Mozambik ordusu, DEAŞ unsurları tarafından geçtiğimiz haftadan bu yana kuşatma altında olan Palma bölgesinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda ‘teröristin’ öldürüldüğünü açıkladı.
Ordu, DEAŞ unsurları tarafından 24 Mart’tan itibaren saldırı düzenlenen Palma bölgesinde süren çatışmada çok sayıda unsurun öldürüldüğünü ve bölgede yeniden kontrolün sağlandığını bildirildi.
Şehri yeniden ele geçirmek için yürütülen askeri operasyona liderlik eden Komutan Chongo Vidigal, Palma’da bu sabah itibarıyla kontrolün tamamen sağlandığını söyleyerek, “Çok sayıda terörist öldürüldü” dedi ve net sayının daha sonra açıklanacağını dile getirdi.
Vidigal, bölgedeki Total tesisinin güvenli olduğunu da vurguladı.
Fransız şirketi Total, geçtiğimiz Cuma günü tüm ekibini bölgeden tahliye etti ve gaz projesi faaliyetini askıya aldı.
Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, son günlerde çatışmaların yaşandığı Palma’da 11 binden fazla sivil yerinden edildi.
Eş-Şebab adı altında faaliyet gösteren silahlı bir grup, Tanzanya sınırındaki Cabo Delgado eyaletinde üç yıldan fazla süredir terör estiriyor.
Mozambik ordusu Palma’da çok sayıda teröristin öldürüldüğünü duyurdu
https://turkish.aawsat.com/home/article/2901396/mozambik-ordusu-palma%E2%80%99da-%C3%A7ok-say%C4%B1da-ter%C3%B6ristin-%C3%B6ld%C3%BCr%C3%BCld%C3%BC%C4%9F%C3%BCn%C3%BC-duyurdu
Mozambik ordusu Palma’da çok sayıda teröristin öldürüldüğünü duyurdu
İki Mozambik askeri bölgedeki gaz tesisini koruyor (Reuters)
Mozambik ordusu Palma’da çok sayıda teröristin öldürüldüğünü duyurdu
İki Mozambik askeri bölgedeki gaz tesisini koruyor (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor