İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ı geçtiğimiz hafta Umman Körfezi’nde bir İsrail gemisini hedef alan patlama ile suçlayarak, tüm bölgede İran’ı vurduklarını söyledi.
Netanyahu konuya dair açıklamasında, “Bu gerçekten de İran’ın yaptığı bir eylemdi, bu çok açık. İran İsrail’in en büyük düşmanı, onu durdurmaya kararlıyım. İran’ı tüm bölgede vuruyoruz” dedi.
Deniz güvenliğiyle ilgilenen Londra merkezli Dryad Global şirketine göre MV Helios Ray adlı İsrail’e ait bir yük gemisinde geçtiğimiz Perşembe günü Umman Körfezi’nin kuzeybatısında Singapur’a doğru seyir halindeyken patlama meydana gelmişti.
23 Mart’ta yapılması planlanan milletvekili seçimleri için kampanya yürüten Netanyahu, “En önemlisi de İran, anlaşma olsun veya olmasın nükleer silah elde edemeyecek. Arkadaşım (ABD Başkanı Joe) Biden’a da bunu söyledim” diye konuştu.
Netanyahu’nun bu açıklaması, İsrail’in Suriye’deki İran yanlısı milislere karşı dün gece düzenlediği hava saldırılarının ardından geldi.
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da, İsrail’in ‘ön değerlendirmesine’ göre İran’ın bu patlamanın sorumlusu olduğunu söylemişti.
Netanyahu: İran İsrail’in en büyük düşmanı, onu durdurmaya kararlıyım
https://turkish.aawsat.com/home/article/2834146/netanyahu-i%CC%87ran-i%CC%87srail%E2%80%99-en-b%C3%BCy%C3%BCk-d%C3%BC%C5%9Fman%C4%B1-onu-durdurmaya-kararl%C4%B1y%C4%B1m
Netanyahu: İran İsrail’in en büyük düşmanı, onu durdurmaya kararlıyım
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (AP)
Netanyahu: İran İsrail’in en büyük düşmanı, onu durdurmaya kararlıyım
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)