Beşiktaş, Ajax'a mağlup oldu

AA
AA
TT

Beşiktaş, Ajax'a mağlup oldu

AA
AA

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Hollanda temsilcisi Ajax'a 2-1 mağlup oldu.

İlk yarı 
6. dakikada Schuurs'un uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
9. dakikada Ajax'ın kullandığı korner atışında Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı içinde önünde bulan Daramy'nin sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
11. dakikada Rosier'in sağ çaprazdan şutunda direği sıyıran top, yandan auta gitti.
13. dakikada N'Koudou'dan topu kapan Mazraoui ceza alanı içinde daha müsait durumdaki Neres'i gördü. Neres, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
20. dakikada Beşiktaş'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Mazraoui'nin müdahalesi sırasında top bu oyuncunun eline çarptı. Beşiktaşlı oyuncular penaltı itirazında bulunurken maçın hakemi Peljto, Video Yardımcı Hakem uyarısıyla pozisyonu kenardan izledi. Hakem, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. 22'nci dakikada penaltıyı kullanan Ghezzal, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
28. dakikada Daramy'nin ceza alanı içinden sert şutunda, kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı tokatladı. Pozisyonun devamında Vida, topu kafayla Mert'e bıraktı.
30. dakikada Pjanic'in pasıyla hücuma hızlı çıkan Beşiktaş'ta topla buluşan Teixeira, savunmanın arkasına sarkan Larin'i gördü. Topla buluşan Larin, ceza alanına girdikten sonra sert vurdu ama kaleci meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere gönderdi.
42. dakikada Ghezzal'ın pasıyla topla buluşan Pjanic, meşin yuvarlağı savunmanın arkasında boş pozisyonda Larin ile buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Larin'in vuruşunda, kaleci Onana meşin yuvarlağı ayağıyla önledi.
Beşiktaş, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı 
54. dakikada ani gelişen Ajax atağında, Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Tagliafico, kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda daha müsait durumdaki Haller'i gördü. Haller rahat bir şekilde meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1
58. dakikada Neres'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Haller topla buluştuğu anda dönerek vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
69. dakikada Ajax, serbest vuruş organizasyonuyla üstünlük golünü buldu. Sol çaprazdan serbest vuruşu kullanan Tadic, ceza alanındaki Martinez'e topu gönderdi. Martinez'in vuruşunda altıpasta bekleyen Haller'in tamamladığı meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-2
84. dakikada Gravenberch'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Martinez'in kafa vuruşunda, kaleci Mert Günok son anda meşin yuvarlağı çeldi.
Siyah-beyazlı takım, karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.



Fas, Haiti'nin öne geçtiği maçı 4-2 kazanarak son 32 turuna yükseldi

Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
TT

Fas, Haiti'nin öne geçtiği maçı 4-2 kazanarak son 32 turuna yükseldi

Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)
Rahimi, Dünya Kupası golünü kutluyor (AP)

2022 Dünya Kupası'nda dördüncü olan Fas, turnuvaya erken veda etmesi kesinleşen Haiti'nin dirençli oyunuyla karşılaştı. Haiti, organizasyondaki serüvenini anlamlı bir sonuçla tamamlamak adına sahada büyük bir mücadele ortaya koydu.

Haiti, ilk yarıda iki kez öne geçti. İlk gol, Fas kalecisi Yassine Bounou'nun (Bono) Lény Joseph'in şutunu kurtarmaya çalışırken yaptığı talihsiz bir ters vuruş sonucu geldi. Wilson Isidor ise attığı sert şutla takımının ikinci golünü kaydetti.

Fas, Achraf Hakimi ve Ismael Saibari'nin golleriyle iki defa skora denge getirdi. Mücadelenin kaderi ikinci yarıda değişti. Oyuna girdikten yaklaşık sekiz dakika sonra, 78. dakikada Sofiane Rahimi takımını öne geçiren golü attı. Rahimi, 89. dakikada ise oyuna sonradan giren Yassine Jassim'in golünde asist yaparak Fas'ın 4-2'lik galibiyetini perçinledi.


Neymar, Vinicius'un tüm ilgiyi üzerine çekmesinin ardından "Samba"ya geri döndü...

Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
TT

Neymar, Vinicius'un tüm ilgiyi üzerine çekmesinin ardından "Samba"ya geri döndü...

Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)
Neymar ve Vinicius maçın bitiminden sonra (Reuters)

Neymar, 981 günlük aranın ardından dün yeniden Brezilya milli futbol takımı formasını giydi. Tecrübeli yıldız, Brezilya'nın İskoçya’yı 3-0 mağlup ederek Son 32 Turu'na yükseldiği maçta sonradan oyuna dahil oldu.

34 yaşındaki forvet, 2023'ün sonlarından bu yana ilk kez bir milli maçta görev yaptı ve karşılaşmada yaklaşık 20 dakika sahada kaldı.

Brezilya Devlet Başkanı'nın bu hafta Neymar'la alay ederek, baldır sakatlığı nedeniyle beş haftalık yokluğuna atıfta bulunup kendisini "evden çalışan futbolcu" olarak nitelendirmesine rağmen, yıldız oyuncu Brezilya futbolunun en önemli sembollerinden biri olmayı sürdürüyor. Taraftarlar, Brezilya'nın 3-0 önde olduğu sırada ısınmaya çıkan Neymar'a tezahüratlarla destek verdi.

Karşılaşmanın sonucunun büyük ölçüde netleşmesinin ardından teknik direktör Carlo Ancelotti, 76. dakikada Neymar'ı oyuna alarak Matheus Cunha'nın yerine sahaya sürdü. Tecrübeli yıldız, tribünlerden büyük alkış aldı.

Neymar, yalnızca yeteneğiyle değil, aynı zamanda Brezilya Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu olmasıyla da öne çıkıyor. 2010'daki ilk milli maçından bu yana 129 karşılaşmada 79 gol kaydeden yıldız oyuncu, ülke futbolunun en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Miami'de oynanan karşılaşmadaki kısa süreli performansında 80. golüne ulaşamasa da bu durum ne Neymar'ı ne de Brezilya'yı altıncı Dünya Kupası şampiyonluğuna taşımayı hedefleyen Ancelotti'yi endişelendirdi.

Bir dönem hücumdaki tüm yaratıcılığını Neymar'a emanet eden Brezilya, artık Vinícius Júnior gibi dünya çapında bir yıldızın varlığıyla daha farklı bir hücum gücüne sahip.

25 yaşındaki Vinicius, hızı ve teknik becerileriyle İskoç savunmasına zor anlar yaşattı. Yıldız oyuncu, şanssızlıklar nedeniyle Pelé'den sonra Dünya Kupası'nda hat-trick yapan ilk Brezilyalı olma fırsatını kaçırsa da mücadeleyi iki golle tamamladı.

Hücum hattının farklı bölgelerinde görev yapan Vinicius, Neymar'ın oyuna girmesiyle sol kanada geçti. İlk golünü İskoç savunmasının hatasını değerlendirerek kaydeden yıldız futbolcu, ilk yarının uzatma dakikalarında attığı kafa golüyle farkı açtı.

İki gol arasında ağları bir kez daha havalandıran Vinicius'un golü ise VAR incelemesinin ardından savunma oyuncusuna faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma boyunca rakip kalede tehlike yaratmayı sürdüren Vinicius, ikinci yarıda da önemli fırsatlar yakaladı. İskoç kalecinin kurtarışlarına rağmen, top ayağına her geldiğinde rakip savunma için ciddi bir tehdit oluşturdu.

Ancelotti'nin Neymar'ı Dünya Kupası kadrosuna dahil etme kararı tartışmalara yol açsa da Vinicius'un yükselen performansı sayesinde deneyimli İtalyan teknik adam artık Neymar'ı hücumdaki tek çözüm değil, önemli bir alternatif olarak kullanabiliyor. Bu durum, Brezilya'nın hücumdaki seçeneklerini artırırken, takımın şampiyonluk hedeflerine de güç katıyor.


Fas teknik direktörü: Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
TT

Fas teknik direktörü: Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)
Ouahbi maç sırasında oyuncularının performansını izliyor (Reuters)

Mohamed Ouahbi, Haiti karşısında alınan 4-2'lik galibiyetle Son 32 Turu'na yükselmelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.

Grup aşamasını ikinci sırada tamamlayan Fas'ın teknik direktörü, Atlanta'da düzenlenen basın toplantısında, "Dünya Kupası öncesinde de söylediğim gibi Fas yeni bir döneme girdi; bu dönem kendine inanma dönemidir. Futbolcular inanıyor, taraftarlar inanıyor ve rakipler Fas'a saygı duyuyor. Artık kupayı kazanabileceğimize inanmalı ve bunu hedeflemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Ouahbi, bu hedefe ulaşmanın yolunun her maça en üst düzey konsantrasyonla çıkmaktan geçtiğini belirterek, "Her karşılaşmada yüzde 200'ümüzü vermeli, tüm rakiplerimize saygı göstermeli ve her maça aynı ciddiyetle hazırlanmalıyız. Yaptığımız çalışmalara büyük inanç duyuyorum. Büyük bir futbol ülkesi olmak için gereken bütün özelliklere sahibiz" dedi.

Haiti karşısındaki performanstan memnun olduğunu dile getiren Faslı teknik adam, "Bugün Dünya Kupası'nda bir maç kazandık. İstatistiklere bakarsanız, bu seviyede bu kadar fırsat ürettiğimiz ve oyuna bu kadar hükmettiğimiz çok az maç vardır. Rakibimiz ilk yarıda iki şutla iki gol buldu. Son dakikada da bir pozisyon yakaladılar ancak Yassine Bounou kurtardı. Oyuncularımın tamamından memnunum. Maç boyunca oyunun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.

Grubu lider tamamlamak istediklerini ancak futbolun sürprizlere açık olduğunu vurgulayan Ouahbi, Haiti'nin kaybedecek bir şeyi olmadığı için uzun toplar ve hızlı hücumlarla risk aldığını, bunun da karşılaşmayı zaman zaman zorlaştırdığını söyledi.

Takımın gelişimini sürdüreceğini ifade eden Vehbi, "Zihinsel, teknik, taktik ve fiziksel açıdan eksiklerimizi analiz edip düzeltmeye devam edeceğiz. En önemli şey oyuncuların isteği ve gol atma arzusu. Bu konuda ilerleme görüyorum ve geleceğe güvenle bakıyorum" dedi.

Fas, C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak Son 32 Turu'na yükseldi. Kuzey Afrika temsilcisi, önümüzdeki pazartesi günü Meksika'da F Grubu lideriyle karşılaşacak. Bu grupta Hollanda, Japonya ve İsveç mücadele ediyor.

Muhtemel rakipler arasında bir tercihinin olup olmadığı sorusuna ise Ouahbi, "Hayır, herhangi bir tercih yapmıyorum. Bu bir Dünya Kupası ve burada her rakibe karşı hazır olmanız gerekir. Rakiplerimizi izledik, sürpriz yok. Her takımın farklı bir oyun tarzı var. Biz hazır olacağız" yanıtını verdi.