İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İran'la sürdürülen nükleer müzakerelerin "tehlikeli bir çıkmaza girdiğini" söyledi.
Truss, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, müzakerelerde ilerlemenin yeterince hızlı olmadığını belirtti.
İngiltere'nin müttefikleriyle yakın şekilde çalışmaya devam ettiğini kaydeden Truss, "Ancak müzakereler tehlikeli bir çıkmaza giriyor. İran, şimdi bir anlaşma yapma veya bunun çöküşünden sorumlu olma arasında seçim yapmalı" dedi.
İngiliz Dışişleri Bakanı, nükleer anlaşmanın çökmesi durumunda, tüm seçeneklerin masada olacağını kaydetti.
İran, 2015 nükleer anlaşmasını canlandırmak amacıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya ve Çin ile müzakere yürütüyor.
ABD ise görüşmelere dolaylı katılım sağlıyor.
İngiltere: İran'la nükleer müzakereler tehlikeli bir çıkmaza giriyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/3435866/i%CC%87ngiltere-i%CC%87ranla-n%C3%BCkleer-m%C3%BCzakereler-tehlikeli-bir-%C3%A7%C4%B1kmaza-giriyor
İngiltere: İran'la nükleer müzakereler tehlikeli bir çıkmaza giriyor
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss (DPA)
İngiltere: İran'la nükleer müzakereler tehlikeli bir çıkmaza giriyor
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Fidan, Dışişleri Bakanlığı merkezinde ABD Büyükelçisi Tom Barrack ile yaptığı görüşmede (Türk Dışişleri Bakanlığı)
Tahran'daki protestolar sırasında öldürülen bir güvenlik görevlisinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı (AFP)
Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik (X hesabından)
Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclis grubu önünde konuşurken (Parti hesabı VX)