Arap Koalisyonu Husi deniz korsanlığının belgelerini paylaştı

Arap Koalisyonu bomba yüklü teknelerle Kızıldeniz’de uluslararası gemi yolculuğunun tehdit edildiğine dair kanıtlar sundu

Husi milislerinin Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef aldığını gösteren fotoğraflar (Arap Koalisyonu)
Husi milislerinin Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef aldığını gösteren fotoğraflar (Arap Koalisyonu)
TT

Arap Koalisyonu Husi deniz korsanlığının belgelerini paylaştı

Husi milislerinin Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef aldığını gösteren fotoğraflar (Arap Koalisyonu)
Husi milislerinin Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef aldığını gösteren fotoğraflar (Arap Koalisyonu)

Yemen'de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Husi milislerinin Kızıldeniz'de uluslararası seyrüseferi kurallarını ihlal etmeye devam ettiğini duyurdu. Koalisyon, gemilerin, Husilerin korsan saldırılarına maruz kalmasının İran Devrim Muhafızları tarafından planlandığını vurguladı.
Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki,
Hudeyde Limanı’nda düzenlediği basın toplantısında Husilerin uluslararası sularda gerçekleştirdikleri korsanlık saldırılarıyla uluslararası hukuku ihlal ettiğini ekledi.

Koalisyon Sözcüsü el-Maliki, Husilerin Hudeyde’den 432 balistik füze fırlattığını ve ayrıca Kızıldeniz’deki gemi trafiğini hedeflemek için patlayıcı yüklü 100 tekneyi bölgeye gönderdiğini belirtti. Koalisyon, Kızıldeniz’de milisler tarafından döşenmiş düzinelerce mayını temizlediğini ve Hudeyde’den Husiler tarafından ticari gemilere karşı 13 ihlal tespit ettiğini kaydetti.

Koalisyon, milislerin BAE bayrağını taşıyan “Rawabi” gemisine uluslararası sularda saldırıp kaçırmayı planladığını belirterek, “Rawabi” gemisinin Sokotra adasındaki kasırgalardan etkilenenlere insani yardım taşıdığını söyledi.

Koalisyon Husi milislerin Kızıldeniz’in güneyindeki “Rabigh 3 römorkörü”ne saldırdığını ve Kızıldeniz’de Suudi petrol tankeri “Bekik”i hedef aldığını belgeleyen video görüntülerini kamuoyu ile paylaştı

Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, Husi ihlallerinin İran’ın uluslararası deniz seferlerine yönelik tehditlerini temsil ettiğini belirtti. “Rawabi” gemisinin Sokotra adasındaki kasırgadan zarar görenlere yardım taşıdığını söyledi.
Maliki ayrıca Kızıldeniz’deki korsan saldırılarına katılanların isimlerini basınla paylaştı ve “terörist Mansur el-Saadi’nin Hudeyde Limanı’ndaki Husi korsan saldırılarından sorumlu olduğunu” kaydetti. İran’ın “eski Sana Büyükelçisi” olduğunu iddia ettiği Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Hasan İrlu’nun ise 21 Aralık’ta Kovid-19’dan ölmeden önce Husilerin korsanlık operasyonlarını denetlediğini söyledi.

Ayrıca İran gemisi “Saviz”in İran’ın silahlarını Hudeyde’ye taşımak için kullanılan sivil kamuflajlı askeri bir gemi olduğunu belirten Koalisyon Sözcüsü Maliki, İran’ın Hudeyde üzerinden Husilere kaçırmaya çalıştığı silahları gösteren bir dizi fotoğraf sundu. Maliki, İranlıların Husilere Hudeyde Limanı üzerinden silah ve füze sağladığını hatırlattı.

Liman’daki balistik füzelerin özel resimlerini göstererek Hudeyde limanının İran balistik füzelerini almak için ana liman olduğunu da sözlerine ekledi.
Koalisyon Sözcüsü ayrıca İran füzelerinin başka bölgelere nakledilmeden önce limanda monte edildiğini de belirtti. Ayrıca Hudeyde yakınlarında bulunan ve İran’ın balistik füzeleri için kullanılan Husi depolarının bir görüntüsünü de kamuoyu ile paylaştı. Sözcü Maliki, Husilerin, İran füzelerini Sana’ya aktarmadan önce Hudeyde yakınlarındaki tünellerde sakladığına dikkati çekti.

Öte yandan Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Husilerin uluslararası deniz taşımacılığını tehdit etmek ve korsanlık yapmak için çocukları zorla silah altına aldığına dair kanıtlar sunarken, Husi milislerinin buğday yüklü bir Türk gemisine saldırdığını gösteren görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.
Koalisyon, milislerin gemileri hedef almak için İran’ın Nur füze sistemini kullandığını belirterek, teknelerin bombalandığına ve Kızıldeniz’de uluslararası gemi yolculuğunun tehdit edildiğine dair kanıtlar sundu.

Koalisyon, liman yakınlarında bomba yüklü teknelerle denemeler yaptıklarına dikkatleri çekerek, Salif Limanı yakınında Husi milisleri için bir askeri test alanının görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.



Refah sınır kapısı resmen açıldı

1 Şubat'ta Gazze Şeridi ile Refah sınır kapısının Mısır tarafında ambulanslar bekliyor (AFP)
1 Şubat'ta Gazze Şeridi ile Refah sınır kapısının Mısır tarafında ambulanslar bekliyor (AFP)
TT

Refah sınır kapısı resmen açıldı

1 Şubat'ta Gazze Şeridi ile Refah sınır kapısının Mısır tarafında ambulanslar bekliyor (AFP)
1 Şubat'ta Gazze Şeridi ile Refah sınır kapısının Mısır tarafında ambulanslar bekliyor (AFP)

Mısır ve İsrail medyası bugün Refah sınır kapısının resmen yeniden açıldığını bildirdi.

Mısır'ın Kahire Haber Kanalı, Refah sınır kapısının açıldığını bildirdi. Kanal, bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Refah sınır kapısının her iki taraftan da açıldığı ilk gün 50 kişinin Mısır'dan Gazze'ye, 50 kişinin de Gazze Şeridi'nden giriş yaptığını belirtti.

İsrail Yayın Kurumu, "X" kanalında attığı bir tweet'te sınır geçiş noktasındaki operasyonların başladığını doğrulayarak şunları yazdı: "Savaşın büyük bölümünde kapalı kaldıktan sonra: Refah kapısı yeniden açıldı ve yaklaşık 50 Gazzeli Mısır'dan Gazze'ye geri dönüyor."

Şarku'l Avsat'ın AFP'den aktardığına göre İsrailli bir güvenlik yetkilisi yaptığı açıklamada, sınır kapısının faaliyette olduğunu doğrulayarak şunları söyledi: "Avrupa Birliği adına Avrupa Birliği Sınır Yardım Misyonu (EUBAM) ekiplerinin gelmesinin ardından, Refah sınır kapısı artık hem giriş hem de çıkış yapan insanların hareketine açıktır."

Gazze Şeridi'nin İsrail'den geçmeyen tek kara sınır kapısı olan Mısır ile Reah sınır kapısı, İsrail güçlerinin Mayıs 2014'te kontrolü ele geçirmesinden bu yana kapalı kaldı. İsrail kapıyı, 2015'in başlarında kısa bir süreliğine kısmen açtı.

Sınır geçiş noktası, Gazze'nin Mısır ile olan güney sınırında, İsrail'in ateşkesin ardından çekilmediği ve Gazze Şeridi'nin alanının yarısından fazlasını kapsayan bölgede yer almaktadır.


Savaş nedeniyle üç yıl aradan sonra ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi

Savaş nedeniyle yaklaşık üç yıldır askıya alınan uçuşların ardından ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi (AFP)
Savaş nedeniyle yaklaşık üç yıldır askıya alınan uçuşların ardından ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi (AFP)
TT

Savaş nedeniyle üç yıl aradan sonra ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi

Savaş nedeniyle yaklaşık üç yıldır askıya alınan uçuşların ardından ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi (AFP)
Savaş nedeniyle yaklaşık üç yıldır askıya alınan uçuşların ardından ilk yolcu uçağı Hartum havaalanına indi (AFP)

Sivil Havacılık Otoritesi'ne göre savaş nedeniyle yaklaşık üç yıldır askıya alınan uçuşların ardından ilk yolcu uçağı dün, Doğu Sudan'daki Port Sudan şehrinden Hartum Uluslararası Havalimanı'na indi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, Sudan Havayolları'na ait "yolcularla dolu" bir uçağın 1 Şubat 2026'da başkentteki havaalanına indiğini ve bunun "savaş nedeniyle askıya alınan bir dönemin ardından havaalanı operasyonlarının fiilen yeniden başladığının göstergesi" olduğunu belirtti.

