Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu yeni dönüşüm stratejisini açıkladı

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu yeni dönüşüm stratejisini açıkladı
TT

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu yeni dönüşüm stratejisini açıkladı

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu yeni dönüşüm stratejisini açıkladı

Suudi Arabistan Menkul Kıymetler Borsası’nda (Tadawul) işlem gören Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG), medya ve haber platformlarını geliştirip, dijitalleştirerek bölgesel ve küresel olarak genişlemeyi hedefleyen yeni dönüşüm stratejisini duyurdu.
Yeni platformlar oluşturup, küresel şirketlerle stratejik ortaklıklar kurarak, 5 ana sütundan oluşan programları ile anlamlı ve gelecek vadeden yatırımlar yapacak olan SRMG, Bloomberg ve The Independent gibi önde gelen medya kuruluşlarıyla halihazırda başarılı ortaklıklara ve iş birliklerine sahip.
Şarku’l Avsat, Asharq News ve Arab News dahil olmak üzere 30’dan fazla büyük medya kuruluşuna sahip olan ve aylık toplam 165 milyon erişime sahip olan SRMG, yeni yönetim ekibinin liderliğinde yeni dijital ve sosyal platformlar aracılığıyla tüketicilere orijinal, özel ve birinci sınıf içerik sunmaya, kablo ve uydu erişimini güçlendirmeye odaklanıyor.
Grubun dönüşüm stratejisi, bölgesel ve uluslararası varlığını geliştirmek, kalkınma, yenilik ve iş çeşitliliğine yönelik umut verici fırsatlar yaratmak için şu beş ana sütuna dayanıyor;
1- SRMG Medya: Dijital Platformlar, Podcast’ler ve Multimedya
İzleyicileri özgün, benzersiz ve özel içerikle çekmek için yeni platformlar oluşturulacak, bunlar dijitalleştirilecek ve içerik hazırlanacak.
2-SRMG International: Uluslararası Yatırımlar ve Ortaklıklar
Grubun yatırımları artırılarak, küresel deneyime sahip deneyimli medya profesyonellerinden oluşan bir ekip tarafından yönetilen bölgesel ve küresel ortaklıklar ve stratejik yatırımlar yoluyla küresel bir ağ oluşturulacak.
3-SRMG Think: Araştırma ve Anket
Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanından benzersiz öngörüler ve uzman analizleri sağlanacak.
4- SRMG X: Etkinlikler, Konferanslar ve Sergiler
Dijital dünyada kişisel katılım için önemli fırsatlar sağlayacak önde gelen etkinlikler düzenlenecek.
5- SRMG Laboratuvarları: İnnovasyon ve Eğitim
Yeni nesil medya profesyonellerini, gazetecileri ve içerik oluşturucuları eğitmeye yardımcı olurken, bölgesel medya alanında yetenek, teknoloji, yaratıcılık ve yenilik teşvik edilecek.
SRMG Başkanı Abdurrahman İbrahim Ruveyta konuya dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Neredeyse 50 yıldır, Şarku’l Avsat, Arab News, Sayidaty gibi gazetelerimiz ve medya yayın organlarımız Ortadoğu bölgesindeki hikayeleri, olayları ve bunların dünyadaki yansımalarını aktarmada önemli bir rol oynadı. Şimdi, yeni stratejimizle hareket ederek, küresel odağımızı genişleterek ve büyüyen medya sektöründe bölgesel ayak izimizi genişleterek benzersiz ve yerleşik konumumuzu güçlendireceğiz. Yeni platformlar ve uluslararası ortaklıklar aracılığıyla, küresel izleyicileri ilgili ve güvenilir haber ve bilgilerle güçlendireceğiz. Yeni nesil medya profesyonelleri, gazeteciler ve içerik oluşturucuların geliştirilmesine yardımcı olarak, yetenek ve yeniliği teşvik ederek gazetecilikte ve haber odalarımızda çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.”
SRMG CEO’su Cumana er-Raşid ise, “Premium içerik oluşturmaya, yeni platformları tanıtmaya ve yeni hizmetlerle erişimimizi genişletmeye odaklanmamız, SRMG’nin bölgenin medyadaki dijital geleceğinin birincil itici gücü olmasını sağlıyor. Yeni platformlar, SRMG’nin Ortadoğu’da önde gelen medya kuruluşu konumunu güçlendirmek için gazetecilerimizin verilerle desteklenen ve en son teknolojiyle yönlendirilen izleyici merkezli içerik sunmasına olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.
Raşid ayrıca yeni dönüşüm stratejisinin, grubun başarı ve yenilik yolculuğunda yeni bir bölümü temsil ettiğinin altını çizerek, “Sunduğumuz hizmetleri genişletip, medya pazarında lider konumumuzu geliştirirken ilgili ve çeşitli medya içeriği sağlamaya devam ederek, izleyicilerimizle olan etkileşimimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Suudi Arabistan, İran'ın Bahreyn ve Kuveyt'e yönelik saldırılarını kınamasını yineledi ve gerginliğin artmasının sonuçları konusunda uyardı

