ABD’den Mısırlı El Kaide lideri hakkında bilgi verene 5 milyon dolar ödül

ABD’den Mısırlı El Kaide lideri hakkında bilgi verene 5 milyon dolar ödül
TT

ABD’den Mısırlı El Kaide lideri hakkında bilgi verene 5 milyon dolar ödül

ABD’den Mısırlı El Kaide lideri hakkında bilgi verene 5 milyon dolar ödül

ABD, Yemen’de yaşayan ve El Kaide’nin İran’daki liderliğinden emir aldığını iddia ettiği, örgütün önde gelen Mısırlı lideri İbrahim El-Benna hakkında bilgi karşılığında 5 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.
Asumetech sitesine göre, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi’nin yürüttüğü Adalet için Ödüller Programı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Arap Yarımadası’ndaki El Kaide’nin lideri ve kurucu üyesi olan İbrahim El-Benna, örgütünün İran’da konuşlanmış liderlerinin itaatkar bir hizmetlisidir. Bu terörist, Yemen’deki insanlar arasında kaos yaymak için ülkesi Mısır’ı terk etti” ifadeleri kullanıldı.
Eldeki mevcut bilgiler, Ebu Eymen el-Masri olarak da bilinen İbrahim el-Benna’nın Arap Yarımadası’ndaki El Kaide liderliğinde güvenlik komutanı olduğunu gösteriyor.
El Kaide istihbarat servisinin kurucusu olan Benna, ABD’ye ait savaş gemisi USS Cole’e düzenlenen saldırıdan, 2008’de ABD’nin Sana Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı ve ABD’nin Florida eyaletindeki askeri üste gerçekleşen silahlı saldırıya kadar birçok saldırıdan birinci derecede sorumlu.
Medya kaynaklarına göre İbrahim el-Benna, Mısır polisinin 1992 yılında İslami Cihad ve Tala’a Fetih örgütünün üyelerini takibe almasının ardından 1993 yılında Yemen’e kaçtı. Daha sonra İslami Cihad örgütünden, Usame bin Ladin tarafından kurulan El Kaide örgütüne geçti.
ABD Savunma Bakanlığı, Ekim 2011’de altı kişiyle birlikte İbrahim El-Benna’ya suikast düzenlendiğini açıkladı.
Ancak bir süre sonra ABD hükümeti, Benna’nın yaşadığını ve küresel teröristler listesine eklendiğini bildirdi.



Suriye güvenlik güçleri, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı 50 kişiyi gözaltına aldı

Deyrizor vilayetine bağlı Elbukemal kentinde geniş çaplı ve kapsamlı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. (Suriye İçişleri Bakanlığı)
Deyrizor vilayetine bağlı Elbukemal kentinde geniş çaplı ve kapsamlı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. (Suriye İçişleri Bakanlığı)
TT

Suriye güvenlik güçleri, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı 50 kişiyi gözaltına aldı

Deyrizor vilayetine bağlı Elbukemal kentinde geniş çaplı ve kapsamlı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. (Suriye İçişleri Bakanlığı)
Deyrizor vilayetine bağlı Elbukemal kentinde geniş çaplı ve kapsamlı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. (Suriye İçişleri Bakanlığı)

Suriye İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Suriye'nin doğusundaki Elbukemal kenti ve kırsalında gerçekleştirilen güvenlik operasyonları sonucunda İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile bağlantılı bir dizi kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan açıklamada, Deyrizor Vilayeti İç Güvenlik Güçleri Komutanı Albay Darar eş-Şemlan’ın şu ifadeleri yer aldı: “Bu sabah İç Güvenlik Güçleri Elbukemal kenti ve çevresinde geniş çaplı bir güvenlik operasyonu gerçekleştirerek yasadışı silah bulundurma, silah ticareti, uyuşturucu ticareti ve vatandaşların güvenlik ve emniyetini tehdit etme gibi çeşitli suçlardan aranan 50'den fazla kişinin gözaltına alınmasını sağladı.”

Jffjjk
Elbukemal kentinde İranlı milislerden toplanan silahlar (Suriye İçişleri Bakanlığı)

Bugünkü operasyon, başta Elbukemal şehrinin es-Sukkeriye ve el-Hamdan bölgelerinde bulunan 47. Alay olmak üzere DMO'ya bağlı milislerin ve rejim kalıntılarının kökünü kazımak amacıyla dün (pazar) başlatılan güvenlik operasyonunun ikinci aşamasının bir parçası. Deyrizor Vilayeti İç Güvenlik Güçleri Komutanı Albay Darar eş-Şemlan dün yaptığı açıklamada, aranan bir dizi kişinin ve güvenlik ve istikrarı etkileyen suçlara karışanların gözaltına alındığını bildirdi.

Açıklamada, 47. Alay unsurlarının vatandaşlara saldırı, güvenlik devriyelerine direnme, silahları teslim etmeyerek yerleşim prosedürlerini ihlal etme, yerleşim merkezlerine rapor vermeme ve istikrarı tehdit eden eylemlerde bulunduklarının tespit edilmesinin ardından harekete geçildiği belirtildi. Eş-Şemlan, kendisini kanun çerçevesi dışında halka dayatmaya çalışan hiçbir tarafa müsamaha gösterilmeyeceği sözünü vererek, Suriyelilere güvenlik güçleriyle iş birliği yapmaları çağrısında bulundu.

Fkjfjfj
Suriye'nin doğusundaki Elbukemal kentinde geniş çaplı ve kapsamlı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. (Suriye İçişleri Bakanlığı)

Suriye İçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, “Güvenlik merkezleri şikâyet ve ihbarları almak üzere günün her saati açık. Bu operasyon, onurlu halkımızla yakın iş birliği içinde bölgenin güvenlik ve istikrarını bozan herkesi takip etmeye yönelik devam eden sürecin bir parçası” denildi.

Öte yandan İsrail ordusu dün gece gerçekleştirdiği bir operasyonla, Suriye'nin güneyindeki Tel Kadna bölgesinde İran Kudüs Gücü tarafından harekete geçirilen bir hücrenin üyelerinin gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth’un internet sitesinde yer alan habere göre ordu, operasyonun elde edilen istihbarat bilgilerine dayandığını belirtti. Siteye göre İsrail güçleri geçtiğimiz hafta içinde ikinci kez gece operasyonu düzenledi ve bölgede tehdit oluşturan bazı unsurları gözaltına aldı.