Josef de Souza: 'Futbol saha içinde kalırsa, şampiyon oluruz'

(İHA)
(İHA)
TT

Josef de Souza: 'Futbol saha içinde kalırsa, şampiyon oluruz'

(İHA)
(İHA)

Beşiktaş’ın yıldız isimlerinden Josef de Souza, futbolun saha içinde kalması halinde şampiyon olacaklarını söylerken, şampiyonluk durumunda kazanacağı primi ise ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını ifade etti.

Süper Lig'in 27. haftasında Denizlispor'u konuk edecek olan Beşiktaş, hazırlıklarını sürdürürken, siyah-beyazlıların bugün yaptığı antrenman öncesinde Brezilyalı oyuncu Josef de Souza, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Haftayı bay geçmenin takıma iyi geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Josef, "Düzeltmemiz gereken konuları düzeltiyoruz, daha fazla çalışma imkanımız oldu. Yüksek tempodan çıkan oyuncular için de dinlenme fırsatı oldu. Yüksek performans sergileyip, yoğur tempoda maçlar oynadık. En önemlisi de kazanmamız gereken maçları kazandık” dedi.
Orta sahada herkesin şans bulduğuna dikkat çeken başarılı oyuncu, “Hocamız değiştirerek oynatıyor, herkese şans veriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Mensah, Oğuzhan, Ljajic, Atiba, ben hepimiz şans buluyoruz. Kendi performansımdan da memnunum. Tatmin verdiğimi düşünüyorum. Bunun yanında da maçları kazanmak önemli. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

“Joker ben değilim, Necip”
Galatasaray derbisinde gol atmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen Josef de Souza, “Bir derbide daha gol atmak mutluluk verici. Ama bunu unutmam lazım, çünkü önümüzde oynamamız gereken maçlar var. Yeniden gol atarsam mutlu olurum ama takım kazandıkça ben tatmin olurum. Şu anda bu konuyu kapatmam gerekiyor. Özellikle birisine armağan etmedim. Diz çöküp bir kez daha şükrettim” şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ın ligin en iyi futbolunu oynadığını dile getiren Brezilyalı oyuncu, taraftarların kendisine Joker demesiyle ilgili olarak da, “Ligde en iyi futbolu Beşiktaş'ın oynadığına katılıyorum. Ama kadromuzun kısıtlı olduğuna katılmıyorum. Belki diğer takımlar kadar fazla transfer yapmadık ama baktığınız zaman her mevkide yeterli sayıda oyuncumuz var, bundan da önemlisi kaliteli oyuncular var. Elimizde az ama öz seçenek var. En iyi futbolu oynuyoruz. Joker de Souza sevgi gösterileri için teşekkür ediyorum taraftarlara ama joker ben değilim, joker Necip, her mevkide oynadı” açıklamasını yaptı.

“Futbol saha içinde kalırsa, favori biziz”
Ligde takımların önemli bir yarışın içinde bulunduğunu aktaran Josef, “Fenerbahçe ve Galatasaray ile mücadele içindeyiz. Arkadan da büyüyerek gelen Trabzonspor var ve sonuna kadar da yarışın içinde olacaklardır. Futbol, saha çizgileri içinde kalırsa, Beşiktaş bu yarışın en büyük favorisidir” cümlelerine yer verdi.
Kendisinin çok inatçı bir isim olduğunu da söyleyen Brezilyalı yıldız, “İlk sezonumda Fenerbahçe'de 48 maç oynadım, ligi Beşiktaş'a kupa finalini Galatasaray'a kaybettik. Bu yüzden çok fazla eleştiri aldım ve takımdan ayrılmam gerektiği söylendi. Dönemin başkanı Aziz Yıldırım'dı. Kendisine büyük sevgim ve saygım var, menajerimi aradı ve kulüp bulmasını söyledi. Ne yapmamız gerektiğini sordu menajerim ve sakin olması gerektiğini, durumu düzelteceğimi söyledim. Öyle de oldu. Bugün de inatçı tavrımın sonucu olarak buradayım” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Fenerbahçe ve Galatasaray beni istedi”
Sezon başında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendisine ilgisi olduğunu belirten Josef de Souza, “Beşiktaş'a geldiğim dönemde Galatasaray ve Fenerbahçe de benimle ilgilendi ama pazarlık sürecinde en dik duruşu Beşiktaş gösterdi. Hem beni hem menajerlerimi tatmin edecek duruşu Beşiktaş gösterdi. Taraftarların sevgi ve saygısını kazanacağımı biliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim” dedi.
Geçmişte ailesinin sınırlı imkanlara sahip olduğunu ve bunu asla unutmadığını anlatan yıldız futbolcu, “Sadece Allah'ın verdikleri için şükretmek istiyorum. Her gün sahaya çıktığımda bunu yapıyorum. Teknik ve taktik olarak bazen her şey yolunda gitmese de şu anda iyi gidiyor. Ailemin sınırlı imkanları vardı, çok imkansızlıklar içinde büyüdüm ve şu anda sahip olduklarım nedeniyle şükrediyorum. Sahaya çıkınca da bunu unutmadan mücadelemi vermeye devam ediyorum” ifadelerini kullandı.
Galatasaray derbisinin ardından galibiyet halinde, kar yağmasına karşın havuza gireceğinin sözünü veren ve bunu yapan Josef, şampiyonluğun gelmesi durumunda ne yapacağına ilişkin soruya, “Aslında şampiyonlukla ilgili sözleri çok sevmiyorum. Ama eşimle konuştuk, şampiyon olursam, kazanacağım primi Brezilya ve Türkiye'deki hayır kurumlarına bağışlamak istiyorum” cevabını vererek sözlerini tamamladı.



Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
TT

Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, takımının İsviçre karşısında elde ettiği galibiyetin zorlu bir mücadele sonucunda geldiğini belirterek, aynı zamanda şansın da kendilerinden yana olduğunu ifade etti.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalar sonucunda 3-1 mağlup ederek son dört takım arasına kaldı.

Scaloni, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün İsviçre karşısında çok zorlandık. Fiziksel olarak güçlü bir takım olduklarını biliyorduk. İşleri bizim için zorlaştırdılar. Zor anların üstesinden nasıl geleceğimizi bilemediğimiz bölümler oldu" ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adam, "Maçta şans da bizim yanımızdaydı. Özellikle ikinci yarıda İsviçreli bir oyuncunun kırmızı kart görmesinin ardından hücum etmeye çalıştık ve uzatma bölümünde işi bitirmeyi başardık" dedi.

Scaloni, "Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu gece yaşananlar tarihi bir başarı. Dünya Kupası'nda yarı finale kalmak sık sık gerçekleşen bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere ile oynanacak yarı final karşılaşması hakkında da konuşan Scaloni, "Karşılaşacağımız rakibin kim olduğu bizim için önemli değildi: İster İngiltere ister Norveç olsun. İyi futbol oynayan ve harika teknik direktöre sahip bir takımla karşılaşacağız. Ancak bizim için en önemli konu hızlı şekilde toparlanmak" ifadelerini kullandı.


Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
TT

Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)

Arjantinli futbolcu Julián Álvarez, ülkesinin Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde İsviçre'ye karşı aldığı galibiyette maçın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen son takım olan Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalarda 3-1 mağlup etti.

Uzatma bölümünde sahneye çıkan Julián Álvarez, 112. dakikada Arjantin'in ikinci golünü kaydetti. Bu gol, yıldız oyuncunun bu Dünya Kupası'ndaki ilk golü olurken, kariyerindeki Dünya Kupası gol sayısını da 5'e çıkardı. Arjantin'in üçüncü golünü ise uzatma bölümünün dördüncü devresinin ilk dakikasında Lautaro Martínez attı. Martínez böylece turnuvadaki gol sayısını 2'ye yükseltti.

Dünya Kupası'nı 1978, 1986 ve 2022 yıllarında kazanan Arjantin, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. İngiltere, dün daha önce oynanan çeyrek final mücadelesinde Norveç'i uzatmalar sonunda 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.


Arjantin, İsviçre'yi 3 golle geçerek İngiltere'nin rakibi oldu

Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
TT

Arjantin, İsviçre'yi 3 golle geçerek İngiltere'nin rakibi oldu

Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)

Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi. Arjantin, ABD'nin Kansas City kentinde oynanan çeyrek final mücadelesinde 10 kişi kalan İsviçre'yi uzatmalarda 3-1 mağlup etti. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından Arjantin, yarı finalde çarşamba günü Atlanta'da İngiltere'nin rakibi oldu.

Karşılaşmada Arjantin'in gol perdesini 10. dakikada Alexis Mac Allister açtı. Kaptan Lionel Messi'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Mac Allister, kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

İsviçre, 67. dakikada Dan Ndoye'nin golüyle skoru eşitledi. Ancak uzatma dakikalarında yeniden üstünlüğü sağlayan Arjantin, 112. dakikada Julián Álvarez'in golüyle 2-1 öne geçti. Lautaro Martínez ise 120+1. dakikada attığı golle karşılaşmanın skorunu belirledi.

Arjantin'de yarı finallere yükselmenin ardından büyük sevinç yaşanıyor (AFP)Arjantin'de yarı finallere yükselmenin ardından büyük sevinç yaşanıyor (AFP)

İsviçre, mücadelenin son bölümünü 10 kişi tamamladı. Portekizli hakem João Pinheiro, VAR incelemesinin ardından forvet oyuncusu Breel Embolo'ya ikinci sarı kartını göstererek oyundan ihraç etti. Embolo, 44. dakikada gördüğü ilk sarı kartın ardından 72. dakikada "hakemi aldatma girişimi" gerekçesiyle ikinci sarı kartla cezalandırıldı.