Rusya’da gözlemciler ve muhalefet arasında parlamentonun alt kanadı Duma seçimlerinde hile yapıldığına ilişkin endişeler yaşanırken, Kremlin seçimlerin ‘özgür ve adil’ olduğunu bildirdi.
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Kremlin’in seçimleri çok olumlu değerlendirdiğini söyledi.
Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin liderliğindeki Birleşik Rusya partisinin sonuçları hakkındaki iyimserliğini dile getirerek, “Parti liderliğini teyit etme göreviyle karşı karşıya kaldı ve görev açıkça tamamlandı” dedi.
Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, “Bu seçime giden süreçte gördüğümüz, bütün kritik bağımsız seslere yönelik bir korku atmosferiydi” şeklinde bir açıklama yaptı.
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise, seçim gözlemcileri ve Rus muhaliflerden seçimlerde büyük usulsüzlükler olduğuna ilişkin suçlamalar olduğuna dikkat çekerek, bunların ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Kremlin: Duma seçimleri özgür ve adildi
Moskova’daki Rusya Merkez Seçim Komisyonu’nda oylama sonuçlarını gösteren bir ekranın önünde duran bir adam (EPA)
Kremlin: Duma seçimleri özgür ve adildi
Moskova’daki Rusya Merkez Seçim Komisyonu’nda oylama sonuçlarını gösteren bir ekranın önünde duran bir adam (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة