Gal Gadot: Adalet Birliği'nin yönetmeni beni tehdit etti

Gal Gadot, 2004'te "İsrail Güzeli" seçilmişti (AFP)
Gal Gadot, 2004'te "İsrail Güzeli" seçilmişti (AFP)
TT

Gal Gadot: Adalet Birliği'nin yönetmeni beni tehdit etti

Gal Gadot, 2004'te "İsrail Güzeli" seçilmişti (AFP)
Gal Gadot, 2004'te "İsrail Güzeli" seçilmişti (AFP)

Wonder Women karakteriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu Gal Gadot, 2017'de vizyona giren Justice League: Adalet Birliği (Justice League) filminin çekimleri sırasında yönetmen Joss Whedon'ın kendisini tehdit ettiğini açıkladı. 
Ünlü oyuncu, Whodon'a yönelik açıklamalarını İsrail televizyonu N12'de katıldığı programda dile getirdi. 
Whedon bir süredir Justice League: Adalet Birliği, Buffy the Vampire Slayer ve Angel gibi yapımlarda kendisiyle çalışan oyuncuların eleştirileriyle karşı karşıyaydı. Oyuncular, yönetmeni istirmarcı davranmakla ve "toksik" bir çalışma ortamı oluşturmakla suçlamıştı.
Page Six'in haberine göre Gadot şu ifadeleri kullandı:
"Kariyerimi bir biçimde tehdit etti ve eğer bir şeyi yaparsam kariyerimi berbat edeceğini söyledi."
Whedon kendisine yöneltilen eleştirileri reddetmişti. 

Gadot daha önce Whedon'ı çekimler sırasında "iğrenç" ve "kabul edilemez" davranışlarla suçlayan Adalet Birliği oyuncusu Ray Fisher'a destek vermişti. 
The Hollywood Reporter'a konuşan Gadot şu ifadeleri kullanmıştı:
"Whedon'la sorunlarım vardı ve Warner Bros. meseleyi zamanında halletti."
Bahsi geçen filmin çekimleri sırasında Warner Bros. ailevi gerekçelerden ötürü Zack Snyder'ın filme devam edemeyeceğini ve yerini Joss Whedon'ın aldığını açıklamıştı. 
 
Independent Türkçe, Page Six, Hollywood Reporter



Üniversitede sınav öncesi “sutyen araması” tartışma yarattı

Üniversite yönetiminden olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı (Unsplash)
Üniversite yönetiminden olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı (Unsplash)
TT

Üniversitede sınav öncesi “sutyen araması” tartışma yarattı

Üniversite yönetiminden olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı (Unsplash)
Üniversite yönetiminden olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı (Unsplash)

Nijerya’da bir üniversitenin, sınava girmeden önce kadın öğrencilere “sutyen araması” yapması tepki çekti. 

Ülkenin güneybatısındaki Olabisi Onabanjo Üniversitesi’nden görevlilerin, öğrencilerin sutyen giyip giymediğini aradığı görüntülerin sosyal medyada yayılması tartışma yarattı.

BBC’nin aktardığına göre görevliler, sınav salonuna giriş sırasında kadın öğrencileri göğüslerine dokunarak aradı.

Olay öğrencilerin ve hak savunucularının tepkisini çekti. Sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları Ağı’ndan Haruna Ayagi, uygulamayı eleştirerek şunları söyledi: 

Birinin bedenine rızası dışında dokunmak hak ihlalidir ve yasal işlemle sonuçlanabilir. Üniversitenin uygunsuz giyinmeyi engellemek için bu yöntemi benimsemesi yanlıştır.

Kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir kadın öğrenci, kıyafetlerinin sürekli arandığını, katı kurallar uygulandığını belirtti.

Üniversitenin uygulaması sosyal medyada da eleştirildi. X kullanıcılarından biri, “Bu tacizdir. Kadınlar çeşitli sebeplerden ötürü sutyen giyemeyebilir” dedi. 

Platformdaki bir başka kişi de “Bu insan hakları ihlalidir. Okula dava açın” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan üniversitenin öğrenci birliği başkanı Muizz Olatunji, “Sutyen yok, giriş yok” diye nitelediği uygulamayı savunarak, bunun "dikkat dağıtmayan bir ortam” sağladığını iddia etti. 

Olatunji, yönetmeliğin yeni olmadığını belirterek, kuralların “aynı veya karşı cinsten öğrencilerin uygunsuz şekilde şehvet duymasına neden olabilecek” kıyafetlere izin vermediğini söyledi.

Independent Türkçe, BBC, NDTV