Suudi Arabistan bayrağı (Şarku’l Avsat)
Suudi Arabistan bayrağı (Şarku’l Avsat)
TT

Suudi Arabistan, İran'ın Bahreyn ve Kuveyt'e yönelik saldırılarını kınamasını yineledi ve gerginliğin artmasının sonuçları konusunda uyardı

Suudi Arabistan bayrağı (Şarku’l Avsat)
Suudi Arabistan bayrağı (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan, İran'ın Bahreyn Krallığı ve Kuveyt Devleti'ne yönelik saldırılarını ve ihlallerini "en sert ifadelerle" kınayarak, bu eylemlerin bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit ettiğini ve bölgede istikrarın yeniden tesis edilmesine yönelik çabaları baltaladığını belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, İran'ın devam eden saldırılarının bölgeyi daha fazla gerilime doğru sürüklediği, güvenlik ve istikrarı zedelediği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan'ın Bahreyn ve Kuveyt ile dayanışmasını sürdürdüğü ve bu ülkelerin egemenliklerini, güvenliklerini ve istikrarlarını korumak amacıyla alacakları bütün tedbirlere tam destek verdiği vurgulandı.

Suudi Arabistan'ın açıklaması, bu sabaha karşı Bahreyn ve Kuveyt'in hedef alındığı saldırıların sonrasında yapıldı. Bahreyn makamları, İran tarafından Bahreyn ve Kuveyt'e doğru fırlatılan 7 balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyururken, saldırılar sonucu herhangi bir hasar meydana gelmediğini bildirdi.

Kuveyt'te ise Genelkurmay Başkanlığı, hava savunma sistemlerinin düşmanca füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarını engellediğini açıkladı. Yetkililer, bazı bölgelerde duyulan patlama seslerinin hava savunma unsurlarının gerçekleştirdiği önleme faaliyetlerinden kaynaklandığını belirtti.

Söz konusu gelişmeler, İran ile bağlantılı bölgesel gerilimlerin arttığı bir dönemde yaşanırken, uzmanlar ve yetkililer olası yeni bir gerilimin Körfez bölgesinin güvenliği ile uluslararası deniz ticareti üzerinde ciddi etkiler yaratabileceği uyarısında bulunuyor.


Körfez ülkelerinden yapılan açıklamada, İran'ın saldırıları barışı baltalayan terör eylemleri olarak nitelendirildi

Casim el-Budeyvi, Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri (Şarku’l Avsat)
Casim el-Budeyvi, Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri (Şarku’l Avsat)
TT

Körfez ülkelerinden yapılan açıklamada, İran'ın saldırıları barışı baltalayan terör eylemleri olarak nitelendirildi

Casim el-Budeyvi, Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri (Şarku’l Avsat)
Casim el-Budeyvi, Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri (Şarku’l Avsat)

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), bugün yaptığı açıklamada, İran yönetiminin altyapı ve sivil tesisleri hedef alan saldırılarını sürdürmesinin, bölgede güvenlik ve istikrarı bozma ve barış çabalarını baltalama isteğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konsey Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi, İran'ın Bahreyn ve Kuveyt'i hedef alan düşmanca saldırılarının devam etmesini en sert ifadelerle kınadığını açıkladı.

