Libya’nın istikrar atmosferine girmesiyle dün yaklaşık 7 yılın ardından ülkenin doğusunda yer alan Bingazi ile batısında yer alan Mısrata şehirleri arasında uçuşlar yeniden başlatıldı. Atılan bu adım 10 yıldır kaos ve siyasi bölünmeye tanıklık eden ülkede normal hayata dönüşün başlangıcı olarak yorumlandı.
Libya Afrika Havayolları Şirketi tarafından dün yapılan açıklamada, dün sabah Bingazi’den kalkan uçağın Mısrata havaalanına indiği ve haftada dört sefer düzenleneceği aktarıldı. Yolcular, Mısrata havaalanına iniş sırasında büyük sevinç yaşarken, kendilerini ziyarete gelen yakınları tarafından karşılandılar. Bingazi ve Mısrata arasındaki uçuşlar, taraflar arasındaki çatışmalar ve nüfuz mücadelesi nedeniyle Nisan 2014'te askıya alındı. Ayrıca Trablus ve çevresinde Nisan 2019'dan bu yana 14 ay süren savaş, iki şehir arasındaki tüm uçuşların kesilmesine neden oldu.
Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Cenevre'de yapılan görüşmelerin ardından, Libya Ulusal Ordusu (LUO) ve Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri arasında 23 Ekim 2020'de ateşkes anlaşması imzalandı. Ateşkesin ardından geçtiğimiz Ekim ayında Bingazi'den Trablus'a ilk uçuş gerçekleştirildi.
7 yıl sonra Bingazi ve Mısrata arasındaki uçuşlar yeniden başladı

Yedi yılın ardından Bingazi’den Mısrata havalimanına inen vatandaşlar (Afrika Havayolları)
7 yıl sonra Bingazi ve Mısrata arasındaki uçuşlar yeniden başladı

Yedi yılın ardından Bingazi’den Mısrata havalimanına inen vatandaşlar (Afrika Havayolları)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة