Taliban, Afganistan’ın güneyindeki Kandahar eyaletinde DEAŞ’ın yerel kolu DEAŞ-Horasan’ın sığınaklarına yönelik operasyon başlattı.
AFP’ye konuşan Kandahar Emniyet Müdürü Abdulgaffar Muhammedi, DEAŞ-Horasan’a yönelik operasyonların dün gece yarısı Kandahar eyaletinin en az dört ilçesinde başladığını ve bu sabaha kadar devam ettiğini söyledi.
Muhammedi, “Şu ana kadar 4 DEAŞ unsuru öldürüldü. Bunlardan biri kendini evin içinde havaya uçurdu. 10 kişi de sağ olarak ele geçirildi” dedi.
İsmini vermeyi reddeden Taliban istihbarat teşkilatının bir üyesi ise, operasyonda en az 3 sivilin öldüğünü bildirdi.
On yıllardır süren savaşın ardından güvenliği önceliği haline getiren Taliban hareketi, 15 Ağustos’ta iktidara geri dönmesinden bu yana DEAŞ-Horasan’ın bir dizi saldırılarıyla karşı karşıya kaldı.
Örgüt, Taliban’ın iktidara gelmesinden bu yana geçen üç ay içinde Celalabad, Kunduz, Kandahar ve Kabil’de eylemlerde bulundu.
DEAŞ-Horasan, geçen ay Kandahar’daki bir Şii camisine düzenlenen ve en az 60 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi.
Örgüt, 2019 yılında Afgan ordusunun ABD’nin yardımıyla yürüttüğü operasyonlar nedeniyle ciddi şekilde zayıflayan Taliban’ın iktidara gelmesiyle yeniden ivme kazandı.
Taliban, Afganistan’ın güneyinde DEAŞ-Horasan’a karşı operasyon başlattı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3305701/taliban-afganistan%E2%80%99%C4%B1n-g%C3%BCneyinde-dea%C5%9F-horasan%E2%80%99-kar%C5%9F%C4%B1-operasyon-ba%C5%9Flatt%C4%B1
Taliban, Afganistan’ın güneyinde DEAŞ-Horasan’a karşı operasyon başlattı

Kandahar’da DEAŞ-Horasan’a karşı operasyonların gerçekleştiği yerde bulunan bir Taliban üyesi (EPA)
Taliban, Afganistan’ın güneyinde DEAŞ-Horasan’a karşı operasyon başlattı

Kandahar’da DEAŞ-Horasan’a karşı operasyonların gerçekleştiği yerde bulunan bir Taliban üyesi (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة