İstanbul’da taksi sürücüleri tarife güncellemek için sıraya girdi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

İstanbul’da taksi sürücüleri tarife güncellemek için sıraya girdi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

İstanbul’da taksi açılış ücretine yapılan yüzde 36'lık zammın ardından taksi sürücüleri, yılın ilk sabahı tarife güncellemek için taksimetre ayarı yapan firmaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 oranında yapılan zam bugün itibariyle uygulanmaya başlandı.
Sabahın erken saatlerinde taksi sürücüleri, fiyat güncellemek için taksimetre ayarı yapan firmaların yolunu tuttu.

Bağcılar’da uzun araç kuyruğu oluşturan taksiler zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Firmaların önündeki kalabalıktan şikayetçi olan bazı taksi sürücüleri, her yıl benzer görüntüleri yaşadıklarını belirterek, yetkililerden izdihamın yaşanmaması için çözüm beklediklerini söyledi.



İran Cumhurbaşkanı: Körfez ülkeleriyle ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazırız

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
TT

İran Cumhurbaşkanı: Körfez ülkeleriyle ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazırız

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dün yaptığı açıklamada, Tahran'ın Körfez bölgesindeki komşu ülkelerle ilişkilerinde yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanlığı sitesinde, Pezeşkiyan'ın hükümet üyelerine yaptığı konuşmada, "İslam ülkeleri arasındaki dayanışma ihtiyacı ve kapsamlı iş birliğinin genişletilmesi hedefi göz önüne alındığında, komşuluk politikası ve bölge ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi, hükümetin temel stratejileri arasındadır" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Pezeşkiyan, “İslam Cumhuriyeti, Körfez İşbirliği Konseyi ile tam iş birliğine ve bu yolla Körfez bölgesindeki komşularımızla yeni bir ilişki dönemine başlamaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.

ABD, bu ayın başlarında, İran'ın önemli nükleer tesislerini hedef alan, sığınak delici bombalarla donatılmış, bombardıman uçaklarıyla bir saldırı düzenledi. İran ise ertesi gün, ABD'nin Katar'da kullandığı Al-Udeyd hava üssünü füzelerle vurdu. Bu saldırı, Körfez ülkeleri tarafından kınandı.

Katar daha sonra İran ile İsrail arasında ateşkes anlaşması için arabuluculuk yaptı.

Şarku’l Avsat’ın İran medyasından aktardığına göre Pezeşkiyan, Tahran'ın Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirilmesinin, “barış, kardeşlik ve kalkınma” mesajı taşıdığını ifade etti.