Alanyaspor: Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi vermeye devam edeceğiz

alanyaspor.org.tr
alanyaspor.org.tr
TT

Alanyaspor: Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi vermeye devam edeceğiz

alanyaspor.org.tr
alanyaspor.org.tr

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor Kulübü, dün akşam oynanan ve öncesinde yaşananlar nedeniyle futbol gündemini meşgul eden konularla ilgili bildiri yayınladı.
Akdeniz temsilcisinin sosyal medya hesabından "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla paylaşılan açıklamada Beşiktaş maçının ardından sosyal medya üzerinden kendilerine yöneltilen iddiaları üzüntüyle gördükleri belirtilerek, şöyle denildi:
"Bir Anadolu kulübü olarak uzun yıllar oynadığımız her ligde şerefimiz ve haysiyetimizle mücadele ederek, herkesin örnek alabileceği türden başarılarımızla bulunduğumuz konuma geldik. Dün akşam bir kez daha gördük ki, futbolun yönü bu ülkede artık başka yerlere gidiyor. Kendi başarısı ve taraftarı olduğu kulüp dışındaki herkes ve her şeyin yok sayılacağı, haklı ya da haksız her türlü kazancın mübah sayılacağı bir noktadayız. Alanyaspor Kulübü olarak bizler, her zamanki gibi maçımıza çıktık, mücadelemizi ettik, kazanacak performansı ortaya koyamadık ve kaybettik. Bu konu bu kadar basitken, kalecimizin yediği gollerden ve atamadığımız gollerden farklı bir anlam çıkarmaya çalışmak, bazı insanların ve birkaç sözde spor insanının ne kadar kötü kalpli olduklarının, insanlıklarının tükenme noktasına geldiğinin en büyük kanıtıdır."

"Bugüne kadar kulüpler Dereağzı'nda, Ümraniye'de ve Florya'da ter idmanı yapıp, sayısız maça çıktı"
Alanyaspor'un daha önce Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u defalarca yendiği ve rakiplerine kaybettiğinin hatırlatıldığı paylaşımda, "Dünkü maçın da bu maçlardan hiçbir farkı yoktur. 3-4 farklı oyuncumuzun girdiği net pozisyonlar golle sonuçlansaydı belki de aynı insanlar Alanyaspor'a methiyeler düzecekti. Maçtan bir gün önce kaldığımız otele en yakın noktada olduğu için BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığımız ter idmanı daha farklı yerlere çekiliyor. Bugüne kadar kulüpler Dereağzı'nda, Ümraniye'de ve Florya'da ter idmanı yapıp, sayısız maça çıktı. Bunun gündeme gelmesi bile insanların nelerden medet umduğunun göstergesidir" ifadeleri kullanıldı.
"Bu ülkede futbol bakış açısı ve değerlendirmeler skor üzerinden olduğu sürece, futbolumuzun bir milim dahi ileriye gitme şansı yoktur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu ligin en iyi oyunlarından birini oynamaya çalışan bir takım olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi her zaman vermeye devam edeceğiz. Dünden beri haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunan kişilere karşı da tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz."

Ne olmuştu?
Alayaspor'un deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 yenildiği müsabaka öncesinde siyah-beyazlı ekibin Ümraniye'deki tesislerinde antrenman yapması eleştirilerin hedefine oturtulmuştu.
Karşılaşmada ise kaleci Marafona'nın yediği ikinci golde elini bilerek uzatmadığı iddia edilirken, Babacar'ın boş kaleye kaçırdığı gol de eleştirilerden nasibini almıştı.
Alanyaspor Kulübü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabını eleştiriler üzerine korumaya almış ardından tekrar normale döndürmüştü.
Öte yandan Akdeniz temsilcisinin maç sonu paylaşımının yoruma kapalı olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Marafona, özür diledi
Alanyaspor kalecisi Marafona, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazen bir futbolcunun ve özellikle kalecinin korkunç ve anlaşılmaz maçları olduğunu belirtti.
Beşiktaş karşılaşmasının da kendisinin gurur duymayacağı maçlardan biri olduğunu aktaran 33 yaşındaki kaleci, "Alanyaspor taraftarlarından özür diliyorum. Bu harika kulübün prestiji ve onuru için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Independent Türkçe



