Çin’in Henan eyaletindeki Zhengzhou kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde metroyu su basması sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti.
Metro tünelini su basarken, bir vagonda sel suyu yolcuların omuzlarına kadar yükseldi. Yolcuların bir tren vagonunda hızla yükselen sularla boğuştuğunu gösteren görüntüler sosyal medyada yayıldı.
Yerel basına göre kurtarma ekipleri yolcuları çıkarmak için vagonun tavanını açmak zorunda kaldı.
Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, bugün 07.00’a kadar Zhengzhou’dan yaklaşık 200 bin kişi tahliye edilirken, şehir sakinlerinden 36 bini felaketten etkilendi.
10 milyondan fazla insanın yaşadığı, günlerdir yağan yağmur sularının caddeleri ve metroları sular altında bıraktığı şehirde ordu kurtarma operasyonlarına öncülük etti.
Çin ordusu ise, Zhengzhou şehrine bir saat uzaklıktaki bir barajın şiddetli yağmur nedeniyle ağır hasar gördükten sonra her an çökebileceği konusunda uyardı.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, “Barajda bazı rezervuarlar patladı, ciddi yaralanmalara, can kaybına ve mal hasarına neden oldu. Sel kontrol durumu son derece ciddi” dedi.
Çin’de mevsimsel sel baskınları yaygın, ancak bilim insanları iklim değişikliğinin aşırı hava olaylarında artışa neden olduğunu söylüyor.
Çin’de metroyu sel bastı: 12 kişi öldü
https://turkish.aawsat.com/home/article/3091161/%C3%A7in%E2%80%99de-metroyu-sel-bast%C4%B1-12-ki%C5%9Fi-%C3%B6ld%C3%BC
Çin’de metroyu sel bastı: 12 kişi öldü
Zhengzhou’da bir yolu su bastı (Reuters)
Çin’de metroyu sel bastı: 12 kişi öldü
Zhengzhou’da bir yolu su bastı (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor