Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu, siyaseti bırakmaya niyeti olmadığını söyledi

İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu (EPA)
İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu (EPA)
TT

Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu, siyaseti bırakmaya niyeti olmadığını söyledi

İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu (EPA)
İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu (EPA)

İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu, yolsuzluk davasını sona erdirme amacıyla yargıyla yapılan müzakerelerde ‘ahlaksızlık’ suçlamasını kabul etmediğini açıkladı ve siyaseti bırakmaya niyeti olmadığını söyledi.
Netanyahu, sosyal medyada İbranice yayınlanan bir videoda, “Son günlerde, kabul etmişim gibi gösterilen iddialar hakkında medyada yanlış şeyler ortaya atıldı. Bu kesinlikle doğru değil. Rezil olmayı ve siyaset yasağını kabul etmedim. İsrail’e liderlik etmek için Likud’u yönetmeye devam edeceğim” dedi.
Eski Başbakan, yargıyla ilgili sorunlarında kendisini destekleyen milyonlarca İsrailli’ye de teşekkür etti.
Geçen hafta ‘Netanyahu asla yalnız olmayacak’ adıyla başlatılan bağış toplama kampanyasında, eski Başbakan’ın devam eden davasını finanse etmek için 3,7 milyon şekelden (bir milyon euro) fazla para toplandı.
1996-1999 ve 2009-2021 yıllarında toplam 15 yıl başbakanlık yapan Netanyahu, yargıyı kendisine karşı bir ‘darbe’ düzenlemekle suçlayarak yolsuzluk, güveni kötüye kullanma ve zimmete para geçirme suçlamalarını reddetti.
İsrail basınında geçtiğimiz günlerde yer alan haberlerde, Başsavcılık ile Netanyahu ve avukatlarının üç ayrı yolsuzluk davasında uzlaştığı öne sürüldü.
Son haftalarda, Netanyahu’nun ekibi olası bir hapis cezasını önlemek amacıyla bazı suçlamaları kabul etmek için yargıyla bir anlaşma müzakere etti.
Medyada yer alan haberlere göre, Başsavcı Avichai Mandelblit, 72 yaşındaki Netanyahu’nun, yedi yıl boyunca siyaset yapmasını engelleyecek ve siyasi geleceğini mahvedecek ‘ahlaksızlık’ suçlaması içeren bir mahkumiyeti kabul etmesinde ısrar etti.
Analistlere göre Netanyahu, Likud’un liderliği için yarış başlatıp, Başbakan Naftali Bennett’in koalisyonunu zayıflatarak, İsrail’deki siyasi sahnenin kartlarını yeniden karıştırabilir.



Avustralya'nın Qantas şirketi bir milyondan fazla müşterisinin kişisel bilgilerinin çalındığını doğruladı

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Tullamarine Havalimanı'nda bir Qantas uçağı (AP)
Avustralya'nın Melbourne kentindeki Tullamarine Havalimanı'nda bir Qantas uçağı (AP)
TT

Avustralya'nın Qantas şirketi bir milyondan fazla müşterisinin kişisel bilgilerinin çalındığını doğruladı

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Tullamarine Havalimanı'nda bir Qantas uçağı (AP)
Avustralya'nın Melbourne kentindeki Tullamarine Havalimanı'nda bir Qantas uçağı (AP)

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas bugün yaptığı açıklamada, bir milyondan fazla müşterisinin telefon numarasına, doğum tarihine veya ev adresine erişilmesinin ardından şirketin ülkenin son yıllardaki en büyük siber saldırılarından birine maruz kaldığını belirtti.

Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre havayolu şirketi, saldırı sırasında dört milyon müşterinin daha isim ve e-posta adreslerinin çalındığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta siber saldırıya uğradığını açıklayan Qantas, bugün yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen altı milyon müşterinin mükerrer kayıtlarının silinmesinin ardından, ele geçirilen veri tabanının 5,7 milyon müşterinin kişisel bilgilerini içerdiğini belirtti.

Qantas açıklamasında, herhangi kişisel müşteri verisinin sızdırıldığına dair bir kanıt bulunmadığını ve şirketin durumu yakından takip ettiğini söyledi.

Qantas Grup İcra Kurulu Başkanı Vanessa Hudson, “Olaydan bu yana, müşterilerimizin verilerini daha fazla korumak için bir dizi ek siber güvenlik önlemini uygulamaya koyduk ve olanları gözden geçirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu, 2022 yılında telekom devi Optus ve sağlık sigortacısı Medibank'ın saldırıya uğramasından sonra Avustralya'nın gördüğü en büyük siber saldırı olayı.