2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri: Suudi Arabistan Umman'ı 1-0'lık skorla geçti

Suudilerin Umman'a karşı galibiyet sevinci (Şarku'l a-Avsat)
Suudilerin Umman'a karşı galibiyet sevinci (Şarku'l a-Avsat)
TT

2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri: Suudi Arabistan Umman'ı 1-0'lık skorla geçti

Suudilerin Umman'a karşı galibiyet sevinci (Şarku'l a-Avsat)
Suudilerin Umman'a karşı galibiyet sevinci (Şarku'l a-Avsat)

Suudi Arabistan Milli Takımı, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Asya Elemelerinde rakibi Umman’ı yenmeyi başararak liderliğini sürdürdü.
Dünya Kupası Asya Elemeleri B Grubu'nda Suudi Arabistan, bir sonraki turda Japonya ile karşılaşacak.
Grupta 19 puanla lider olan Suudi Arabistan’ı, 15 puan ile Japonya, 14 puan ile Avustralya ve 7 puanla Çin takip ediyor
Kral Abdullah Stadyumu’nda oynanan Suudi Arabistan-Umman maçını, Spor Bakanlığı'nın stadyumlardaki kapasiteyi yüzde 100'e çıkarma kararının ardından 47 binden fazla seyirci izledi.
Maçtaki tek golü Firas el Buraikan 48. Dakika da attı.



Charles Leclerc, Britanya GP sıralama turlarında kendine hakaretler yağdırdı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Charles Leclerc, Britanya GP sıralama turlarında kendine hakaretler yağdırdı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Britanya Grand Prix'sinde sıralama turlarının ardından yaşadığı büyük hayal kırıklığı nedeniyle takım telsizinde kendine hakim olamayan Charles Leclerc, defalarca küfür etti.

Ferrari pilotu aynı gün düzenlenen son antrenman seansında pistteki en hızlı pilottu ve Silverstone'da pole pozisyonu için yarışıyordu

Ancak Monakolu pilot, üçüncü seansta sadece 6. en hızlı zamanı kaydedebildi ve bu da telsizden küfürlü bir tepki vermesine neden oldu.

S***yim. Sı*** batırdım. Çok fena sı*** batırdım. Sı*** batırdım. Ben buyum işte.

Leclerc'in takım arkadaşı Lewis Hamilton 5. sırayı alırken Max Verstappen, Red Bull'unu Oscar Piastri ve Lando Norris'in önünde pole pozisyonuna yerleştirdi.

Leclerc sıralama turlarının ardından medya mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sezon sıralama turlarındaki performansının vasatın altında olduğunu kabul etti.

İşimi yapmıyorum. Bence sezon başından beri yarışlarda çok iyi performans gösteriyorum. Yarışlara dönüp baktığımda, aracın içinde yaptığım bir şeyi değiştirmek için geri dönmek isteyeceğim çok fazla yarış yok.

bghg
Charles Leclerc, yarışa 6. sıradan başlayacak (Reuters)

Ne yazık ki sıralama turlarına baktığımda, ki bu benim en güçlü yanımdı,  geri dönüp bir şeyleri değiştirmek istediğim pek çok sıralama turu var çünkü ne zaman üçüncü seansa çıksam, bir sebepten dolayı o anda işler yolunda gitmiyor. İyi sıralamalarımız oldu ama harika sıralamalarımız olmadı. Ve yine, bu benim güçlü yanımdı, bu yüzden sıralamalarda gösterdiğim seviyeden memnun değilim. Kesinlikle bazı sorunlar yaşadık, özellikle bugün ikinci seanstan itibaren başladı. Aracın içindeki bir şeyle biraz mücadele ediyorduk ama bu bir mazeret değil. Daha iyi olmam gerekiyor.

Britanya Grand Prix'si bugün 17.00'de başlayacak.

Independent Türkçe