El- Budeyvi, söz konusu eylemlerin "tehlikeli ve sorumsuz bir gerilim" niteliği taşıdığını vurgulayarak, bunların bütün uluslararası hukuk kuralları ve teamüllerinin açık bir ihlali olduğunu, ayrıca bölgenin güvenlik ve istikrarına doğrudan tehdit oluşturduğunu ifade etti.

KİK Genel Sekreteri, Bahreyn ve Kuveyt'in güvenliğinin Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, üye devletlerin her iki ülkenin yanında birlik içinde durduğunu söyledi.

El-Budeyvi ayrıca, Körfez ülkelerinin Bahreyn ve Kuveyt'in güvenliklerini korumak, egemenliklerini savunmak ve toprak bütünlüklerini muhafaza etmek amacıyla aldığı tüm tedbirlere tam destek verdiğini kaydetti.


Bahreyn'den İran'a: Saldırıları durdurun... Güvenlik füzeler ve İHA’larla inşa edilmez

Bahreyn'in başkenti Manama (Arşiv)
Bahreyn'in başkenti Manama (Arşiv)
TT

Bahreyn'den İran'a: Saldırıları durdurun... Güvenlik füzeler ve İHA’larla inşa edilmez

Bahreyn'in başkenti Manama (Arşiv)
Bahreyn'in başkenti Manama (Arşiv)

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, bugün sabaha karşı Bahreyn Krallığı ve Kuveyt Devleti topraklarına yönelik fırlatılan ve hava savunma sistemlerince herhangi bir hasara yol açmadan başarıyla imha edilen 7 balistik füze saldırısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, yaşanan gelişmeyi "İran’ın mükerrer saldırganlığı" olarak nitelendirerek şiddetle kınadı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu saldırının Bahreyn ve Kuveyt’in egemenliğine yönelik "açık bir ihlal" teşkil ettiği, BM Şartı ile uluslararası hukuku çiğnediği ve Basra Körfezi bölgesinin güvenlik ve istikrarına doğrudan tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Güvenlik füzelerle inşa edilemez

Açıklamada, "Güvenlik füze ve İHA’larla inşa edilemez, istikrar ise mayın döşeyerek korunamaz" ifadelerine yer verilerek İran’a, bu gerekçesiz saldırılara derhal son verme, barış ve diyalog yolunu seçme ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyma çağrısı yapıldı.

Şarku'l Avsat'ın açıklamadan aktardığına göre Bakanlık, deniz seyrüsefer özgürlüğünün korunması adına Tahran yönetiminden şu taleplerde bulundu:

Hürmüz Boğazı'nın hiçbir kısıtlama veya harç olmaksızın tamamen trafiğe açılması,

Deniz mayınlarının konumlarının açıklanması ve bunların temizlenmesi için iş birliği yapılması,

Sivil gemilerin güvenliğini garanti altına alacak ve bölgede mahsur kalan binlerce denizcinin ayrılmasına izin verecek güvenli bir insani koridorun sağlanması.

Egemenliğimiz kırmızı çizgimizdir

Bu tür gerilim hamlelerinin küresel ekonomi ve uluslararası ticaret için hayati öneme sahip bir bölgede gkrizi artıracağına dikkat çeken bakanlık; Bahreyn'in barış ve istikrar seçeneğine bağlılığını yineledi. Ancak bununla birlikte, ulusal güvenlik ve egemenliğin korunmasının "kırmızı çizgi" olduğunu vurgulayan Manama yönetimi, topraklarını ve çıkarlarını korumak için gerekli tüm meşru önlemleri alacağını, bu konuda kardeş ve müttefik ülkelerin desteğine güvendiğini belirtti.

Açıklama, bölgenin geleceğinin iki seçeneğe bağlı olduğunun altı çizilerek sonlandırıldı: Ya barış ve iş birliği yoluna dahil olunacak ya da bölgeyi daha fazla izolasyon ve dışlanmaya sürükleyecek gerilimi artırma politikalarına devam edilecek.