Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai, Hizbullah’a atıfta bulunarak, ülkeyi bölgesel çatışmalara sürükleyenlerin onun çıkarına hareket etmediğini söyledi.
Reuters’a göre Maruni Patriği, sosyal medyada paylaşılan videosunda, “Tarafsız kalmaya neden karşı çıkıyorsunuz? Beni savaşa mı zorlamak istiyorsunuz? Lübnan’ı savaş halinde mi tutmak istiyorsunuz? Savaş kararı alınca benim görüşümü soruyor musunuz? Suriye, Irak ve Yemen’e gitmek için onayımı istiyor musunuz? Siz, ne benim, ne de halkın çıkarlarını dikkate almıyorsunuz” dedi.
Lübnan’ın tarafsız kalması çağrısında bulunan Maruni Patriği, Hizbullah’ın Suriye’deki çatışmada Şam’ı desteklemek için İran ile oynadığı role atıfta bulundu.
Son Haberler
- Guterres: Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki yeni START anlaşmasının sona ermesi "kritik bir an"
- Amerika kıtasında görülen kızamık salgını, PAHO'nun salgın uyarısı yayınlamasına neden oldu
- ABD istihbaratı, yayınlanmasının üzerinden 60 yıl geçtikten sonra "Dünya Gerçekleri Kitabı"nın yayımını durdurdu
Lübnan Maruni Patriği’nden Hizbullah’a: Lübnan’ı savaş halinde mi tutmak istiyorsunuz?
https://turkish.aawsat.com/home/article/2894576/l%C3%BCbnan-maruni-patri%C4%9Fi%E2%80%99nden-hizbullah%E2%80%99-l%C3%BCbnan%E2%80%99%C4%B1-sava%C5%9F-halinde-mi-tutmak
Lübnan Maruni Patriği’nden Hizbullah’a: Lübnan’ı savaş halinde mi tutmak istiyorsunuz?
Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai (EPA-Arşiv)
Lübnan Maruni Patriği’nden Hizbullah’a: Lübnan’ı savaş halinde mi tutmak istiyorsunuz?
Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai (EPA-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


