Arjantinli sunucu, ölümünden 400 yıl sonra William Shakespeare'in öldüğünü açıkladı

Ünlü İngiliz Yazar William Shakespeare (Varyety)
Ünlü İngiliz Yazar William Shakespeare (Varyety)
TT

Arjantinli sunucu, ölümünden 400 yıl sonra William Shakespeare'in öldüğünü açıkladı

Ünlü İngiliz Yazar William Shakespeare (Varyety)
Ünlü İngiliz Yazar William Shakespeare (Varyety)

İsimlerdeki benzerlik, Arjantinli bir televizyon kanalı sunucusunun ünlü İngiliz yazar William Shakespeare'i, ülkesinde Kovid-19 aşısını ilk alan aynı isimdeki bir kişi ile karıştırmasına neden oldu.
BBC'nin haberine göre, Arjantin merkezli Kanal 26 haber sunucusu Noelia Novello, "İngiliz edebiyatının en önemli yazarlardan biri öldü" dedi.
Ancak ölen kişinin aslında dünyada Kovid-19 aşısını yaptıran ikinci insan olan 81 yaşındaki William Shakeaspeare olduğu öğrenildi.
İngiliz edebiyatı denince akla ilk gelen şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in adaşı olması nedeniyle de dünya medyasına konu olan Shakespeare'in uzun süredir tedavi gördüğü Coventry and Wrcikshire Üniversite Hastanesi'nde öldüğü belirtildi. 
Sosyal medyada günün konusu olan olay sonrası kanal yönetimi özür diledi. 
Eski bir Rolls-Royce çalışanı ve bölge danışmanı olan Shakespeare, geçtiğimiz Aralık ayında Pfizer-BioNTech aşısının ilk dozunu alarak dünyada koronavirüs aşısı olan ikinci kişi olmuştu. 



Stranger Things'in yıldızından finale dair yürek burkan ipucu

Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
TT

Stranger Things'in yıldızından finale dair yürek burkan ipucu

Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)

Netflix'in fenomen dizisi Stranger Things, 2023 sonunda Londra'daki West End gösteriminin ardından Broadway sahnesine taşındı. Stranger Things: İlk Gölge (Stranger Things: The First Shadow) adlı tiyatro oyunu, dün akşam New York'ta prömiyerini yaptı.

Oyun ve final sezonu bağlantılı

Stranger Things'in senaristlerinden Kate Trefry'nin kaleme aldığı yapım, televizyon dizisinde yaşananların öncesini konu alıyor.

1959'da Hawkins kasabasında geçen hikayede, diziden tanıdığımız, Winona Ryder'ın canlandırdığı Joyce ve David Harbour'ın oynadığı Hopper gibi karakterlerin lise yılları anlatılıyor. Kasabaya yeni gelen öğrenci Henry Creel'in gizemli yetenekler kazanmasıyla lise hayatı altüst oluyor.

Dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler, tiyatro oyununun yönetici yapımcılığını üstlendi. İkili, oyunla dizinin final sezonunun nasıl bağlantı kuracağını da planladı. 

Ross Duffer, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, "Biz 5. sezonu yazarken Kate ve yönetmen Stephen Daldry oyunun provalarını yapıyordu. En büyük önceliğimiz mitolojinin eksiksiz örtüşmesini sağlamaktı, böylece ister önce diziyi izleyin, ister oyunu izleyin, her şey birbiriyle bağlantılı olacak" diyerek ekledi:

Ayrıca oyun, 5. sezonda büyük sürprizlere dönüşecek bazı ipuçlarını da barındırıyor ama her şeyi açık etmiyor. Çünkü final sezonunun kendi başına da dimdik ayakta durmasını istiyoruz. Bu, ince bir dengeydi.

Final sezonu öncesi düzenlenen Broadway galasında, dizinin yıldızları da kırmızı halıda yer aldı. Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Jamie Campbell Bower ve Cara Buono gibi birçok yıldız, New York'taki Marquis Tiyatrosu'nda düzenlenen törene katılan isimler arasındaydı.

"Gözyaşları sel olacak"

Oyunu ilk kez izleyen 20 yaşındaki Schnapp, final sezonuyla ilgili ipuçları vererek, "İzleyiciler gerçekten yıkılacak" dedi: 

Her ne kadar üzücü olsa da dünyanın bu finali nasıl karşılayacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Gözyaşlarının sel olacağı kesin. Ama kötü anlamda söylemiyorum; gerçekten harika bir sezon oldu ve insanlar bayılacak.

Ross Duffer ise final sezonu için "Hepimiz için uzun bir yolculuğun sonu olacak. Hem diziyi yapan ekip hem de karakterler için. Ve gerçekten şimdiye kadarki en hızlı başlangıcımızı yapıyoruz, kahramanlarımız hemen harekete geçiyor. Ama sanırım en duygusal sezonumuz da bu olacak" dedi: 

Son bölümler özellikle çok sert etki bırakacak çünkü aslında hepimizin çıktığı bu yolculuğun ve çocukluğun sonunu anlatıyor.

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People