Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkede bir aydan fazla süren siyasi çıkmazın ardından hükümeti yakında toplayacağını söyledi.
Bakanlar Kurulu, geçen yıl Beyrut Limanı’ndaki patlamaya ilişkin soruşturmayla ilgili yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 12 Ekim’den bu yana toplanmadı.
Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bugün erken saatlerde görüşen Mikati, Genel İşçi Sendikası ile yaptığı toplantıda ülkenin ‘zor ve tehlikeli’ bir aşamadan geçtiğine dikkati çekti.
Başbakan, ülkenin artık hayati emtiaları desteklemeye gücünün yetmeyeceğini de belirtti.
Lübnan, Dünya Bankası’na göre küresel çapta son 150 yılda görülen en kötü mali ve ekonomik krizlerden birinden geçiyor.
Ülke parası değerinin yüzde 90’ını kaybetti ve Lübnan halkının yüzde 75’i yoksulluğa sürüklendi.
Mikati hükümeti, Lübnan’a çok ihtiyaç duyulan dış yardımı sağlamak için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmeleri sürdürmeye odaklanmış durumda.
Ülke, liman patlamasında soruşturan Yargıç Tarık Biter ile ilgili yaşanan anlaşmazlık nedeniyle siyasi çıkmaza girdi.
Mikati, sorunu çözecek bir çerçeve bulunana kadar kabine toplantısı çağrısı yapmayacağını söylemişti.
Lübnan Başbakanı yakında Bakanlar Kurulu’nu toplayacak
Lübnan Başbakanı Necib Mikati (AFP)
Lübnan Başbakanı yakında Bakanlar Kurulu’nu toplayacak
Lübnan Başbakanı Necib Mikati (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

Halep'in doğusunda SDG ile Suriye ordusu arasındaki çatışma bölgelerinden kaçan siviller (AFP)
Halep'in doğusunda SDG ile Suriye ordusu arasındaki çatışma bölgelerinden kaçan siviller (AFP)
Yoğun yerinden edilmelerin yaşandığı Deyr Hafir bölgesinde Suriye güvenlik güçleri tarafından kurulan bir kontrol noktası (Reuters)
İsrail askeri araçları, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde ateşkes hattına yakın bir noktadan Suriye'den geçiyor (Arşiv-Reuters)