Lübnan’da Litani Nehri üzerinde yer alan yapay Karun Gölü (Qaraoun) kıyısında bulunan tonlarca ölü balık komşu köylere keskin bir koku yaydı.
Reuters’a göre, gönüllüler Karun Gölü yakınlarında çürüyen balık leşlerini topladı.
Aktivistler, kanalizasyon ve atık nedeniyle su kirliliği konusunda yıllardır uyarılarda bulunuyor.
Ağırlığı 40 tonu bulan balıklar birkaç gün içinde ölürken, Litani Nehri İdaresi’ne göle atık su atılıp atılmadığına ilişkin inceleme yapılması çağrısında bulunuldu.
İdare tarafından bu hafta yapılan açıklamada, balıkların zehirli olduğunu ve virüs taşıdığını bilgisi verildi. Bununla birlikte, insanlara halk sağlığını tehdit eden felaket nedeniyle nehir kıyılarında balık tutmaktan kaçınma çağrısı yapıldı.
Karun Gölü, hidroelektrik üretmek ve sulama için su sağlamak amacıyla 1959’da Litani Nehri üzerinde bir rezervuar olarak inşa edildi.
Lübnan’da çevre felaketi: Karun Gölü’nde tonlarca balık telef oldu
https://turkish.aawsat.com/home/article/2947961/l%C3%BCbnan%E2%80%99da-%C3%A7evre-felaketi-karun-g%C3%B6l%C3%BC%E2%80%99nde-tonlarca-bal%C4%B1k-telef-oldu
Lübnan’da çevre felaketi: Karun Gölü’nde tonlarca balık telef oldu
Gönüllüler ölü balıkları topluyor (DPA)
Lübnan’da çevre felaketi: Karun Gölü’nde tonlarca balık telef oldu
Gönüllüler ölü balıkları topluyor (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)