Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin, ülkesinin karasularını ihlal etmekle suçladığı Çin'e ait gemilere tepki gösterdiği sosyal medya mesajında, diplomasi dilini bir kenara bırakarak "s..tir git" ifadelerini kullandı.
Locsin, Twitter mesajında "Çin, dostum. Bunu kibarca nasıl ifade edebilirim? Bir düşüneyim… Tamam… S..tir git" diye yazdı.
Bugüne dek nazik diplomasi dilinin bir işe yaramadığını belirten bakan, "Bizim dostluğumuza ne yapıyorsun? Sen, biz değil. Biz deniyoruz. Sense arkadaş olmak isteyen yakışıklı bir erkeği istemediği şeyleri yapmayı zorlayan korkunç bir budala gibisin" ifadelerini kullandı.
İki ülke arasındaki son gerilim marttan bu yana sürüyor. Filipinler, 7 Mart'ta Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı bir resifin yakınında Çin'e ait 220 teknenin demirlediğini bildirmiş ve gemilerin geri çekilmesini talep etmişti.
Bölgede hak iddia eden Çin çağrıları reddederken, Filipinler'in bölgeye çok sayıda devriye göndermesi tansiyonu daha da arttırmıştı.
Çin, yeraltı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi'nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya gibi komşularıyla egemenlik tartışmaları yaşıyor.
Çin ve Filipinler arasında yıllardır gergin olan ilişkiler, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte döneminde biraz daha yumuşamıştı. Çin ülkeye milyarlarca dolarlık yatırım ve yardım yapma sözü vermişti. Ancak Duterte, geçen ay yaptığı açıklamada son yaşanan gerilimle ilgili "Oraya gidersek kanlı olacak" demişti.
Filipinler Dışişleri Bakanı, Çin'e açık açık küfretti
https://turkish.aawsat.com/home/article/2952476/filipinler-d%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-bakan%C4%B1-%C3%A7ine-a%C3%A7%C4%B1k-a%C3%A7%C4%B1k-k%C3%BCfretti
Filipinler Dışişleri Bakanı, Çin'e açık açık küfretti
Teodoro Locsin, sert üslubuyla tanınan bir isim (AP)
Filipinler Dışişleri Bakanı, Çin'e açık açık küfretti
Teodoro Locsin, sert üslubuyla tanınan bir isim (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)