Çinli koronavirüs aşısı üreticisi Sinovac Biotech Türkiye'nin de aralarında bulunduğu beş ülkeye aşıyı üretmeleri için lisans verdi.
Bloomberg News ajansında yer alan haberde, Sinovac CEO'su Yin Weidong en büyük sorunun talebi karşılayamamak olduğunu ifade ederek, aşı arzını artırmak için, "Kendi ülkelerinde aşıyı üretmeleri için Türkiye, Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a lisans verdik" dedi.
Yin, Brezilya, Endonezya ve Türkiye'ye nüfusun yüzde 20'sini aşılamaya yetecek kadar aşı sağladıklarını ancak bunun yetersiz olduğunu belirtti.
Türkiye'nin Sinovac'tan toplam yüz milyon doz aşı almak için anlaşma yapmış ancak dozların bir kısmını teslim alabilmişti.
Independent Türkçe, Reuters
Sinovac, Türkiye'ye üretim lisansı verdi

Fotoğraf: Reuters
Sinovac, Türkiye'ye üretim lisansı verdi

Fotoğraf: Reuters
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة