Katar’dan Suudi Arabistan’a destek: 'Riyad'ın yanındayız'

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad (SPA)
Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad (SPA)
TT

Katar’dan Suudi Arabistan’a destek: 'Riyad'ın yanındayız'

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad (SPA)
Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad (SPA)

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani, dün (Pazar), Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştü.
Katar Emiri, Veliaht Prens’in sağlık durumu hakkında bilgi alarak, acil şifalar temennisinde bulundu.
Şeyh Tamim bin Hamad ayrıca, Katar’ın Suudi Arabistan’ı ve Krallığın güvenliğini, istikrarını ve egemenliğinin güçlendirilmesi için atılan her adımı desteklediğini vurguladı. 
Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise Şeyh Tamim bin Hamad’ın samimi duygularından ötürü kendisine teşekkür etti.



BAE bakanlıklarını modernize ediyor ve karar alma süreçlerinde yapay zekâyı kullanıyor

BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
TT

BAE bakanlıklarını modernize ediyor ve karar alma süreçlerinde yapay zekâyı kullanıyor

BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, Dış Ticaret Bakanlığı’nın kurulması ve mevcut bakanlıklarda yapısal düzenlemelerin yapılması da dahil olmak üzere bir dizi yeni hükümet değişikliğini duyurdu. Yapılan değişiklikler arasında, yapay zekânın hükümetin karar alma süreçlerinde danışman üye olarak benimsenmesi de yer alıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid X platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, bu adımların BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile istişare edildikten ve onun değişiklikleri onaylamasının ardından geldiğini açıkladı.

Söz konusu değişiklikler arasında Dış Ticaret Bakanlığı'nın kurulması ve Dr. Sani ez-Zeyudi'nin bakan olarak atanmasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın adının Ekonomi ve Turizm Bakanlığı olarak değiştirilmesi de yer alıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid bir başka hamlesinde de Ulusal Yapay Zekâ Sistemi’nin Ocak 2026'dan itibaren Bakanlar Kurulu ve Bakanlık Kalkınma Konseyi’nin yanı sıra federal kuruluşların ve devlet şirketlerinin yönetim kurullarının danışman üyesi olarak kabul edildiğini duyurdu.

wefwer
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum (Şarku’l Avsat)

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum tarafından yayınlanan genelgeye göre bu hamle, çeşitli sektörlerde benimsenen politikaların verimliliğini artırmaya katkıda bulunan kararların gerçek zamanlı analizlerini ve teknik tavsiyeleri sağlayarak hükümetin karar alma sürecini desteklemeyi amaçlıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid bu değişikliklerin dünyanın bilimsel ve ekonomik olarak yeniden şekillendiği bir döneme denk geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Amacımız bugünden gelecek on yıllara hazırlanmak ve gelecek nesillerimiz için refahın ve onurlu bir yaşamın devamını sağlamak.”