Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf, bugün Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Dr. Hacraf, görüşmede KİK’in Körfez Girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı’nda alınan kararlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2216 sayılı kararını içeren üç referansa göre Yemen krizine siyasi bir çözümü destekleyen sağlam tutumunu yineledi.
Riyad Anlaşması’nın şartlarını etkinleştirmenin ve meşru Yemen hükümetinin geçici başkent Aden’deki çalışmalarını desteklemenin önemini vurguladı.
KİK Genel Sekreteri, Husi milisler üzerindeki uluslararası baskıyı sürdürmekle birlikte Yemen halkının yanı sıra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik terör saldırılarını durdurma gereğini vurguladı.
Dr. Hacraf, KİK üyesi ülkelerin kardeş Yemen halkının çıkarlarına hizmet eden, Yemen ve bölgenin güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunan her şeye verdiği desteğini sürdürme konusundaki istekliliğini de sözlerine ekledi.
Söz konusu görüşmede, Yemen’deki gelişmeler ile krize son vermek ve ülkede güvenlik, istikrar ve barışın sağlanması için gösterilen uluslararası çabalar gözden geçirildi.
KİK, meşru Yemen hükümeti ve siyasi çözüme desteğini yineledi
https://turkish.aawsat.com/home/article/3438101/ki%CC%87k-me%C5%9Fru-yemen-h%C3%BCk%C3%BCmeti-ve-siyasi-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCme-deste%C4%9Fini-yineledi
KİK, meşru Yemen hükümeti ve siyasi çözüme desteğini yineledi
KİK Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi (KİK)
KİK, meşru Yemen hükümeti ve siyasi çözüme desteğini yineledi
KİK Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi (KİK)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, geçtiğimiz eylül ayında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’yi kabul etti. (SPA)
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman'ın Nisan 2025'te Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmeden (Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, geçtiğimiz ocak ayında İran'ın Suudi Arabistan Büyükelçisi’ni kabul etti. (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)