Biden, Ürdün Kralı ile görüştü: ABD’den tam destek!

ABD Başkanı Joe Biden (AP)
ABD Başkanı Joe Biden (AP)
TT

Biden, Ürdün Kralı ile görüştü: ABD’den tam destek!

ABD Başkanı Joe Biden (AP)
ABD Başkanı Joe Biden (AP)

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki gözaltı operasyonları hakkında Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
AFP’nin haberine göre Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Başkan Joe Biden, dün, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ABD’nin Ürdün’e verdiği desteği ve Ürdün’ün bölgedeki liderliğinin önemi hakkında konuştu” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Ürdün ile ABD arasındaki yakın ilişkilerin, Ürdün’ün bölgedeki önemli rolünü ve siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında iki ülkenin işbirliği hakkında konuşuldu” denildi.
Joe Biden, telefon görüşmesinde Kral 2. Abdullah’ı arayarak Ürdün’deki durum hakkında bilgi aldığını ve Kral 2. Abdullah’ın ‘yakın arkadaşı’ olduğunu belirtti.
Görüşme sırasında Joe Biden, ülkesinin uluslararası toplumda uzun süredir benimsediği bir ilke olan Ortadoğu’daki çatışmayı sona erdirmeyi amaçlayan, İsrail ve Filistin sorununa çözüm için her zaman çaba sarf edeceğini dile getirdi.
Ürdün Kraliyet Mahkemesi, Kral 2. Abdullah’ın ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşme sırasında Kral 2. Abdullah’ın önderliğinde ABD ve Ürdün arasındaki dayanışma, Ürdün Krallığı’nın güvenlik ve istikrarını koruma önlemlerine verilen destek hakkında konuşulduğu açıklandı.
Ürdün Kralı 2. Abdullah, dün, Ürdün halkına son gelişmeler hakkında açıklamada bulunarak, Prens Hamza ile ilgili davanın Ürdün yönetici ailesi içinde çözüldüğünü, Prens Hamza’nın sarayda, Kral 2. Abdullah ile birlikte olduğunu açıkladı.

 


Kremlin: İran'a yapılacak herhangi bir saldırı Ortadoğu'da "ciddi" istikrarsızlığa yol açacaktır

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
TT

Kremlin: İran'a yapılacak herhangi bir saldırı Ortadoğu'da "ciddi" istikrarsızlığa yol açacaktır

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov bugün yaptığı açıklamada, İran'a yönelik herhangi bir olası saldırının Ortadoğu'da “ciddi” istikrarsızlığa yol açacağı uyarısında bulundu.

RT televizyonunda yayınlanan açıklamaya göre Peskov, Moskova'nın “tüm tarafların itidalini korumalarını ve barışçıl bir çözüme odaklanmalarını beklediğini” söyledi.

Ukrayna ile savaşla ilgili olarak Peskov, Başkan Vladimir Putin'in gündeminde Amerikalı mevkidaşı Donald Trump ile herhangi bir görüşme bulunmadığını, ancak böyle bir görüşmenin “çok hızlı” olarak gerçekleşebileceğini ifade etti.

Trump geçen perşembe günü, “büyük bir güç”ün şu anda İran'a doğru ilerlediğini ve ABD'nin oradaki durumu yakından izlediğini söyledi.


Amerika: İçinde 8 kişi bulunan özel uçak düştü ve alev aldı

Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
TT

Amerika: İçinde 8 kişi bulunan özel uçak düştü ve alev aldı

Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
Olayla ilgili videodan (ABD medyası)

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Maine'deki bir havalimanından kalkan ve içinde sekiz kişi bulunan özel bir uçağın düştüğünü ve alev aldığını, ancak yolcuların durumlarının ve kimliklerinin henüz bilinmediğini açıkladı.

FAA, yaptığı açıklamada, çift motorlu Bombardier Challenger 600 uçak kazasının dün saat 19:45 civarında Bangor Uluslararası Havaalanında meydana geldiğini belirtti.

Ayrıntılar resmi olarak açıklanmadı, ancak konuyla ilgili bir hükümet yetkilisi Reuters'e, kazadan sonra büyük bir yangın çıktığını söyledi. Hükümet yetkilisi, uçağın Teksas'tan Maine'e uçtuğunu belirtti.

Federal Havacılık İdaresi kayıtlarına göre, uçak Nisan 2020'de hizmete girmişti.

FAA, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu ile iş birliği içinde kazayı soruşturacağını duyurdu.


Minneapolis'teki olay, yeni bir hükümet kapanması olasılığını artırıyor

New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
TT

Minneapolis'teki olay, yeni bir hükümet kapanması olasılığını artırıyor

New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)

Minneapolis sokaklarında ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlileri tarafından ikinci bir Amerikan vatandaşının öldürülmesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyasi ve sosyal gerilimleri daha da artırdı.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer önderliğindeki Demokrat milletvekilleri, İç Güvenlik Bakanlığı ve ICE (Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) teşkilatının sistematik suistimallerini gerekçe göstererek, 2026 bütçe tasarısında bu kurumlara ayrılan fonları kesme tehdidinde bulundular. Milletvekilleri ayrıca, yargı denetimini güçlendirmek ve ICE'nin yetkilerini kısıtlamak da dahil olmak üzere önemli reformlar yaparak, 1,2 trilyon dolarlık hükümet fonlama tasarısının oylanması ve kısmi hükümet kapanmasının önlenmesi için ön koşullar oluşturdular.

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump, şiddetli bir kış fırtınasının ülkeyi yoğun kar yağışıyla felç etme tehdidi oluşturmasından saatler önce, birçok eyalette olağanüstü hal ilan etti.