ABD, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki uluslararası sınır boyunca son günlerde artan şiddet olayını kınadı.
Alman Haber Ajansı’na (DPA) göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Ermenistan ve Azerbaycan’ı, gerginliği azaltmak için acil adımlar atarak, ateşkes taahhütlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.
Price, “Ermenistan- Azerbaycan sınırında süregelen gerginlikler, yalnızca tüm önemli sorunları ele alan kapsamlı bir çözümün iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirebileceğini ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını sağlayabileceğini gösteriyor” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Çatışmanın uzun vadeli siyasi çözümüne ulaşmak için ABD, Ermenistan ve Azerbaycan’ı Minsk Grubu’nun kapsamlı muhaverelerine mümkün olan en kısa sürede geri dönmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.
ABD'den Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gelişmelere tepki: 'Acil adımlar atmaya çağırıyoruz'
https://turkish.aawsat.com/home/article/3104391/abdden-ermenistan-azerbaycan-s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1ndaki-geli%C5%9Fmelere-tepki-acil-ad%C4%B1mlar-atmaya
ABD'den Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gelişmelere tepki: 'Acil adımlar atmaya çağırıyoruz'
Dağlık Karabağ’da Azerbaycan güçleriyle çıkan çatışmada bir Ermeni askeri topçu ateşi açarken (Arşiv- Reuters)
ABD'den Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gelişmelere tepki: 'Acil adımlar atmaya çağırıyoruz'
Dağlık Karabağ’da Azerbaycan güçleriyle çıkan çatışmada bir Ermeni askeri topçu ateşi açarken (Arşiv- Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor