Rusya, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından ortaya çıkarılan Pandora Papers (Pandora Belgeleri) isimli, Kremlin ile bağları olan kişilerin biriktirdiği servetlere ışık tutan belgede yer alan bilgileri reddetti.
AFP’nin haberine göre, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkisi olan bir kadının Monako’da 4 milyon dolar değerinde bir mülk satın aldığı yönündeki suçlamalara yanıt vererek, “Bu sadece bir grup asılsız suçlama” dedi.
Öte yandan, Ürdün Kraliyet Mahkemesi de, yüzlerce üst düzey ismin offshore hesabına (uluslararası bankacılık kurallarının ve yasal düzenlemelerin tanınmadığı bankacılık faaliyeti) yönelik gizli bilgilerin yer aldığı iddia edilen belgeler hakkında bugün bir açıklama yaptı.
Mahkeme, Kral 2. Abdullah’ın gayrimenkulüne ilişkin yayınlanan bilgilerin yanlış olduğunu ve ‘Kral ile ailesinin güvenliğine yönelik bir tehdit’ oluşturduğunu vurguladı.
Açıklamada, belgelerin bir kısmının yanlış kullanıldığı, gerçeği çarpıtarak abartı ve yanlış yorumlara yol açtığı ifade edildi.
Ayrıca, Kral 2. Abdullah’ın gayrimenkullerine ilişkin belgede yer alan evlerin adreslerinin bir güvenlik ihlali olduğu ifade edildi.
Ürdün Kraliyet Mahkemesi, Kral Abdullah’ın ABD ve İngiltere’de çok sayıda mülke sahip olmasının yeni bir bilgi veya gizli bir şey olmadığını da bildirdi.
İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ise, Pandora Belgeleri’nin nasıl ya da kimler tarafından sızdırıldığını araştıracaklarını söyledi.
Pazar günü, önde gelen birkaç haber kuruluşu, dünya liderlerinin gizli servetlerinin olduğu iddia edilen belgeyi yayınladı.
Pek çok dünya liderinin, siyasetçinin ve milyarderin gizli finansal işlemlerini ortaya çıkaran Pandora Belgeleri şu ana kadarki en büyük finansal veri sızıntılarından biri olarak kabul ediliyor.
Washington merkezli muhabirler ve medya kuruluşları ağı olan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu, Pandora Belgeleri kapsamında sızdırılan belgelerin 35 ülke lideri, 336 politikacı ve üst düzey kamu görevlisiyle bağlantılı olduğunu duyurdu.
Kremlin: Pandora Belgeleri’ndeki suçlamalar asılsız
https://turkish.aawsat.com/home/article/3226036/kremlin-pandora-belgeleri%E2%80%99ndeki-su%C3%A7lamalar-as%C4%B1ls%C4%B1z
Kremlin: Pandora Belgeleri’ndeki suçlamalar asılsız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (Reuters)
Kremlin: Pandora Belgeleri’ndeki suçlamalar asılsız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة






