Sergen Yalçın'ın Beşiktaş ile yazdığı hikaye yarım mı kalıyor?

Fotoğraf: bjk.com.tr
Fotoğraf: bjk.com.tr
TT

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş ile yazdığı hikaye yarım mı kalıyor?

Fotoğraf: bjk.com.tr
Fotoğraf: bjk.com.tr

Beşiktaş'ın, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile henüz anlaşamaması ayrılık iddialarını gündeme taşıdı.
Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, medyada yer alan Sergen Yalçın-Beşiktaş haberlerini görmesinin ardından arkadaşı olan deneyimli teknik adamla konuştuğunu belirterek, aralarında geçen görüşmeyi aktardı:
"Biraz önce görüştüğümde, 'Yazabilirsin Hocam' dedi. 'Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım' dedi!!"

Dilmen ayrıca, Beşiktaş yönetiminin, Yalçın ile siyah-beyazlı taraftarları yeniden bir araya getirmesini arzuladığını dile getirdi.
Hürriyet'te yer alan habere göre ise Yalçın'ın sözleşme yenilememesinin nedeni "kırgınlık".
Haberde, taraflar arasında sezonu çifte kupayla tamamlayan Yalçın'ın kırgınlığına "şampiyonluk priminin geç yatırılması, sözleşme görüşmeleri için masaya geç oturulması ve yönetim kanadından gelen ilk teklifin çok düşük olması" gerekçe olarak gösterildi.
Beşiktaş ile Yalçın'ın ortak zeminde buluşamamasında bir diğer iddia ise rakamlar.
Siyah-beyazlı kulübün yöneticilerinin ekonomik sorunları gerekçe göstererek önce 12, ardından 20 ve sonrasında ise 25 milyon lira ile başarı primleri önerdiği, Yalçın'ın ise 30 milyon lira istediği öne sürülenler arasında.
Kariyerine Beşiktaş altyapısından başlayan, siyah-beyazlı kulübün ve Türk futbolunun efsaneleri arasına giren Yalçın, daha önceki birçok açıklamasında "Beşiktaş ile para konuşmam" söyleminde bulunması bu iddiaları çürütüyor gibi görünse de tarafların bir şekilde orta yolu bulması bekleniyor.
Yalçın'ın Beşiktaş ile sözleşmesi, 30 Haziran'da sona eriyor.

20 bin kişinin önünde 1 buçuk yıllık sözleşmeye imza attı
Türk futbol tarihinin en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen Yalçın, teknik direktörlük kariyerine 2015'te Gaziantepspor'da başlamasının ardından sırasıyla Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor'u çalıştırdı.
Şenol Güneş'in A Milli Takım'a gitmesinin ardından takımın başına getirilen Abdullah Avcı ile işleri yolunda götüremeyen Beşiktaş, tarihler 29 Ocak 2020'yi gösterdiğinde takımın başına kulübün efsanelerinden Sergen Yalçın'ı getirmeye karar verdi.
Sezonun önemli kısmını geride bırakan ve şampiyonluk yarışından uzaklaşan siyah-beyazlı ekipteki ilk maçına 1 Şubat 2020'de Çaykur Rizespor karşısında çıkan Yalçın, yeni görevine galibiyetle başladı.
2019-20 sezonunda Süper Lig'de Beşiktaş ile 15 maça çıkan Yalçın, 10 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet elde ederek 6. sırada devraldığı siyah-beyazlı ekibi 3. sıraya taşıdı ve Avrupa arenasına dahil etmeyi başardı.

Beşiktaş, 81 hafta sonra Yalçın ile liderlik koltuğuna oturdu
Süper Lig'de 2020-21 sezonuna Yalçın ile devam eden Beşiktaş, ekonomik sıkıntılarına rağmen sezon başında Bernard Mensah, Francisco Montero, Gökhan Töre, Atakan Üner, Josef de Souza, Fabrice N'Sakala, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Vincent Aboubakar ve Welinton'u transfer etti.
Trabzonspor'un Avrupa kupalarından men cezası almasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Beşiktaş için işler ilk zamanlar pek de iyi gitmedi.
"Devler Ligi"nde Yunanistan temsilcisi PAOK'a yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden siyah-beyazlılar, 3. eleme turundan katıldığı organizasyonda Portekiz ekibi Rio Ave'ye penaltılarda elenerek Avrupa sahnesine erken havlu attı.
Süper Lig'e ise deplasmandaki 3-1'lik Trabzonspor galibiyetiyle başlayan Sergen Yalçın'ın öğrencileri, sonraki üç maçta 1 beraberlik ve iki mağlubiyet alarak eleştirilerin odağında yer aldı.
Kısa sürede toparlanma sürecine giren siyah-beyazlılar, 11 haftada 9 galibiyet alarak Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi rakiplerini geride bıraktı ve 81 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu.
Ligde zirveye yerleşen ve 2016-17 sezonundan itibaren şampiyonluk hasreti çeken Beşiktaş'ta, Teknik Direktör Yalçın, şu sözlerle siyah-beyazlı camiaya umut aşıladı:
"Beşiktaş'ın her zaman her kulvarda hedefi şampiyonluktur."
Liderliğin getirdiği motivasyonla mücadelesini sürdüren siyah-beyazlılar, 22. haftada oynanacak Trabzonspor maçına kadar çıktığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.
Ligdeki 9 haftalık namağlup serisi 22. haftada oynanan Trabzonspor maçında sona eren ve takip eden haftada Antalyaspor ile berabere kalan Beşiktaş, sonrasında oynadığı Konyaspor, Gençlerbirliği, Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK ve Başakşehir maçlarını kazanarak yoluna emin adımlarla devam etti.
Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Kadıköy'de 4-3 mağlup ettikleri rakibi ile 89. dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı. 32. haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya 1-0 yenilen Beşiktaş, 3-0'lık Alanyaspor galibiyetle yeniden moral depoladı. 
35. haftada Ankaragücü ve 36. haftada Sivasspor ile berabere kalan İstanbul temsilcisi, sonrasında oynadığı Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor karşılaşmalarından 13 gol ve 9 puanla ayrılarak önemli bir avantajla ayrıldı.
Ligin 40. haftasında Türk Telekom Stadı'nda karşılaştığı ve 6 puan önünde olduğu Galatasaray'a 3-1 yenilen Beşiktaş hem ikili averajı kaybetti hem de rakibinin 3 puan daha yaklaşmasına neden oldu.
Süper Lig'de 41. haftada sahasında Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, son haftaya Galatasaray ile 81'er puanda ve +2 averajla girdi.
Beşiktaş, ligin son maçında konuk olduğu Göztepe'yi 2-1 yenen Beşiktaş, Süper Lig'deki 16. şampiyonluğunu elde etti.

Sezonu çifte kupayla tamamladı
Süper Lig'i zirvede tamamlayan siyah-beyazlılar, gözünü Türkiye Kupası'na dikti.
Turnuvada Tarsus İdman Yurdu, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Başakşehir eleyerek finale çıkmaya hak kazanan Beşiktaş, 18 Mayıs'ta Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile karşılaştı.
Mücadelede rakibini 2-0 mağlup eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, sezonu çifte kupayla tamamladı.

Yalçın, Beşiktaş'la tarih yazdı
29 Ocak 2020'de altyapısından yetiştiği Beşiktaş'a teknik direktör olarak Sergen Yalçın, pandemi, ekonomik sorunlar, yapılamayan transferler ve elindeki dar kadroya rağmen zafere uzanarak hem futbolcu hem de teknik direktör olarak aynı takımda şampiyonluğa ulaşan isim olarak tarihe geçti.
Siyah-beyazlı ekiple görev aldığı süreçte alınan galibiyetler, atılan goller ve namağlup maçlarla rekor üstüne rekor kıran Yalçın, sezonu çifte kupayla kapatarak adından söz ettirdi.
Independent Türkçe



İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
TT

İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)

Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında İngiltere, Fransa'yı 6-4 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Karşılaşma aynı zamanda, 14 yıldır Fransa Milli Takımı’nın başında bulunan teknik direktör Didier Deschamps'ın 185. ve son maçı olarak kayıtlara geçti.

Mücadeleye hızlı başlayan İngiltere, ilk yarıyı Declan Rice, Ezri Konsa ve Bukayo Saka'nın (2) golleriyle 4-0 önde kapattı. Bukayo Saka, 87. dakikadaki penaltı vuruşuyla hat-trick yaparak skora katkısını sürdürdü.

Fransa’da ise Kylian Mbappé, attığı iki golle bu turnuvadaki gol sayısını 10’a yükseltti. Fransa'nın diğer golleri Bradley Barcola ve uzatma dakikalarında (90+6) Ousmane Dembélé’den gelirken, İngiltere’nin altıncı golünü Jude Bellingham kaydetti.

Tarihi Başarılar

Gol Kralı: Attığı iki golle toplamda 22 gole ulaşan 27 yaşındaki Kylian Mbappé, Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elde etti. Mbappé, Altın Ayakkabı yarışında da Arjantinli Lionel Messi'nin iki gol önünde liderliğini korudu.

Asist Kralı: Fransa forması giyen Michael Olise, bu turnuvada yaptığı 7 asistle, 1970 Dünya Kupası'nda 6 asist yapan Brezilyalı efsane Pelé'nin rekorunu geçerek yeni bir rekora imza attı.

Deschamps dönemi sona erdi

Maça savunma hattında Dayot Upamecano ve Lucas Digne hamleleriyle başlayan ancak istikrarsız bir görüntü sergileyen Fransa, savunmada yaşadığı büyük zafiyetler nedeniyle maçın başında koptu. Bu mağlubiyetle birlikte Didier Deschamps, 14 yıllık görev süresini noktalayarak Fransa Milli Takımı’ndaki kariyerini sonlandırdı.

Öte yandan Dünya Kupası finali, pazar günü Arjantin ile İspanya arasında oynanacak.


Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi
TT

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Milli Takımı'nın Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e karşı aldığı mağlubiyette uyguladığı taktik anlayışını eleştirdi. Böylece Trump, İngiltere Teknik Direktörü Alman Thomas Tuchel'in kararlarını eleştiren isimler arasına katıldı.

Trump, New York'ta FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte katıldığı bir resepsiyonda yaptığı konuşmada, yaklaşık 18 ay önce Florida'da birlikte golf oynadığı İngiltere kaptanı Harry Kane ile olan ilişkisini hatırlattı.

Trump, "İngiltere'nin harika bir oyuncusu var, onunla golf oynadım; Harry. Belki de onu savunma oyuncusu yaptıklarında bir hata yaptılar. Futbol hakkında ne biliyorum ki? Öne geçtiler, sonra en iyi oyuncularını alıp savunmaya koydular. Daha hücumcu olmamız gerekmez mi? Antrenörlük hakkında ne biliyorum ki?" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamaları, Tuchel'in Arjantin karşılaşmasında İngiltere'nin öne geçmesinin ardından son yarım saatte forvet oyuncularını çıkarıp savunma oyuncularını oyuna alması nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından geldi. Bu değişiklikler, Harry Kane sahada kalmaya devam etmesine rağmen İngiltere'nin kendi sahasına çekilmesine neden olmuştu.

Lionel Messi, İngiltere'nin geriye yaslanmasıyla oluşan boşlukları değerlendirerek iki golün hazırlanmasında rol oynadı. Arjantin, bu gollerle skoru 2-1'e çevirerek finale yükselmeyi başardı.

Öte yandan Tuchel, aldığı teknik kararların arkasında durdu ve pişmanlık duymadığını söyledi.

Tuchel, "Hayır, kararımdan pişman değilim. Çok fazla pasif hâle geldiğimizi hissettim ve takıma yardımcı olmaya çalışıyordum" ifadelerini kullandı.


Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
TT

Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)

Mısırlı yıldız Muhammed Salah'ın, sürpriz bir transferle Beşiktaş'a çok yakın olduğu öne sürüldü.

İngiltere Premier Lig tarihinin önemli isimleri arasında gösterilen Salah, Liverpool'da geçirdiği dokuz sezonun ardından kulüpten ayrılıyor. Tecrübeli futbolcunun kariyerine Suudi Arabistan Pro Ligi'nde devam etmesi bekleniyordu.

İngiliz gazetesi The Sun, Suudi Arabistan kulüplerinin son iki yılda Salah'ı kadrosuna katmak için güçlü girişimlerde bulunduğunu ve oyuncuya Suudi Pro Ligi'ne transfer olması için yüksek ücretli teklifler hazırladığını yazdı.

Ancak Türk gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Beşiktaş'ın Salah için ilk resmi teklifini verdiğini iddia etti. Sabuncuoğlu'na göre Mısırlı yıldız, siyah-beyazlı kulübe transfer olabilmek adına maaş beklentisini düşürmeye hazır olduğunu iletti.

Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beşiktaş, Muhammed Salah'a ilk teklifini sundu. İlk görüşmede Salah, yıllık 15 milyon avro olan maaş talebini Beşiktaş'a transfer olabilmek için aşağı çekti. Oyuncunun avukatı da İstanbul'a geldi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Salah'ın menajeri Rami Abbas da dün yaptığı açıklamada, "Muhammed'in gelecek sezon nerede oynayacağını hâlâ bilmiyoruz. Ancak bunu çok yakında öğrenebiliriz" dedi.

Salah'ın geleceğine ilişkin iddialar, Mısır Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından hız kazandı.

Mısır, son 16 turunda Arjantin'e 3-2 mağlup olarak turnuvadan elendi. Karşılaşmada Salah, Lionel Messi ve takım arkadaşlarının uzatma dakikalarında attığı galibiyet golü öncesinde kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulunan isimlerin başında yer aldı.