İrlanda gergin geçen maçta İsrail'i 3-0 mağlup etti

Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
TT

İrlanda gergin geçen maçta İsrail'i 3-0 mağlup etti

Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)
Troy Parrott (sağda) İrlanda’nın İsrail karşısındaki ilk golünü kutlarken (DPA)

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup ikinci maçında İrlanda A Millî Futbol Takımı, dün karşılaştığı İsrail’i 3-0’lık net bir skorla mağlup etti.

Macaristan’ın Debrecen kentinde oynanan karşılaşmada İrlanda, galibiyeti ilk 25 dakikada garantiledi. 13. dakikada Troy Parrott ile öne geçen İrlanda; 16. dakikada Adam Idah ve 25. dakikada Jack Moylan’ın attığı gollerle farkı üçe çıkardı.

İrlanda Millî Takımı sahaya yoğun siyasi baskı altında çıktı. Oyuncular arasında yapılan iç oylama sonucunda maçı boykot etme kararından son anda vazgeçildi. Karşılaşma öncesinde İrlandalı futbolcular rakip takım oyuncularının elini sıkmayı reddetti, siyah pazubentlerle sahaya çıktı ve İsrail Ulusal Marşı çalındığı sırada başlarını öne eğdi.

Bu gergin atmosferde, kaleci Gavin Bazunu’nun İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerle dayanışma amacıyla maçta yer almak istememesi üzerine, defans oyuncusu Jimmy Dunne yedek kaleci olarak kadroya yazıldı.

İrlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrímsson, geçen hafta aday kadroyu açıklarken düzenlediği basın toplantısındaki, "İsrail ile oynamayacağız; İsrail’e karşı, soykırıma karşı oynayacağız" ifadeleriyle tansiyonu artırmıştı. İsrail Futbol Federasyonu ise Hallgrímsson’a yayımladığı bir bildiriyle yanıt vererek, İrlandalı çalıştırıcıyı "cahil ve ikiyüzlü" olarak nitelendirmişti.

İki takım, grubun dördüncü haftasında önümüzdeki pazar günü Sırbistan’da seyircisiz oynanacak rövanş mücadelesinde yeniden karşı karşıya gelecek.

Grubun diğer karşılaşmasında ise Avusturya, Kosova’yı 3-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından B Ligi 3. Grup'ta 6 puanla liderliğini sürdüren Avusturya'yı, üçer puana sahip İrlanda ve Kosova takip etti. İsrail ise henüz puanla tanışamadı ve son sırada kaldı.

Grubun üçüncü haftasında perşembe günü Avusturya, İrlanda’ya konuk olacak; Kosova ise İsrail ile karşılaşacak. Grubun açılış maçlarında Avusturya İsrail'i 3-1, Kosova ise İrlanda'yı 1-0 mağlup etmişti.


Tyson Fury-Anthony Joshua maçı yılan hikayesine döndü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Tyson Fury-Anthony Joshua maçı yılan hikayesine döndü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Tyson Fury ve Anthony Joshua arasında yapılması planlanan ağırsıklet müsabakası, Fury ve organizatör Dana White'ın son açıklamalarının ardından yeniden belirsizliğe sürüklendi.

Dönemin en büyük iki Britanyalı dövüşçüsünün 11 Aralık'ta Cardiff'te karşı karşıya gelmesi konusunda nihayet anlaşmaya varıldığı cuma günü doğrulanmıştı.

Ancak tarih belirlendikten hemen sonra, uzun zamandır beklenen bu karşılaşma engellerle karşılaştı zira Joshua'nın organizatörü Eddie Hearn, Amerikalı organizatör White'ın sürece dahil edilmesini sorguladı. UFC ve Zuffa Boxing'in patronu White'ın, Suudi Arabistanlı etkili isim Turki Alalshikh'e ait organizasyon firması The Ring'le birlikte etkinliğin ortak organizatörlüğünü üstleneceği resmen açıklanmıştı.

Cumartesi günü YouTube kanalında konuşan Fury, Hearn ve Joshua'nın geri çekilme arayışında olduğunu öne sürerek, maçın gerçekleşmesine sadece yüzde 1 ihtimal verdi.

Fury şunları söyledi:

Elinizde dövüşmek isteyen bir adam ve dövüşmek istemeyen bir adam varsa, o maçı nasıl gerçekleştirebilirsiniz ki?

White, cumartesi günü Copper Box'ta Johnny Fisher'ın kazandığı zaferin ardından Sky Sports'a verdiği röportajda kararlı bir tutum sergiledi:

Ben bu işin içindeyim. Her şeyden önce, eğer Eddie Hearn bu maçı gerçekten önemseseydi, maç çoktan gerçekleşmiş olurdu. İkincisi, işin finansmanını bizzat kendisi de sağlayabilirdi. Karşılaşmanın gerçekleşmesine yardımcı olması gereken kişi, başından beri maça zarar veriyor. Gelecek üç veya dört gün içinde hepimiz daha fazla şey öğreneceğiz.

White'ın bu açıklamaları, Hearn'ün hafta başında Joshua cephesinin Fury'nin maçta ana taraf olmasına onay vermediğini iddia etmesinin ardından geldi.

Perşembe günü maç Netflix tarafından duyurulduğunda, afişte ilk sırada Fury'nin adı yer alıyordu.

Aynı gün iFL TV'ye konuşan Joshua'nın organizatörü Hearn şunları söyledi:

Maçla ilgili hâlâ çözmemiz gereken pek çok husus var. Kimin ne alacağına dair tercihler gibi. Elbette Fury'yle AJ'in karşılaşacağını duyurdular. Sorun değil, umrumuzda bile olmaz. Hayır, hayır, bu konuda asla anlaşmaya varılmamıştı. Gelecek hafta bir basın toplantısı yapmamız gerekiyor ancak dürüst olmak gerekirse bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin değilim çünkü hâlâ netleştirmemiz gereken birkaç husus var.

Hem Fury hem de Joshua'nın, çarşamba günü Londra'da düzenlenecek basın toplantısına katılması planlanıyor.

Independent Türkçe


İsrailli futbolcu silahla ateş eder gibi sevindi oyundan atıldı

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
TT

İsrailli futbolcu silahla ateş eder gibi sevindi oyundan atıldı

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, takımının UEFA Uluslar Ligi'nde dün Perşembe)  Avusturya'ya 3-1 yenildiği karşılaşmada attığı golü, köşe gönderini silahla ateş etmeyi taklit eden bir hareketle kutlamasının ardından oyundan atıldı.

20 yaşındaki Saied Abu Farchi, Raiffeisen Arena'da oynanan karşılaşmanın 55. dakikasında kafa vuruşuyla İsrail adına beraberlik golünü kaydetti. Avusturya, ilk yarının bitimine kısa süre kala Romano Schmid'in penaltıdan attığı golle öne geçmişti.

Golün ardından köşe bayrağının yanına giden Saied Abu Farchi, bayrağı eline aldı ve tüfek kullanıp ateş etmeyi taklit eden bir gol sevinci yaptı.

xsvfdvfd
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, Avusturya karşısında milli takımının attığı golü köşe bayrağını eline alarak kutladı (AFP)

İsrailli futbolcu, bu hareketinden yalnızca dört dakika önce sarı kart görmüştü. Hakem, gol sevincinin ardından Saied Abu Farchi’ye ikinci sarı kartını göstererek kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Böylece İsrail karşılaşmaya 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

Avusturya, rakibinin eksik kalmasından yararlanarak 90. dakikada yeniden öne geçti. Paul Wanner'ın ortasında topla buluşan Philipp Mwene, ev sahibi ekibin ikinci golünü kaydetti.

Sacha Kalajdzic ise uzatma dakikalarında yakın mesafeden yaptığı vuruşla Avusturya'nın üçüncü golünü attı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.