İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde olduğu gibi Kuzey Irak’ta da askeri üs inşa edeceğini belirtti.
Türk medyasında dün çıkan haberlere göre, Bakan Soylu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine yaptığı sunumda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon başlattığı Kuzey Irak’ta bulunan Metina bölgesinin stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Bakan Soylu, Metina’nın PKK’nın ana merkezi olan Kandil’e yakın bir yerde bulunduğunu açıkladı.
Süleyman Soylu, “Kuzey Irak’taki operasyonlarımız devam edecek. Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız” dedi.
İçişleri Bakanı Soylu: Kuzey Irak'taki Metina bölgesine üs kuracağız
https://turkish.aawsat.com/home/article/2948991/i%CC%87%C3%A7i%C5%9Fleri-bakan%C4%B1-soylu-kuzey-iraktaki-metina-b%C3%B6lgesine-%C3%BCs-kuraca%C4%9F%C4%B1z
İçişleri Bakanı Soylu: Kuzey Irak'taki Metina bölgesine üs kuracağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Reuters)
- Londra: Şarku’l Avsat
- Londra: Şarku’l Avsat
İçişleri Bakanı Soylu: Kuzey Irak'taki Metina bölgesine üs kuracağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Fidan, Dışişleri Bakanlığı merkezinde ABD Büyükelçisi Tom Barrack ile yaptığı görüşmede (Türk Dışişleri Bakanlığı)
Tahran'daki protestolar sırasında öldürülen bir güvenlik görevlisinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı (AFP)
Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik (X hesabından)
Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclis grubu önünde konuşurken (Parti hesabı VX)