Alanyaspor: Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi vermeye devam edeceğiz

alanyaspor.org.tr
alanyaspor.org.tr
TT

Alanyaspor: Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi vermeye devam edeceğiz

alanyaspor.org.tr
alanyaspor.org.tr

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor Kulübü, dün akşam oynanan ve öncesinde yaşananlar nedeniyle futbol gündemini meşgul eden konularla ilgili bildiri yayınladı.
Akdeniz temsilcisinin sosyal medya hesabından "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla paylaşılan açıklamada Beşiktaş maçının ardından sosyal medya üzerinden kendilerine yöneltilen iddiaları üzüntüyle gördükleri belirtilerek, şöyle denildi:
"Bir Anadolu kulübü olarak uzun yıllar oynadığımız her ligde şerefimiz ve haysiyetimizle mücadele ederek, herkesin örnek alabileceği türden başarılarımızla bulunduğumuz konuma geldik. Dün akşam bir kez daha gördük ki, futbolun yönü bu ülkede artık başka yerlere gidiyor. Kendi başarısı ve taraftarı olduğu kulüp dışındaki herkes ve her şeyin yok sayılacağı, haklı ya da haksız her türlü kazancın mübah sayılacağı bir noktadayız. Alanyaspor Kulübü olarak bizler, her zamanki gibi maçımıza çıktık, mücadelemizi ettik, kazanacak performansı ortaya koyamadık ve kaybettik. Bu konu bu kadar basitken, kalecimizin yediği gollerden ve atamadığımız gollerden farklı bir anlam çıkarmaya çalışmak, bazı insanların ve birkaç sözde spor insanının ne kadar kötü kalpli olduklarının, insanlıklarının tükenme noktasına geldiğinin en büyük kanıtıdır."

"Bugüne kadar kulüpler Dereağzı'nda, Ümraniye'de ve Florya'da ter idmanı yapıp, sayısız maça çıktı"
Alanyaspor'un daha önce Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u defalarca yendiği ve rakiplerine kaybettiğinin hatırlatıldığı paylaşımda, "Dünkü maçın da bu maçlardan hiçbir farkı yoktur. 3-4 farklı oyuncumuzun girdiği net pozisyonlar golle sonuçlansaydı belki de aynı insanlar Alanyaspor'a methiyeler düzecekti. Maçtan bir gün önce kaldığımız otele en yakın noktada olduğu için BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığımız ter idmanı daha farklı yerlere çekiliyor. Bugüne kadar kulüpler Dereağzı'nda, Ümraniye'de ve Florya'da ter idmanı yapıp, sayısız maça çıktı. Bunun gündeme gelmesi bile insanların nelerden medet umduğunun göstergesidir" ifadeleri kullanıldı.
"Bu ülkede futbol bakış açısı ve değerlendirmeler skor üzerinden olduğu sürece, futbolumuzun bir milim dahi ileriye gitme şansı yoktur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu ligin en iyi oyunlarından birini oynamaya çalışan bir takım olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şerefimizle ve haysiyetimizle onurlu mücadelemizi her zaman vermeye devam edeceğiz. Dünden beri haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunan kişilere karşı da tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz."

Ne olmuştu?
Alayaspor'un deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 yenildiği müsabaka öncesinde siyah-beyazlı ekibin Ümraniye'deki tesislerinde antrenman yapması eleştirilerin hedefine oturtulmuştu.
Karşılaşmada ise kaleci Marafona'nın yediği ikinci golde elini bilerek uzatmadığı iddia edilirken, Babacar'ın boş kaleye kaçırdığı gol de eleştirilerden nasibini almıştı.
Alanyaspor Kulübü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabını eleştiriler üzerine korumaya almış ardından tekrar normale döndürmüştü.
Öte yandan Akdeniz temsilcisinin maç sonu paylaşımının yoruma kapalı olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Marafona, özür diledi
Alanyaspor kalecisi Marafona, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazen bir futbolcunun ve özellikle kalecinin korkunç ve anlaşılmaz maçları olduğunu belirtti.
Beşiktaş karşılaşmasının da kendisinin gurur duymayacağı maçlardan biri olduğunu aktaran 33 yaşındaki kaleci, "Alanyaspor taraftarlarından özür diliyorum. Bu harika kulübün prestiji ve onuru için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Independent Türkçe



Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
TT

Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, Dünya Kupası'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti'yle 1-1 berabere kalınan ve hayal kırıklığı yaratan maçta Cristiano Ronaldo'yu oyundan çıkarmadığı için "utanç verici" denerek eleştirildi.

6. Dünya Kupası'nda mücadele eden Ronaldo, Houston’da Portekiz’in dirençli Kongo takımının dirençli defansını aşmakta zorlandığı maçta oyuna dahil olmakta güçlük çekti.

41 yaşındaki oyuncu, büyük turnuvalarda üst üste 10 maçtır gol atamadı ve maç boyunca büyük ölçüde varlık gösterememesine rağmen Martinez’in yıldız oyuncusunu oyundan çıkarmaması dikkat çekti.