Hartum Uluslararası Havalimanı'na bir yolcu uçağı iniş yaptı (AFP)Hartum Uluslararası Havalimanı'na bir yolcu uçağı iniş yaptı (AFP)


Cezayir, bin kilometrelik "stratejik" demiryolu hattını hizmete açtı

Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune demiryolu hattının açılışında (Cezayir Televizyonu)
Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune demiryolu hattının açılışında (Cezayir Televizyonu)
TT

Cezayir, bin kilometrelik "stratejik" demiryolu hattını hizmete açtı

Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune demiryolu hattının açılışında (Cezayir Televizyonu)
Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune demiryolu hattının açılışında (Cezayir Televizyonu)

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebboune dün, ülkenin güneyinden kuzeyine demir cevheri taşımak için Sahra Çölü üzerinden yaklaşık 1000 kilometrelik bir demiryolu hattının açılışını yaptı.

Tebboune, bu hattı "bağımsız Cezayir tarihinin en büyük stratejik projelerinden biri" olarak nitelendirdi. Cezayir devleti tarafından finanse edilen ve Çinli CRCC grubu tarafından Cezayir şirketleriyle iş birliği içinde hayata geçirilen proje, Cezayir'in güneybatısındaki Tinduf yakınlarında bulunan Gara Cebilet demir cevheri madenini, 950 kilometre kuzeydeki Bechar'a bağlıyor. Buradan demir cevheri, Oran'a (kuzeybatı) ve ardından bir çelik fabrikasına taşınacak.

Proje, Cezayir'in demir cevheri çıkarma kapasitesini artırmayı amaçlıyor; ülke, Afrika'da çelik üretiminde lider rol oynamayı hedefliyor. Ayrıca Tinduf bölgesinin kalkınmasına katkıda bulunması ve istihdam yaratması bekleniyor.

Gara Cebilet demir cevheri madeninin 3,5 milyar ton rezerv içerdiği tahmin ediliyor, ancak coğrafi konumu nedeniyle büyük ölçüde kullanılmamış durumda. Uzmanlar, bu madeni Cezayir'in hidrokarbonlara olan bağımlılığını azaltmayı amaçlayan ekonomik çeşitlendirme çabalarının önemli bir itici gücü olarak görüyor.

Bechar tren istasyonunda düzenlenen ve diplomatlar ile hükümet yetkililerinin katıldığı açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Tebboune, "bu dev hattın sadece 20 ay gibi rekor bir sürede tamamlanmasını" memnuniyetle karşıladı. Devlet televizyonunda yayınlanan görüntülere göre, Tinduf bölgesinden gelen ilk yolcu trenini selamladıktan sonra, Gara Cebilet madeninden çıkarılan demir cevheri taşıyan bir trenin kalkış sinyalini verdi.

Bu hat üzerinde, iki yolcu trenine ek olarak, maden malzemesi taşıyan yirmi dört tren her iki yönde günlük olarak sefer yapacak ve azami hızı 160 km/saat olacak.

Ulusal Demir ve Çelik Şirketi'nin (FERAAL) tahminlerine göre madenin ilk aşamasında yıllık dört milyon ton üretim yapması, 2030 yılına kadar yıllık 12 milyon tona ulaşması ve uzun vadede yıllık 50 milyon tona çıkması bekleniyor.

Şarku’l Avsat’ın Algiers Today gazetesinden aktardığına göre madenin işletilmesi, Cezayir'in demir cevheri ithalatını önemli ölçüde azaltmasına ve yıllık 1,2 milyar dolar tasarruf etmesine olanak sağlayacak.