna sonradan giren Ibrahim Mbaye’den (90+5. dakika) geldi.


Messi'den tarihi hat-trick: Arjantin, Cezayir'i 3 golle geçti

Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
TT

Messi'den tarihi hat-trick: Arjantin, Cezayir'i 3 golle geçti

Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)

Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi, attığı tarihi hat-trick ile son dünya şampiyonu Arjantin'i 2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçında Cezayir karşısında 3-0'lık galibiyete taşıdı.

Kansas City'de oynanan karşılaşmada Messi, 17, 60 ve 76. dakikalarda kaydettiği gollerle Dünya Kupası kariyerindeki ilk hat-trick'ine imza attı. Böylece turnuva tarihindeki gol sayısını 16'ya çıkaran Arjantinli yıldız, 27 maçta ulaştığı bu rakamla Miroslav Klose ile birlikte Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını paylaştı.

Messi, ataklardan birinde yere düşüyor (Reuters)Ataklardan birinde yere düşen Messi, (Reuters)

Ayrıca Messi, 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022'nin ardından altıncı kez Dünya Kupası finallerinde forma giyerek bu başarıya ulaşan ilk futbolcu oldu.

Üç kez dünya şampiyonu olan Arjantin, bu galibiyetle J Grubu'nda ilk üç puanını hanesine yazdırarak geçici olarak liderlik koltuğuna oturdu. Gruptaki diğer karşılaşmada, Avusturya ile Ürdün karşı karşıya gelecek.


Irak, Dünya Kupası yolculuğuna Norveç karşısında aldığı ağır yenilgiyle başladı

Ositgard'ın Irak'ta üçüncü golü attığı an (AFP
Ositgard'ın Irak'ta üçüncü golü attığı an (AFP
TT

Irak, Dünya Kupası yolculuğuna Norveç karşısında aldığı ağır yenilgiyle başladı

Ositgard'ın Irak'ta üçüncü golü attığı an (AFP
Ositgard'ın Irak'ta üçüncü golü attığı an (AFP

Irak Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'ndaki ilk maçında Norveç'e 4-1 mağlup olarak turnuvaya ağır bir yenilgiyle başladı.

Norveç adına ilk golü 29. dakikada Erling Haaland kaydetti. Irak, 39. dakikada Eymen Huseyin ile eşitliği sağlasa da Haaland 43. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak takımını yeniden öne geçirdi.

İkinci yarıda beraberlik golü için baskı kurmaya çalışan Irak karşısında, 76. dakikada Thelo Ositgard farkı ikiye çıkaran golü attı. Norveç'in gol şölenini ise uzatma dakikalarında Kristian Thorstved tamamladı. Thorstved, Haaland'ın asistinde 90+6. dakikada ağları havalandırarak skoru 4-1'e getirdi.

Bu sonucun ardından tarihinde dördüncü kez Dünya Kupası'nda mücadele eden ve 1998 FIFA Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez turnuvada yer alan Norveç, gruptaki ilk üç puanını aldı. Norveç, aynı skorla Senegal'i mağlup eden Fransa Milli Futbol Takımı ile puanları eşitleyerek grup liderliğini paylaştı.

Tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda mücadele eden ve son olarak 1986 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösteren Irak ise grupta puansız kaldı.

Grubun ikinci maçlarında Irak, Fransa ile karşılaşırken, Norveç de Senegal ile kozlarını paylaşacak.