BBC Radio 5 Live için maçı yorumlayan eski İngiltere forveti Chris Sutton, Martinez'i eleştirerek Ronaldo'yu oyundan çıkarmaktan "korktuğunu" söyledi.

Sutton, 83. dakikada Ronaldo yerine orta saha oyuncusu Vitinha'nın çıkıp forvet Goncalo Ramos'un oyuna girmesi üzerine "Bu utanç verici" dedi.

Bu, Roberto Martinez için utanç verici. Hepimiz Martinez'in izlediğinden farklı bir maçı mı izliyoruz? Onu oyundan çıkarmaktan korkuyor. Bu tavrıyla teknik direktör gibi davranmıyor. Ronaldo galibiyet golünü atabilir ama futbol onu bırakmış. O harika bir oyuncu. Bir zamanlar oyun kurucuydu ama şimdi fırsatçı golcü. Sadece ceza sahası golcüsü değil, takım üzerinde de büyük söz sahibi. Martinez'in bazı tercihlerini anlamıyorum. Cristiano Ronaldo maç boyunca oyunun dışında kaldı ve tempoya ayak uyduramadı. Martinez'in teknik direktörlük yetkisini kullanacak cesareti göstermesi gerekiyor. Portekiz takımının gerçek anlamda kontrolünü elinde tutamıyor ve sorun da bu.

Görsel kaldırıldı.
Roberto Martinez, Ronaldo'yu oyundan çıkarmamaya karar verdi (Reuters)


İngiltere'nin eski kaptanı ve Manchester United'da Ronaldo'yla takım arkadaşı olan Wayne Rooney, Portekiz'in Kuzey Amerika'daki ilk maçında sergilediği genel performansı eleştirdi.

"Gruptaki ilk maç çok önemlidir ve bu şekilde performans gösteren Portekiz'den daha enerjik oynamasını bekliyordum" dedi.

Takımın daha enerjik ve daha çok koşan bir görüntü vermesi lazım. Ayrıca zaman zaman Cristiano Ronaldo'nun önüne koşular atan oyuncuların bulunması da şart. Bence Portekiz kötü bir performans sergiledi.

229 milli maçta 143 golü bulunan Ronaldo, bu yaz 6 Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu olmayı hedefliyor. Portekiz bir sonraki maçında salı günü Özbekistan'la karşılaşacak.

Independent Türkçe


Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
TT

Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında Güney Kore’yi 1-0 mağlup ederek turnuva tarihinde son 32 turuna yükselen ilk takım oldu.

Dün akşam Meksika’nın Guadalajara kentinde oynanan ve A Grubu’nun ikinci karşılaşması olan mücadelede Meksika’ya galibiyeti getiren golü 50. dakikada Luis Romo kaydetti.

Bu sonuçla Meksika puanını 6’ya yükselterek grup liderliğini garantiledi ve son maçta Çekya karşısında alınacak sonuca bakmaksızın son 32 turuna yükselmeyi garantiledi. Güney Kore ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Çekya 1 puanla üçüncü sırada bulunurken, aynı puana sahip Güney Afrika ise averajla son sırada yer alıyor.

2026 Dünya Kupası’nda ilk kez uygulanan son 32 turu, turnuvada ilk eleme aşaması olarak hayata geçirildi. Turnuvanın 48 takıma çıkarılmasıyla birlikte format yeniden düzenlendi.

1986 Meksika Dünya Kupası’ndan bu yana 24 takımlı formatta ilk eleme turu son 16 turu olurken, yeni formatla birlikte eleme aşaması son 32 turuyla başlamış oldu.

Turnuvada yer alan 48 takım, 12 gruba ayrıldı. Her grupta 4 takım bulunurken, gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 8 üçüncü takım bir üst tura yükselebilecek.


ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
TT

ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)

Kanada ile Katar arasında oynanan ve Kanada'nın 6-0'lık farklı galibiyetiyle sonuçlanan 2026 Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasının ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından televizyon kameralarına yansıyan görüntülerde, Katar Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui'nin Kanada Teknik Direktörü Jesse Marsch'a tepki gösterdiği görüldü. İspanyol çalıştırıcının, rakip takımın galibiyet kutlamalarında aşırıya kaçmaması yönünde Marsch'ı uyardığı belirtildi.

Ancak Kanada Teknik Direktörü bu eleştiriyi kabul etmezken, yüz ifadelerine yansıyan rahatsızlığın ardından takım taraftarlarının bulunduğu bölüme giderek 6-0'lık galibiyeti kutladı.

Marsch'ın davranışları Katar cephesinde hoşnutsuzluğa neden olurken, iki takımın oyuncuları ve teknik ekipleri arasında kısa süreli sözlü tartışmalar ve itişmeler yaşandı. Ancak olaylar kısa sürede yatıştırıldı ve taraflar soyunma odalarına yöneldi.

Öte yandan Katar'ın son 16 turuna yükselme umutları tamamen sona ermiş değil. "Anabi" lakaplı Katar Milli Takımı'nın, son grup maçında Bosna-Hersek'i mağlup etmesi gerekiyor. Katar, bu durumda turnuvadaki 12 grubun üçüncüleri arasında en iyi 8 takım arasına girerek eleme aşamasına yükselme şansını sürdürebilecek.