Ürdün Veliaht Prensi koronavirüse yakalandı

Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah (Getty)
Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah (Getty)
TT

Ürdün Veliaht Prensi koronavirüse yakalandı

Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah (Getty)
Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah (Getty)

Ürdün Kraliyet Divanı, Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah'ın yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.
Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamada, Veliaht Prens’in hafif semptomlar gösterdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Koronavirüs aşısı yaptıran kişilerle temas halinde izlenen sağlık protokollerine göre Kral Abdullah ve Kraliçe Rania'nın ise tedbir amaçlı 5 gün evde karantina altında tutulacağı ifade edildi. Açıklamada, Kral Abdullah ve Kraliçe Rania'nın test sonuçlarının negatif çıktığı belirtildi.
Bu bağlamda Ürdün Sağlık Bakanlığı dün, bin 15 yeni vakanın olduğunu 17 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu. Ürdün’de şuana kadar toplam 820 bin 798 kişi Kovid-19'a yakalanırken, bunlardan 10 bin 697 kişi öldü, 797 bin 773 kişi iyileşti.
Bakanlık, son 24 saat içerisinde 27 bin 367 test yapıldığını ve test sonuçlarının yüzde 71,3 oranında pozitif olduğunu kaydetti. Ürdün’de koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıran kişi sayısı 3 milyon 688 bin 92 iken ikinci dozu almış kişi sayısı 3 milyon 254 bin 505’e yükseldi. Dün hastanelere başvuran vaka sayısı 62, hastaneden ayrılan vaka sayısı 76, hastanelerde tedavi gören toplam vaka sayısı ise 446 oldu.
Sağlık Bakanlığı, ülkenin kuzey bölgesinde izolasyon yataklarının doluluk oranının yüzde 8, yoğun bakım yataklarının doluluk oranının yüzde 17, suni solunum cihazı doluluk oranının ise yüzde 8 olduğunu açıkladı. Merkez bölgesindeki izolasyon yataklarının doluluk oranı yüzde 12'ye, yoğun bakım yataklarının doluluk oranı yüzde 21'e, suni solunum cihazlarının doluluk oranı ise yüzde 9'a ulaştı.
Ülkenin güney bölgesinde izolasyon yataklarının doluluk oranı yüzde 10, yoğun bakım yataklarının doluluk oranı yüzde 10 ve suni solunum cihazı doluluk oranı yüzde 12 oldu.



Lübnan ordusu terör hücresini çökertti

Lübnan ordusu tarafından Bekaa ve kuzey bölgelerinde düzenlenen baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmat (X platformu)
Lübnan ordusu tarafından Bekaa ve kuzey bölgelerinde düzenlenen baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmat (X platformu)
TT

Lübnan ordusu terör hücresini çökertti

Lübnan ordusu tarafından Bekaa ve kuzey bölgelerinde düzenlenen baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmat (X platformu)
Lübnan ordusu tarafından Bekaa ve kuzey bölgelerinde düzenlenen baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmat (X platformu)

Lübnan güvenlik güçleri, Lübnanlılar, Suriyeliler ve Iraklılardan oluşan bir terör hücresini çökertti.

Lübnan ordusu tarafından dün yapılan açıklamada, istihbarat müdürlüğünün terör örgütlerini izleme ve takip operasyonlarına devam ettiği ve bu bağlamda N.A., A.G., Y.T., Suriyeli A.H. ve Iraklı A.G.’nin terör örgütü kurdukları gerekçesiyle gözaltına aldığı duyuruldu.

Soruşturmanın ardından, tutuklananlar yetkili yargı makamlarına sevk edildi.

Başka bir açıklamada ise ordu, istihbarat müdürlüğüne bağlı birimlerin, Lübnan’ın doğusundaki Beyrut ve kuzeyindeki Akkar'da aranan kişilerin evlerine baskın düzenlediğini, baskınlarda A.H. ve H.Ş. adlı iki kişinin kaçırma, silah kaçakçılığı, silahlı saldırı gibi çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamaya göre zanlıların üzerinde bir miktar silah ve mühimmat ile askeri teçhizat ele geçirildi. Ayrıca, Beyrut'un güney banliyösü Hayy es-Selam bölgesinde istihbarat müdürlüğüne bağlı bir devriye, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu satışı ve ateş açma suçlarından aranan Suriyeli M.C. ile Lübnan vatandaşları H.H. ve N.H.'yi gözaltına aldı. Zanlıların üzerinden çıkan silah ve savaş mühimmatına el konuldu. Ele geçirilenler yetkili makamlara teslim edilirken yetkili yargı makamlarının gözetiminde yakalanan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.