Novak Djokovic, Avustralya'ya vize başvurusundaki yanlışlıkların 'insan hatası' olduğunu söyledi

Sırp tenisçi Novak Djokovic (EPA)
Sırp tenisçi Novak Djokovic (EPA)
TT

Novak Djokovic, Avustralya'ya vize başvurusundaki yanlışlıkların 'insan hatası' olduğunu söyledi

Sırp tenisçi Novak Djokovic (EPA)
Sırp tenisçi Novak Djokovic (EPA)

Avustralya Açık Tenis Turnuvası hazırlıklarını sürdüren tek erkekler dünya sıralamasının bir numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya vize başvurusu formundaki yanlış bilgilerin kasıtlı değil "insan hatası" kaynaklı olduğunu bildirdi.
Avustralya medyasında yer alan ülkeye giriş için doldurduğu vize başvurusu formlarında yalan beyanda bulunduğu haberleri üzerine Djokovic, resmi Instagram hesabından yazılı açıklama yaptı.
Vize başvuru için doldurduğu göçmenlik formunda Avustralya'ya gelmeden önce yurtdışına seyahat ettiğini belirtilmemesinin yanlış olduğunu kabul eden Djokovic, ancak kasıt bulunmadığını, bu durumun "insan hatası"ndan kaynaklandığını kaydetti.
Djokovic'in formlarda, Avustralya'ya uçuşundan 14 gün önce başka bir ülkeye seyahat edip etmediği sorusuna, gitmediği yönünde cevap verdiği ortaya çıkmıştı.
Ancak ünlü sporcunun başka ülkede bulunduğunu gösteren sosyal medya paylaşımlarının belirlenmesi üzerine Djokovic'in, yalan beyanda bulunup bulunmadığı konusu gündeme gelmişti.
Sırp sporcu açıklamasında, "formdaki hatanın ekibinde vize işlemlerini takip eden görevlinin yanlış kutucuğu işaretlemesinden kaynaklandığını ve yasal temsilcilerinin bununla ilgili Avustralya hükümetine daha fazla bilgi aktardığına" da yer verdi.

Göç Bakanı Alex Hawke'nin kararını yarın vermesi bekleniyor
Göç Bakanı Alex Hawke'nin sözcüsü, Djokovic'in vize başvurusu formundaki yanlışlıkla ilgili ek bilgilerin sporcunun avukatları tarafından bakanlığa ulaştırıldığını doğruladı. Sözcü, "Djokovic'in avukatları, kısa süre önce, vizenin olası iptali ile ilgili olduğu söylenen uzun ek sunumları ve destekleyici belgeleri sağladılar." dedi. Belgelerin incelenmesinin zaman alacağını aktaran sözcü, "Doğal olarak, bu kararın zaman çerçevesini etkileyecektir." bilgisini paylaştı.
Öte yandan sözcünün açıklamasının ardından Avustralya medyasında çıkan yorumlara göre, Bakan Hawke'nin, vize iptaliyle ilgili kararını yarın açıklaması bekleniyor.

Ne olmuştu?
Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, Melbourne'da yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.
Melbourne'a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.
Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.
Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.



FIFA Kulüpler Dünya Kupası hâlâ Trump'ın ofisinde

Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
TT

FIFA Kulüpler Dünya Kupası hâlâ Trump'ın ofisinde

Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)
Chelsea, Dünya Kulüpler Kupası zaferini kutlarken Başkan Donald Trump da sahnedeydi (AP)

Katie Hawkinson ABD Muhabiri 

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nı Chelsea kazanmadan önce FIFA yetkililerinin kupayı kendisine verdiğini açıkladı.

New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda oynanan maçtan önce Trump yayıncı kuruluş DAZN'a yaptığı açıklamada kupanın kendisine hediye edildiğini ve Oval Ofis'te durduğunu söyledi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, martta kupayla birlikte Beyaz Saray'ı ziyaret etmişti.

Trump, "'Bu kupa bir süre sizde kalabilir mi?' dediler. Biz de Oval Ofis'e koyduk" diye konuştu.

Sonra 'Kupayı ne zaman alacaksınız?' dedim. 'Asla almayacağız. Sonsuza kadar Oval Ofis'te kalabilir. Yenisini yapıyoruz' yanıtını verdiler.

Ve gerçekten de yenisini yaptılar. Bu epey heyecan vericiydi... Hâlâ Oval Ofis'te.

Bu durum, Avrupa şampiyonu Paris Saint-Germain'e karşı elde ettiği zaferle tüm ihtimalleri alt üst etmesine rağmen Chelsea'nin kupanın replikasıyla yetinmek zorunda kaldığı anlamına geliyordu.

Trump "soccer" kelimesini "football" diye değiştiren bir kararname "yazabileceği" esprisi de yaptı.

"Onlar football diyor ama sanırım biz soccer diyoruz" diyen Trump, sporun dünyanın çoğunluğunda kullanılan adından bahsediyordu.

Röportajı yapan kişi şöyle sordu:

Sadece football diyebileceğimize dair bir kararname çıkarsak nasıl olur?

Trump, "Bence bunu yapabiliriz" diye ekledi.

Sanırım bunu yapabilirim.

Trump pazar günkü final boyunca manşetlerde yer aldı. First Lady Melania Trump'la birlikte stadyum ekranlarında göründüğünde ve geçen hafta FIFA'nın New York'taki Trump Tower'da yeni bir ofis açtığını doğrulayan Infantino'yla birlikte oyunculara madalya takdim etmek için sahaya girdiğinde yuhalandı.

Başkanın kaptan Reece James'e kupayı çoktan vermiş olmasına rağmen Chelsea oyuncuları kutlama yaparken onlarla birlikte sahnede kalması internette daha fazla kafa karışıklığına yol açtı.

İngiltere Premier Lig kulübünün oyuncuları maçtan sonra, başkanın kendileriyle kalmasını beklemediklerini itiraf etti.

Maçta iki gol atan Cole Palmer, PA Media'ya, "Buraya geleceğini biliyordum ama kupayı kaldırdığımızda sahnede olacağını bilmiyordum. Evet, biraz kafam karışmıştı" diye konuştu.

Kaptan James, "Bana kupayı takdim edeceğini ve sonra sahneden ineceğini söylediler, ben de sahneden ineceğini düşündüm ama o kalmak istedi" diye ekledi.

 Independent Türkçe, independent.co.uk/news/world/americas/us-politics