İngiltere, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Ukrayna'ya seyahat etmemeleri konusunda tavsiyede bulundu. DPA’nın haberine göre İngiltere ayrıca, Ukrayna'daki vatandaşlarına bulundukları bölgeleri önceden bildirmelerini istedi.
Bloomberg’in haberine göre bu adım, İngiltere’yi, Avustralya, Kanada, ABD ve Yeni Zelanda ile birlikte Beş Göz istihbarat ittifakındaki (UKUSA) diğer ülkelerle Ukrayna-Rusya krizinde aynı konuma getiriyor.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, “Kiev, Donetsk ve Luhansk dışındaki diğer bölgelerdeki durum genel olarak sakin. Ancak, Ukrayna'daki olaylar hızla ilerliyor. Rusya'nın niyeti konusunda belirsizlik sürüyor” ifadelerini kullandı.
ABD ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmek için batı sınırına çok sayıda asker sevk etmekle suçluyor. Moskova bu suçlamayı reddediyor ve gücünün artmasına gerekçe olarak Ukrayna'daki NATO varlığını gösteriyor.
İngiltere’den vatandaşlarına: Zorunlu olmadıkça Ukrayna'ya gitmeyin

ABD askeri yardımı taşıyan bir uçak Ukrayna'da bir havaalanına inerken (Reuters)
İngiltere’den vatandaşlarına: Zorunlu olmadıkça Ukrayna'ya gitmeyin

ABD askeri yardımı taşıyan bir uçak Ukrayna'da bir havaalanına inerken (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة