Hindistan'da yaklaşık 3 bin doktor, mahkemenin greve çıkmalarını engellemeye çalışması üzerine istifa etti.
Hindistan'ın merkezinde yer alan Madya Pradeş eyaletinde Yüksek Mahkeme, perşembe günü asistan doktorların 4 günlük grevini "yasadışı" olarak nitelendirdi ve cuma günü öğleden sonraya kadar görevlerine dönmelerini emretti. Karara meydan okuyan doktorlarsa görevlerinden istifa ederek hükme itiraz etmeye yönelik planlarını duyurdu.
NDTV'nin haberine göre Madya Pradeş Asistan Doktorlar Derneği (MPJDA) Başkanı Dr. Arvind Meena, eyalette devlete bağlı 6 tıp fakültesinde çalışan yaklaşık 3 bin asistan doktorun topluca istifa ettiğini ve istifalarını ilgili üniversitelerin dekanlarına sunduğunu belirtti.
Meena, ülkedeki Racasthan, Bihar, Çatisgarh, Uttar Pradeş, Karnataka, Telangana, Maharaştra ve diğer eyaletlerden asistan ve kıdemli doktorların da grevlerini desteklediğini söyledi.
MPJDA'nın Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi'nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağını söyleyen Dr. Meena, Uzmanlık Eğitimi Alan Doktorlar Derneği Federasyonu ve Sağlık Memurları Derneği üyelerinin de greve katılacağını iddia etti.
Doktorlar greve pazartesi başlamış ve talepleri yerine getirilene kadar devam edeceklerini söylemişti. Asistan doktorlar maaşlarına zam ve kendileriyle aileleri için ücretsiz Kovid-19 tedavisi de dahil çeşitli taleplerde bulunuyor.
Fakat mahkeme doktorların Kovid-19 döneminde greve gitme kararını kınamış ve görevlerine devam etmezlerse hükümetin sert adım atması gerektiğini bildirmişti.
Dr. Meena, 6 Mayıs'ta eyalet hükümetinin taleplerinin yerine getirileceğine dair söz verdiğini fakat hiçbir şey olmayınca işi bırakmak zorunda kaldıklarını kaydetti.
Hükümet maaşlarını yüzde 17 artırmaya karar verdi fakat Meena, maaşlar vaat edilen yüzde 24 oranında artırılana kadar grevin devam edeceğini belirtti.
Independent Türkçe
Mahkeme grevi durdurmaya çalışınca Hindistan'da 3 bin doktor istifa etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/3011086/mahkeme-grevi-durdurmaya-%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1nca-hindistanda-3-bin-doktor-istifa-etti
Mahkeme grevi durdurmaya çalışınca Hindistan'da 3 bin doktor istifa etti
Madya Pradeş'teki asistan doktorlar derneği, Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi'nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını duyurdu (Ekran Görüntüsü/NDTV)
Mahkeme grevi durdurmaya çalışınca Hindistan'da 3 bin doktor istifa etti
Madya Pradeş'teki asistan doktorlar derneği, Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi'nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını duyurdu (Ekran Görüntüsü/NDTV)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor