Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamı Pazar günü yayımlanacak röportajda geçtiğimiz gün New York'ta Amerikan CBS televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.
ABD'nin muhalefetine rağmen Rus füze savunma sistemi satın alınması kararının arkasında duran Erdoğan, “Bize S-400 konusunu bahane edip F-35'leri vermemek, her şeyden önce bir defa devletler arası ilişkilerde ne diplomasi noktasında ne de münasebetler noktasında bir kimlik ortaya koymaktır” dedi.
CBS muhabiri Margaret Brennan'ın Ankara’nın başka bir S-400 teslimatı daha gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine ilişkin sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi ülkeden ve ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemez. Gerekirse başka yerlerden alırız" dedi.
Alman haber ajansının bildirdiğine göre ABD, NATO üyesi Türkiye'yi yeni S-400 almamaya ve daha önce satın aldığı Rus füze savunma sistemlerini teslim etmeye çağırdı.
Ankara’nın ısrarının ardından Washington, bazı Türk savunma sanayi yetkililerine yaptırım uyguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 mesajı: Gerekirse başka yerden alırız
https://turkish.aawsat.com/home/article/3208901/cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-erdo%C4%9Fandan-s-400-mesaj%C4%B1-gerekirse-ba%C5%9Fka-yerden-al%C4%B1r%C4%B1z
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 mesajı: Gerekirse başka yerden alırız
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (AFP)
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 mesajı: Gerekirse başka yerden alırız
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 5 Aralık'ta Şam'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile bir araya geldi. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)
8 Aralık'ta Deyrizor'da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında Suriye ordu birlikleri (X)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, SDG'nin Suriye devlet kurumlarına entegre edilmesine yönelik anlaşmanın imza töreninde, 10 Mart 2025 (EPA)
Türkiye ve Suriye genelkurmay başkanları, Şam'daki Ortak Harekât Merkezi’ni ziyaret etti. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)