Fransa'da kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuk cinsel istismara maruz kaldı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Fransa'da kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuk cinsel istismara maruz kaldı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Fransa'daki kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğu tespit edildi.
Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu (CIASE) Başkanı Jean-Marc Sauve, yaklaşık 2,5 yıl boyunca yaptıkları çalışmanın ardından raporunu açıkladı.
Bu raporun merkezinde cinsel istismar kurbanlarının yer aldığını ifade eden Sauve, kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunun belirlendiğini kaydetti.
Sauve, söz konusu mağdurların yüzde 60'ının, bu olayın özel hayatlarını ciddi anlamda etkilediğini aktardığını kaydetti.
Katolik Kilisesinin cinsel istismar olaylarına karşı gerekli önlemleri almadığını vurgulayan Sauve, bu kurumu sorumluluk almaya çağırdı.
Sauve, kiliselerde 1950'den bu yana çocuklara cinsel şiddette bulunan rahip sayısının ise 2 bin 900 ile 3 bin 200 arasında olduğunu belirtti.
2000'li yıllara kadar kiliselerde mağdur olan çocuklara karşı kayıtsız kalınmasına tepki gösteren Sauve, kiliselerdeki bazı yetkililerin de cinsel istismar olaylarına karşı sessiz kaldığını ve tepki göstermediğine dikkati çekti.
Sauve, Fransız toplumunda 5,5 milyon kişinin çocukluğunda cinsel şiddete maruz kaldığını kaydetti.



Trump, vergi indirimi ve harcama kesintisi tasarısını imzaladı

Trump, Beyaz Saray'ın güney bahçesinde yasa tasarısını imzalarken (EPA)
Trump, Beyaz Saray'ın güney bahçesinde yasa tasarısını imzalarken (EPA)
TT

Trump, vergi indirimi ve harcama kesintisi tasarısını imzaladı

Trump, Beyaz Saray'ın güney bahçesinde yasa tasarısını imzalarken (EPA)
Trump, Beyaz Saray'ın güney bahçesinde yasa tasarısını imzalarken (EPA)

ABD Başkanı Donald Trump, vergi muafiyetleri ve harcama kesintilerini içeren paketi imzaladı. Cumhuriyetçilerin Kongre'de partinin yerel öncelikleri nedeniyle tasarıyı neredeyse oybirliğiyle desteklemesi üzerine tasarı yasalaştı. Bu karar, Trump'ın ikinci dönem başkanlığını güçlendirebilir.

Trump, Beyaz Saray'ın dışında Cumhuriyetçi Parti üyeleri ve kabine üyeleriyle birlikte trilyonlarca dolarlık yasa tasarısını imzaladı ve ardından harekete geçti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın kendisine verdiği ve perşembe günü tasarıya nihai onay verilirken kullanılan tomakla.Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın kendisine verdiği ve perşembe günü tasarıya nihai onay verilirken kullanılan tomakla.

Trump, geçen ay İran'ın nükleer programına düzenlenen saldırıya atıfta bulunarak, "Amerika daha önce hiç olmadığı kadar kazanıyor, kazanıyor, kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Trump, “Verilen sözler tutuldu, biz sözümüzü yerine getirdik” dedi.