Bahreyn ticari faaliyetlere ve eğlence etkinliklerine yönelik kapanma önlemlerini iki hafta uzatıyor

Kuveyt Johnson&Johnson aşısının kullanımını onayladı

Kuveyt’te Şeyh Cabir Köprüsü’nde Kovid-19 aşılama merkezi (KUNA)
Kuveyt’te Şeyh Cabir Köprüsü’nde Kovid-19 aşılama merkezi (KUNA)
TT

Bahreyn ticari faaliyetlere ve eğlence etkinliklerine yönelik kapanma önlemlerini iki hafta uzatıyor

Kuveyt’te Şeyh Cabir Köprüsü’nde Kovid-19 aşılama merkezi (KUNA)
Kuveyt’te Şeyh Cabir Köprüsü’nde Kovid-19 aşılama merkezi (KUNA)

Bahreyn, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının yükselmesini önlemek için hükümet tarafından getirilen ticari faaliyet ve eğlence etkinliklerine yönelik kapanma önlemlerinin süresini uzattı. Bahreyn Koronavirüs ile Mücadele Ulusal Tıp Ekibi dün, tesisleri ve dükkanları kapatma kararının 11 Haziran Cuma gününden başlayarak 25 Haziran Cuma gününe kadar iki hafta uzatıldığını duyurdu.
Restoran ve kafelerin kapalı kalmasına, hizmetlerinin sadece paket servis veya teslimat ile sınırlı olarak devam etmesine karar verildi.
Koronavirüs ile mücadeleden sorumlu olan ekip, spor merkezlerinin, spor salonlarının, yüzme havuzlarının ve eğlence merkezlerinin kapalı kalmaya devam etmesine, tüm sinema ve gösteri salonlarının kapalı kalmasına, etkinlik ve faaliyetlerin düzenlenmesinin yasaklanmasına, halkın spor etkinliklerine katılımının engellenmesine devam edilmesi kararı aldı.
Aynı zamanda berber, kuaför ve spa merkezlerinin kapalı kalması, evlerde etkinliklerin düzenlenmesinin engellenmesi, tüm devlet kurumlarında çalışanlarının yüzde 70’inin evden çalışmaya devam etmesi kararlaştırıldı.
Alınan kararlar, tüm okullarda, yükseköğretim kurumlarında, anaokullarında, kreşlerde, eğitim merkezlerinde ve enstitülerinde, uluslararası sınavlar haricinde uzaktan eğitimin devam etmesini, yüz yüze eğitimin askıda kalmasını ve ülkeye gelen yolculara yönelik prosedürlerin sürdürülmesini kapsıyor. 
Kovid-19 ile Mücadele Ulusal Tıp Ekibi, hipermarket, süpermarket, bakkal, taze sebze, balık ve et satan dükkanlar, fırınlar, benzin istasyonları, doğalgaz doldurma yerleri ve özel sağlık kuruluşları gibi temel sektörlerin çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Söz konusu kararda, sağlık meslekleri ve hizmetlerine ilişkin otorite tarafından yayınlanan genelge ile belirlenen bazı sağlık hizmetleri hariç tutuldu.
Bankalarda ve döviz bürolarında, faaliyetleri müşterilerle doğrudan iletişim gerektirmeyen kurum ve şirketlerin idari ofislerinde, mal ithalatı, ihracatı ve dağıtımı ile uğraşan dükkanlarda, atölyelerde, tamircilerde, araçların bakım ve onarımları ile ilgili yedek parça dükkanlarında, inşaat ve tamir sektöründe, fabrikalarda, telekomünikasyon dükkanlarında ve eczanelerde çalışmaların devam etmesine karar verildi. 

Kuveyt
Kuveyt Sağlık Bakanlığı dün, Tıbbi ve Botanik İlaçların Kayıt ve Kontrol Dairesi ile Halk Sağlığı Dairesi’nden oluşan ortak teknik komitenin kararı doğrultusunda, koronavirüse karşı geliştirilen Johnson&Johnson aşısı için acil kullanım onayı verildiğini açıkladı.
Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’nın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Gıda Kontrol İşleri Müsteşar Yardımcısı Dr. Abdullah el-Bedr dün, ortak teknik komitenin aşının güvenlik, etkinlik ve kalite değerlendirmesinin yanı sıra tüm bilimsel veri ve raporları kapsamlı bir şekilde incelemesinin ardından aşıya acil kullanım izni verildiğini söyledi.
Bedr, komitenin aşının etkinliği ve güvenliğine yönelik klinik çalışmaların sonuçlarını ve kalite raporlarını incelemesinin yanı sıra stabilite çalışmalarını değerlendirdiğini ve fabrikalarda üretimin tüm aşamalarında kalitenin sağlanmasına yönelik uluslararası standartlara göre iyi üretim şartlarının uygulandığını açıkladı. 
Sağlık Bakanı Dr. Şeyh Basil es-Sabah Pazar günü Moderna ve Johnson&Johnson şirketleri ile koronavirüs aşısı ithal etmek için anlaşma imzaladığını, söz konusu aşıların bu yılın son çeyreğinde yaklaşık olarak aynı zamanlarda gelmeye başlamalarının beklendiğini duyurmuştu.



Eric Trump, Şarku’l Avsat'a konuştu: Körfez ülkeleri büyümeye inanıyor ve iddialı projeleri benimsiyor

Eric Trump
Eric Trump
TT

Eric Trump, Şarku’l Avsat'a konuştu: Körfez ülkeleri büyümeye inanıyor ve iddialı projeleri benimsiyor

Eric Trump
Eric Trump

Trump Organization’ın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Eric Trump, Körfez ülkelerini ‘büyümeye inanan ve iddialı projeleri benimseyen açık bir zihniyete’ sahip olarak tanımladı. Trump, bölgenin hızlı hükümet desteği, güvenilir ortakları ve büyük fikirleri barındıran dinamik ekonomisi sayesinde geleneksel normların ötesine geçen istisnai projeler oluşturmak için ideal bir ortam olduğunu vurguladı.

Trump'ın yorumları, Suudi Arabistanlı Dar Al Arkan'ın bir iştiraki olan DarGlobal ile ortaklaşa geliştirilen, Şeyh Zayed Yolu üzerinde 80 katlı, 350 metre yüksekliğinde ve dünyanın en yüksek yüzme havuzuna sahip bir konut kulesi olan Dubai'deki Trump International Hotel & Tower projesinin duyurulmasının ardından Şarku’l Avsat'a verdiği özel röportaj sırasında geldi.

Eric Trump, projenin Riyad, Cidde ve Umman'da duyurulan projelerin ardından Trump Organization’ın bölgedeki bir dizi yatırımının sonuncusu olduğunu vurgulayarak, Dubai seçiminin sadece ticari bir karar olmadığını, buranın öncü kültürüne ve farklı fikirleri kucaklamasına olan inançtan kaynaklandığını belirtti.

Kulenin felsefesi

Bu yeni kulenin şehirdeki diğer projelerden farklı olduğunu vurgulayan Trump, “Biz diğer markalar gibi niceliksel genişleme peşinde değiliz. Bizim felsefemiz, her şehirde o yerin karakterini ifade eden ve siluete katkıda bulunan ikonik bir proje inşa etmektir. Birbirinin kopyası değil, farklı deneyimler istiyoruz. Dubai'deki yeni bina şehrin her köşesinden görülebilecek, lüksü, yeniliği ve olağanüstü konumu bir araya getiren bir simge olacak” ifadelerini kullandı.

Kxkxk
Dubai'de yapılması planlanan Trump International Hotel & Tower (Şarku’l Avsat)

Trump sözlerini şöyle sürdürdü: “Çoğu marka, şehirleri otellerinin o kadar çok versiyonuyla dolduruyor ki aradaki fark artık tanınmaz hale geliyor. Biz bu modeli reddediyoruz. İnsanların kulemizi uzaktan görmelerini ve Trump'ın imzası olduğunu hemen anlamalarını istiyoruz.”

Uygulama hızı

Trump, Körfez'deki hükümet prosedürlerinin hızını överek, Dubai'deki kule için ruhsatların sadece altı haftada alındığını ve bunun ‘dünyada eşi benzeri görülmemiş’ bir hız olduğunu söyledi. Trump, “Benzer bir projeyi Avrupa'da yapmayı deneyin, altı ay sonra bile bir yanıt alamazsınız. Orada her şeye hayır diyen bir kültür var. Burada ise yenilikçi büyük projeler görmek için gerçek bir istek var” dedi.

Körfez'deki niteliksel değişim

Bölgedeki büyük değişimleri yorumlayan Trump şunları söyledi: “Körfez bugün emlak, turizm ve eğlence gelişiminde bir paradigma değişimine öncülük ediyor. Suudi Arabistan'ın Diriye'de yaptıkları ya da Dubai'nin yirmi yılda başardıkları dünyada rakipsiz. Dubai'yi 2005 yılından bu yana ziyaret ediyorum ve yaşanan dönüşümü kendi gözlerimle gördüm. Şehir artık sadece bir iş merkezi değil, yaşam, eğlence, turizm, eğitim ve inovasyon için küresel bir destinasyon haline geldi.”

Trump, “Körfez'de geleceğe yönelik bir tutku var. İnsanlar geriye değil ileriye bakıyor. En iyisini istiyorlar ve bunu başarabileceklerine inanıyorlar. Trump Organization gibi istisnai fırsatlar arayan markaların ihtiyacı olan şey de tam olarak bu” şeklinde konuştu.

Trump, bölgedeki iş ortamıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Körfez, özellikle de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) muhteşem. Avrupa'da bürokrasi nedeniyle proje yapmak zorken, Körfez'de büyümeye inanan ve iddialı projeleri benimseyen açık bir zihniyet var. Bu proje için izinleri altı haftadan kısa bir sürede aldık ki bu dünyada nadir görülen bir durum.”

Suudi Arabistan ilham verici bir model

Eric Trump Suudi Arabistan'daki gelişmeleri överek, ülkenin küresel bir destinasyon olma yolunda ilerlediğini söyledi. Trump sözlerine şöyle devam etti: “Suudi Arabistan inanılmaz işler yapıyor. Diriye, Qiddiya ve NEOM gibi projeler vizyoner liderliğin ekonomiyi ve küresel konumu nasıl yeniden tanımlayabileceğini gösteriyor. Batı'da artık Körfez'deki güvenlik ya da yaşam kalitesi konusunda herhangi bir şüphe yok. Buradaki insanlar güvenli şehirlerde yaşıyor ve rakipsiz bir misafirperverlik ve lüks düzeyinin tadını çıkarıyor. Küresel bilinç değişti. Körfez kendini güçlü bir şekilde kanıtladı ve dünya bunu hayranlıkla izliyor.”

Çift haneli büyüme

Trump sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Dubai lüks markalara layık bir şehir. Ekonomisi çift haneli oranlarda büyüyor, sakinleri ve ziyaretçileri lüks ve ayrıcalığa değer veriyor. Dolayısıyla, bunu Trump Organization felsefesiyle birleştirdiğimizde mükemmel bir kombinasyon yaratıyoruz. Biz sadece bina satmıyoruz, ikonlar inşa ediyoruz.”

Eric Trump, ABD Başkanı Donald Trump'ın üçüncü oğludur ve Trump'ın dünya çapındaki gayrimenkul ve otel projelerini yöneten aile şirketi Trump Organization'ın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Babasının iki dönem başkanlık yapmasının ardından aile şirketini kardeşi Donald Jr. ile birlikte yönetmektedir.