ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın Çinli liderlerle görüşmek üzere bugün Tianjin’i ziyaret edeceğini duyurdu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde Çin’i ziyaret eden en üst düzey isim olacak Sherman’ın Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşeceği belirtildi.
İki gün sürecek bu ziyaretin, ABD’nin, Pekin ile ilişkileri sorumlu bir şekilde yönetirken, ABD’nin çıkarları ve değerlerini ilerletmek için Çinli yetkililerle açık sözlü görüşmeler yapma çabalarının bir parçası olduğu vurgulandı.
Başkan Biden’ın Ocak ayında göreve başlamasından bu yana, şimdiye kadar yalnızca ABD’nin İklim Özel Elçisi John Kerry Çin’i ziyaret etti.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mart ayında Alaska’da Çinli meslektaşlarıyla, Washington ve Pekin arasındaki insan hakları ve diğer zorlu ihtilafların gündeme getirildiği gergin bir toplantıda bir araya geldi.
Dışişleri Bakanlığı, Sherman’ın Tianjin’de, Çin hakkında ciddi endişeleri olan ve aynı zamanda çıkarlarının birleştiği konuları tartışacağını da bildirdi.
Biden yönetimi, küresel ısınmayla mücadele, sağlık krizini yönetme veya silahsızlanmayla ilgili konular gibi büyük küresel zorluklarda Pekin ile işbirliğine devam etmek istediğini ifade etti.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı bugün Çin’i ziyaret edecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/3091601/abd-d%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-bakan-yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1-bug%C3%BCn-%C3%A7in%E2%80%99i-ziyaret-edecek
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı bugün Çin’i ziyaret edecek
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman (Reuters)
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı bugün Çin’i ziyaret edecek
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor