Suudi Arabistan hava savunması dün sabah erken saatlerde Husi milisleri tarafından Cizan’a gönderilen balistik füze ve bomba yüklü 4 silahlı insansız hava aracını (SİHA) imha etti.
Yemen'de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu’nun İran destekli darbeci Husilerin Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Cizan’a gönderilen 4 SİHA’nın imha edildiğini açıklamasının ardından koalisyon güçlerinin, saldırı girişimleri karşısında sivillerin korunması için gerekli önlemleri aldığı ve uyguladığı ifade edildi.
Arap Koalisyonu, "Sivilleri ve sivil nesneleri düşmanca saldırılardan korumak için operasyonel önlemler alıyor ve uyguluyoruz” dedi.
Husi milislerin, Suudi Arabistan’ın sivil ve ekonomik nesneleri hedef alma girişimlerine devam ederken, bazı Körfez, Arap ve Batılı ülkelerin Husilerin terörist saldırılarını kınayarak Suudi Arabistan’ın güvenliğine verdikleri destek vurgulandı. Husiler son dönemlerde saldırılarını arttırarak, bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalamaya çalışıyor.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından yapılan açıklamada, terörist saldırılar karşısında Suudi Arabistan ile dayanışma halinde oldukları belirtilerek, vatandaşların güvenliği için alınan tüm önlemlerin desteklendiği kaydedildi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), terörist Husi milislerin Cizan şehrindeki sivil ve sivil nesneleri hedef alma girişimlerini en sert şekilde kınarken, hedeflerine ulaşmadan füzeleri imha eden Suudi hava savunmasına övgüde bulundu.
İİT Genel Sekreteri Dr. Yusuf el-Useymin, uluslararası toplumu Husi milislerin sivil ve sivil nesnelere yönelik saldırı girişimlerini durdurması için sağlam bir pozisyon alma çağrısını yineleyerek, bu uygulamaları uluslararası insancıl hukuk ve yasalara meydan okuma olduğunu ve İİT’nin milislerin eylemlerini ‘savaş suçu’ olarak gördüğünü bildirdi. Useymin açıklamasında, İİT’nin Suudi Arabistan'ın güvenliğini, istikrarını ve topraklarındaki vatandaş ve sakinlerinin güvenliğini korumak adına terörist Husi milislere yönelik alınan tüm önlemlere destek verdiğini vurguladı.
Husiler tarafından Cizan’a gönderilen balistik füze ve 4 SİHA imha edildi

Suudi Arabistan hava savunması (Şarku’l Avsat)
Husiler tarafından Cizan’a gönderilen balistik füze ve 4 SİHA imha edildi

Suudi Arabistan hava savunması (Şarku’l Avsat)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة