Bitcoin milyarderi Mircea Popescu, 41 yaşında Kosta Rika'da hayatını kaybetti.
Russia Today'in aktardığına göre Rumen Popescu, 23 Haziran'da yüzerken boğularak öldü.
Haber kripto para piyasasında tedirginliğe neden oldu. Zira bazı kaynaklara göre Popescu 1 milyon adet, bazı kaynaklara göreyse 1 milyardan fazla değere sahip Bitcoin'e sahip.
Peki dünyanın en büyük kripto para servetlerinden birinin akıbeti ne olacak? Bu sorunun cevabı meçhul. Eğer Popescu, bir başkasına kripto para cüzdanına erişim izni vermediyse Bitcoin kaybolabilir.
Bitcoin'le ilgili bir podcast'in sunucusu John Carvalho ise "Popescu'nun ölümü, çok sayıda Bitcoin'in sonsuza kadar yok olacağı veya pazara gireceği anlamına gelebilir" dedi.
Uzmanlar, ne olursa olsun Popescu'nun servetinin kripto para piyasası üzerinde büyük etkisi olacağını düşünüyor.
Popesu 2012'de dünyanın ilk bitcoin borsalarından biri olan MPEx'i açmış, bu girişim kripto para birimi için önemli bir gelişme olmuştu.
Independent Türkçe, Russia Today, Bitcoin.com
41 yaşındaki Bitcoin milyarderinin gizemli ölümü: Devasa kripto para servetinin akıbeti ne olacak?
Mircea Popescu "Bitcoin'i seviyorum çünkü özgürlüğü seviyorum. Bu kadar basit" demişti (Twitter / @pete_rizzo_)
41 yaşındaki Bitcoin milyarderinin gizemli ölümü: Devasa kripto para servetinin akıbeti ne olacak?
Mircea Popescu "Bitcoin'i seviyorum çünkü özgürlüğü seviyorum. Bu kadar basit" demişti (Twitter / @pete_rizzo_)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


