ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, dün yaptığı açıklamada ABD’nin Rusya ile diyalog kurmak için her türlü senaryoya ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda ‘sert bir yanıt’ vermeye hazır olduğunu açıkladı.
Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Sullivan gazetecilere verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:
“Her iki senaryo için de hazırız. Müzakere masasında oturup ilerleme de kaydedebiliriz, müttefiklerimizi savunmak ve desteklemek, oluşabilecek her türlü saldırıya yanıt vermek için gerekli ve uygun adımları atmaya da hazırız.”
Rusya, 2014 yılından bu yana Ukrayna’ya yoğun bir baskı uyguluyor ve Ukrayna’nın Avrupalı ülkeler ile yakın ilişkiler kurmasını istemiyor.
Kırım Yarımadası’nı ilhak eden Rusya, yıllardır Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıları destekliyor. Moskova destekli ayrılıcılar ile Ukrayna birlikleri arasındaki çatışmalarda şu ana kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
ABD: Rusya ile diyalog kurmaya ve Ukrayna’ya saldırması durumunda sert bir yanıt vermeye hazırız
https://turkish.aawsat.com/home/article/3413496/abd-rusya-ile-diyalog-kurmaya-ve-ukrayna%E2%80%99ya-sald%C4%B1rmas%C4%B1-durumunda-sert-bir-yan%C4%B1t
ABD: Rusya ile diyalog kurmaya ve Ukrayna’ya saldırması durumunda sert bir yanıt vermeye hazırız
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan (AP)
ABD: Rusya ile diyalog kurmaya ve Ukrayna’ya saldırması durumunda sert bir yanıt vermeye hazırız
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)