Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kabil’de yaşanan bombalı saldırıların ‘olmasına asla izin verilmemesi gereken bir trajedi’ olduğunu açıkladı.
AFP’nin haberine göre ABD Başkanı Joe Biden’ın Afganistan’daki kriz yönetimine eleştiride bulunan Trump, “Bu trajedinin yaşanmasına izin verilmemeliydi. İzin verilmesi ile acımız daha da büyük, yaşanan olayların anlaşılması daha da zor” ifadelerini kullandı. Trump, DEAŞ’ın üstlendiği saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerine ve yaralıların ailelerine başsağlığı diledi.
Bir DEAŞ üyesinin açıklamasında saldırıların bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken ABD Savunma Bakanlığı iki intihar saldırısından sonra silah seslerinin duyulduğunu ifade etti. Washington, DEAŞ’a yanıt verme sözü verdi.
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, havalimanındaki terör saldırılarında ölen ABD askerlerinin sayısının 13'e, yaralıların ise 18'e yükseldiğini açıkladı.
Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında ölenlerin sayısı 90'a yükseldi, en az 150 kişi yaralandı.
Son Haberler
- Şarku’l Avsat’a verdiği son röportajda Ubeydat: Gizemli bir keskin nişancı Başbakan Vasfi et-Tal'i arkadan vurarak öldürdü
- BM, İsrail’in Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki eylemlerinin ‘etnik temizlik’ endişelerini artırdığı değerlendirmesinde bulundu
- Trump bugün Barış Konseyi’nin ilk toplantısına başkanlık edecek
Trump: Kabil’de yaşanan trajedinin gerçekleşmesine izin verilmemeliydi
https://turkish.aawsat.com/home/article/3155191/trump-kabil%E2%80%99de-ya%C5%9Fanan-trajedinin-ger%C3%A7ekle%C5%9Fmesine-izin-verilmemeliydi
Trump: Kabil’de yaşanan trajedinin gerçekleşmesine izin verilmemeliydi
Eski ABD Başkanı Donald Trump (AFP)
Trump: Kabil’de yaşanan trajedinin gerçekleşmesine izin verilmemeliydi
Eski ABD Başkanı Donald Trump (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


