Umman'daki tropik kasırgada 6 kişi hayatını kaybetti

(EPA)
(EPA)
TT

Umman'daki tropik kasırgada 6 kişi hayatını kaybetti

(EPA)
(EPA)

Umman'da etkili olan tropikal kasırga nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Umman emniyetinden yüzbaşı Munir bin Muhammed Al Sinan, Umman resmi ajansı ONA'ya yaptığı açıklamada, 30 Aralık'ta başlayan ve ülke genelinde etkili olan tropikal kasırganın gelecek çarşamba gününe kadar etkili olacağını söyledi.
Sinan, şiddetli kasırga nedeniyle ülke genelinde toplam 6 kişinin öldüğünü ifade etti.
Sivil Havacılık Kurumu da halka tehlikeli yerlerden, suyun toplanma alanı ve vadilerden uzak durmaları uyarısında bulundu.
Umman Körfezi'nde 4 Ekim 2021'de etkili olan tropik kasırga nedeniyle ülke genelinde 12 kişi hayatını kaybetmişti.



Trump: Suudi Arabistan ziyaretim önümüzdeki ay olabilir

ABD Başkanı Donald Trump (AP)
ABD Başkanı Donald Trump (AP)
TT

Trump: Suudi Arabistan ziyaretim önümüzdeki ay olabilir

ABD Başkanı Donald Trump (AP)
ABD Başkanı Donald Trump (AP)

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki ay Suudi Arabistan'ı ziyaret edebileceğini ve bu ziyaretin Katar ve muhtemelen BAE gibi diğer ülkeleri de kapsayacağını duyurdu.

Reuters haber ajansına göre Trump Oval Ofis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki ay ya da belki biraz daha sonra olabilir” dedi.

AFP'ye göre bu gezi Trump'ın 20 Ocak'ta iktidara gelmesinden sonra ilk yurtdışı gezisi olacak.

Trump Mayıs 2017'de, ilk dönemindeki ilk dış gezisinde Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.

Başka bir bağlamda Trump, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in Ukrayna'da ateşkes sağlanmasına yönelik anlaşmanın “kendi payına düşen kısmını yerine getireceğinden” emin olduğunu açıkladı. “Taahhütlerini yerine getirdiğinden emin olmak istiyorum. Bana söylediklerini yerine getireceğini ve şimdi anlaşmanın kendi payına düşen kısmını yerine getireceğini düşünüyorum” dedi.

ABD Başkanı pazar günü hem Putin'i hem de iki ülke arasında üç yılı aşkın bir süredir devam eden savaşı durdurmak için bir anlaşmaya varmaya ikna etmeye çalıştığı Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenskiy'yi eleştirdi. Trump, “Zelenskiy de var ve umarım o da taahhütlerini yerine getirir” dedi.

ABD Başkanı, Fransız yargısının aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasını beş yıl süreyle yasaklama kararını, ABD'deki kendi hukuk mücadelesine benzetti.

“Beş yıl yasaklı ve kendisi favori. Bu bizim ülkemiz gibi, tıpkı onun gibi,” dedi ve mahkemenin Le Pen'i zimmetine para geçirmekten mahkûm etme ve seçime katılmasını engelleme kararını ‘çok önemli bir dava’ olarak nitelendirdi.

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iletişim halinde olduklarını ve yönetiminin ülkeyle etkileşim açısından muhtemelen “bir şeyler” yapacağını açıkladı. Detay vermeden “İletişim var” ifadesini kullandı.