Londra yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'da Moskova yanlısı bir kukla rejimi göreve getirmeyi hedeflediğini öne sürerken, İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, Pazar günü yaptığı açıklamada, bunun gerçekleşmesi durumunda Moskova’nın çok sert ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.
Reuters haber ajansına göre, Raab bugün Sky News'a verdiği demeçte, "Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye çalışmak ve orada hükümeti kendi kontrolü altına almak için bu adımı atarsa bu ciddi sonuçlar doğuracaktır" dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, dün Rusya’nın Ukrayna’da Rus yanlısı yönetim kurma planı yaptığının tespit edildiğini bildirmişti.
Bakanlığın açıklamasında, “Elimizde, Rus hükümetinin Kiev’de Rus yanlısı bir lideri göreve getirmek istediğini gösteren bilgi var. Eski Ukraynalı milletvekili Yevhen Murayev potansiyel bir aday olarak görülüyor” denilmişti.
Beyaz Saray ise İngiltere’nin ‘Rusya Ukrayna’da Rus yanlısı bir lideri yönetime getirmeyi planlıyor’ şeklindeki açıklamasının endişe verici olduğunu bildirdi.
İngiltere’nin iddialarına ilişkin yorum yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, “İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yayılan dezenformasyon, Ukrayna hakkındaki gerilimi tırmandıranların NATO ülkeleri olduğunun bir başka kanıtı” ifadeleri kullanıldı.
Bakanlık, İngiltere’ye provokatif faaliyetleri durdurması ve saçmalık yaymayı bırakması çağrısında da bulundu.
İngiltere: Rusya, Ukrayna'da rejimi kontrolü altına alırsa sert yaptırımlarla yanıt veririz
https://turkish.aawsat.com/home/article/3431331/i%CC%87ngiltere-rusya-ukraynada-rejimi-kontrol%C3%BC-alt%C4%B1na-al%C4%B1rsa-sert-yapt%C4%B1r%C4%B1mlarla
İngiltere: Rusya, Ukrayna'da rejimi kontrolü altına alırsa sert yaptırımlarla yanıt veririz
İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab (Reuters)
İngiltere: Rusya, Ukrayna'da rejimi kontrolü altına alırsa sert yaptırımlarla yanıt veririz
İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)