ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Polonya Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Pawel Soloch ile yaptığı telefon görüşmesinde Belarus sınırındaki göçmen krizine ilişkin ABD'nin Polonya'ya desteğini iletti.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptığı yazılı açıklamada Sullivan ve Soloch'un bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Görüşmede Sullivan'ın savunma konularında güçlü ikili iş birliği vurgusu yaptığını aktaran Horne, Polonya'nın NATO'ya verdiği desteği de memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Horne, Polonya- Belarus sınırındaki göçmen krizine de değinerek, "(Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr) Lukaşenko rejiminin Polonya'nın Belarus sınırında göçmen krizi yaratmasının karşılığında Sullivan, Polonya'ya güçlü desteklerini iletti" ifadesini kullandı.
İki ismin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri eylemlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu kaydeden Horne, Sullivan ve Solouch'un yakın teması sürdürme konusunda mutabık kaldığını aktardı.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından Belarus sınırındaki krizle ilgili Polonya'ya destek mesajı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3324116/abd-ulusal-g%C3%BCvenlik-dan%C4%B1%C5%9Fman%C4%B1ndan-belarus-s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1ndaki-krizle-ilgili-polonyaya
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından Belarus sınırındaki krizle ilgili Polonya'ya destek mesajı
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan (EPA)
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından Belarus sınırındaki krizle ilgili Polonya'ya destek mesajı
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 5 Aralık'ta Şam'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile bir araya geldi. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)
8 Aralık'ta Deyrizor'da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında Suriye ordu birlikleri (X)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, SDG'nin Suriye devlet kurumlarına entegre edilmesine yönelik anlaşmanın imza töreninde, 10 Mart 2025 (EPA)
Türkiye ve Suriye genelkurmay başkanları, Şam'daki Ortak Harekât Merkezi’ni ziyaret etti. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)