Brezilya'da Jose Carlos Bernardi adlı gazeteci, ülkesinin "Almanya kadar zengin olabilmesinin tek yolunun Yahudileri öldürmek olduğunu" söyledi.
Ülkenin en büyük medya kuruluşlarından biri olan Jovem Pan'de görev yapan Bernardi'nin salı günkü ifadeleri büyük tepki çekti. Gazeteci sonraki gün özür diledi.
Bernardi, Almanya'nın ekonomik kalkınma seviyesine Brezilya'nın nasıl ulaşabileceği sorusunu şöyle yanıtladı:
"Oraya ancak Yahudilere saldırarak ulaşabiliriz. Eğer çok sayıda Yahudi'yi öldürüp ekonomik güçlerine el koyarsak Brezilya zenginleşir. Savaştan sonra Almanya'da da böyle olmuştu."
Gazetecinin ifadeleri eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medya kullanıcıları, Bernardi'yi antisemitik olmakla suçladı. Times of Israel'in aktardığına göre São Paulo eyaletindeki bir savcı, Bernardi'ye nefreti kışkırtmaktan dava açmayı planlıyor.
São Paulo eyalet meclisinden Antônio Campos Machado da kendisine danışmanlık yapan Bernardi'yle sözleşmesini feshettiğini duyurdu.
Bazı kullanıcılarsa Bernardi'nin Nazi dönemini eleştirdiğini savundu.
Bununla birlikte Bernardi 18 Kasım'da özür diledi. Gazeteci, ifadeleriyle II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin Yahudilere yaptığı "adaletsizliği" vurgulamak istediğini belirtti.
Jovem Pan de Bernardi'nin ifadeleri sebebiyle özür diledi. Ancak medya kuruluşu, gazeteci için yapılan kovulma çağrılarını cevapsız bıraktı.
Independent Tükçe, Times of Israel, Sputnik International
Brezilyalı gazeteci Bernardi: Almanya kadar zengin olmak istiyorsak Yahudileri öldürmeliyiz
https://turkish.aawsat.com/home/article/3316251/brezilyal%C4%B1-gazeteci-bernardi-almanya-kadar-zengin-olmak-istiyorsak-yahudileri
Brezilyalı gazeteci Bernardi: Almanya kadar zengin olmak istiyorsak Yahudileri öldürmeliyiz
Jose Carlos Bernardi’nin çalıştığı Jovem Pan, sağ eğilimli bir medya kuruluşu (Twitter / @Bernarditv)
Brezilyalı gazeteci Bernardi: Almanya kadar zengin olmak istiyorsak Yahudileri öldürmeliyiz
Jose Carlos Bernardi’nin çalıştığı Jovem Pan, sağ eğilimli bir medya kuruluşu (Twitter / @Bernarditv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)